Ανεβάζει την διάρκεια του, βελτιώνει την εικόνα του

από Γιώργος Γκάτος

Χθες για πρώτη φορά, το ανανεωμένο "Κλ. Βικελίδης" άνοιξε τις θύρες του για να υποδεχθεί τους φίλους της ομάδας. Κανείς δεν έφυγε απογοητευμένος με τα όσα έδειξε η ομάδα του Σάββα Παντελίδη, επτά ημέρες πριν το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν.

Ήταν το πρώτο φιλικό που έχουμε εικόνα για την τακτική προσέγγιση της ομάδας μέσα στον αγωνιστικό χώρο εξαιτίας και της τηλεοπτικής κάλυψης, ενώ ουσιαστικά ήταν το δεύτερο συνεχόμενο φιλικό που ο Σάββας Παντελίδης επέλεξε την ίδια “συνταγή”. Με βάση τα δικά μου κριτήρια, μόνο μια θέση “παίζεται” για το πρώτο προκριματικό παιχνίδι με την ΑΕ Λεμεσού. Αυτή είναι η θέση πίσω από τον επιθετικό της ομάδας.

Ο Μαρτίν Τόνσο φάνηκε επηρεασμένος από την περίοδο προετοιμασίας που διανύει η ομάδα. Η μετάβαση της μπάλας από το κέντρο στην περιοχή μέσω του άξονα, δεν λειτούργησε χθες, παρά μόνο με μερικές ποιοτικές κάθετες του Χαβιέ Ματίγια. Ο Αργεντινός φαίνεται να έχει προβάδισμα για την θέση αυτή, καθώς βοηθάει περισσότερο την ομάδα όταν αυτή αμύνεται και έτσι προσδίδει μια ισορροπία στο σύνολο του Σάββα Παντελίδη. Αντίθετα, ο Νίκο Μαρτίνες είναι ένας επιθετικογενής παίκτης με ποιότητα και διάθεση να τρέξει προς τα μπροστά. Η επιλογή δεκαριού θα δείξει και την προσέγγιση του Έλληνα τεχνικού για το παιχνίδι με την ΑΕΛ. Σίγουρα, o ΑΡΗΣ δεν έθελξε με την επιθετική του μετάβαση και είναι ένας τομέας που χρειάζεται αρκετή δουλειά μέχρι να λειτουργήσουν οι αυτοματισμοί.

Οι νέες προσθήκες ανεβαίνουν διαρκώς. Ο Μπράουν Ιντέγε έδειξε θέληση και ίσως να απομακρύνθηκε περισσότερο απ’ όσο έπρεπε από το “κουτί”, καθώς δεν ήταν λίγες οι φορές που ανοίχτηκε στα “φτερά” για να “φορτώσει” την πλευρά μαζί με τον εξτρέμ και τον μπακ. Παράλληλα, ο Νιγηριανός πίεζε το κέντρο της αντίπαλης ομάδας και δεν ήταν λίγες οι φορές που ανέκοψε όποια σκέψης γρήγορης επίθεσης του Ατρομήτου. Ο Ντάνιελ Σούντγκρεν ήταν δύο επίπεδα πάνω σε ετοιμότητα από τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές του γηπέδου. Όντας μπακ-χαφ, ήξερε τον χώρο που πρέπει να κινηθεί σε φάση επίθεσης, δεν άφηνε χώρο στον αντίπαλο του σε φάση άμυνας και για 90 λεπτά έτρεχε σε όλη την πλευρά. Την δεδομένη χρονική περίοδο, ο Ντουάρτε είναι μια λύση στα εξτρέμ αφού έχει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και την ταχύτητα να το κάνει, ενώ ο Σάσα έδειξε την ταχύτητα του και την κάλυψη στον χώρο δράσης του.

Στους υπάρχοντες παίκτες της ομάδας, ο Ντιγκινί παραμένει “σταθερή” αξία, ο Φετφατζίδης δείχνει διαφορετικό πρόσωπο με τρομερά περιθώρια βελτίωσης αν ισορροπήσει την ατομική προσπάθεια με το μοίρασμα της μπάλας, η τριάδα των Κόρχουτ-Βέλεθ-Ρόουζ συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε αν και μερικά λάθη δεν δικαιολογούν την συνοχή που έχουν αποκτήσει αυτοί οι παίκτες μεταξύ τους. Τέλος, το δίδυμο Μπάσα-Ματίγια είχε μια πολύ σταθερή παρουσία χθες, αν και δεν είχε ιδιαίτερη πίεση από την αντίπαλη ομάδα. Στα αξιοσημείωτα ότι ο Ισπανός χαφ γυρίζει αρκετά πίσω και βοηθάει και στο μαρκάρισμα των αντιπάλων, ενώ ο Μπάσα που δεν διακρίνεται για την προώθηση παιχνιδιού του, έδειξε χθες ορισμένες κινήσεις στον χώρο που απελευθέρωναν τους εξτρέμ.

Ο Σάββας Παντελίδης και ο Ντούσαν Κέρκεζ σίγουρα έχουν κάτι στο μυαλό τους το οποίο δεν παρουσίασαν καθώς υπήρχε “κατασκοπία” σε όλα τα παιχνίδια. Γνωρίζουν και οι δύο ότι οι ομάδες τους δεν είναι έτοιμες σε καμία περίπτωση. Οι Κύπριοι έχουν επιλέξει τον ρόλο του αουτσάιντερ, δίνοντας τον πρώτο λόγο στον ΑΡΗ. Το σίγουρο είναι πως όποιος επιλέξει να υποτιμήσει τον αντίπαλο του ή όποιος υπερεκτιμήσει τις δυνάμεις του, θα την πατήσει…

Υ.Γ. Νέος αέρας στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, αν και βρίσκεται ακόμα σε περίοδο πυρετωδών εργασιών. Οι θέσεις… δίπλα στον πάγκο και μέσα στον αγωνιστικό χώρο δίνουν άλλη πνοή, η αισθητική του γηπέδου αλλάζει με βαψίματα, κατασκευές και νέο φωτισμό, ενώ τα δημοσιογραφικά στο επάνω διάζωμα σου δίνουν την δυνατότητα για εντελώς άλλη οπτική στο παιχνίδι.

Προτεινόμενα Άρθρα