Booster

από Νίκος Παπαδόπουλος

Τα είπαμε και χθες λίγο πριν το παιχνίδι της Λάρνακας. Ο ΑΡΗΣ πρέπει να σκοράρει πρώτος. Αυτό θα ήταν το κλειδί. Οπως και έγινε.

Το γρήγορο -σχετικά- γκολ με το πέναλτι του Νικολά Ντιγκινί έδωσε στον ΑΡΗ το δικαίωμα να παίξει για δύο αποτελέσματα απέναντι στην ΑΕΛ Λεμεσού. Είχε το περιθώριο να δεχθεί ένα γκολ. Αλλά ο Κουέστα, τα στόπερ του και η τύχη -να τα λέμε όλα- τον βοήθησαν να πάρει αυτό που ήθελε, σε μία βραδιά που δεν ήταν η καλύτερη δυνατή από πλευράς εμφάνισης. 

Στα δικά μου μάτια ο ΑΡΗΣ είχε συνολικά 35 λεπτά κυριαρχίας. Το πρώτο 25λεπτο του ματς, ένα δεκάλεπτο στο ξεκίνημα της επανάληψης. Οχι ότι από εκεί και πέρα ήταν χειρότερος της αντιπάλου, αλλά η ΑΕΛ ανέβηκε και το ματς έγινε… ροντέο. Εκεί που υστέρησε σημαντικά ήταν στο ότι θα μπορούσε να… καθαρίσει πολύ νωρίτερα με την πρόκριση. Στις μετρημένες καλές φάσεις που είχε όμως, δεν του “καθόταν”. Το μεγαλύτερος μέρος της επανάληψης είχε ένα σκηνικό με την μπάλα πάνω-κάτω και ελάχιστες κλασσικές φάσεις. 

Η όλη ουσία βρίσκεται στο γκολ του Ντιγκινί. Άλλαξε νωρίς τις ισορροπίες. Οπως θα έκανε για παράδειγμα ένα γκολ από τον Ιντεγέ στο 5ο λεπτό του πρώτου αγώνα. 

Από πλευράς διάρκειας μέσα στο παιχνίδι είναι νωρίς ακόμα να περιμένουμε πολλά αφού βρισκόμαστε ακόμα στις αρχές Αυγούστου. Τακτικά υπάρχουν σίγουρα πράγματα που χρήζουν βελτίωσης. Για παράδειγμα να βγάζει περισσότερες φάσεις με την μπάλα κάτω σε οργανωμένο παιχνίδι, όπως στη φάση του 24′ με την πάσα του Κόρχουτ και το πλασέ του Ιντέγε. Ή όταν  ο αντίπαλος δίνει τόσο χώρο, να τον εκμεταλλεύεσαι και να απειλείς περισσότερο. Κάτι που ο ΑΡΗΣ δεν έκανε χθες, όπως επίσης κάποιες φορές έδειξε χθες να υστερεί πνευματικά στην διαχείριση του ματς. Στο δεύτερο μισό του πρώτου μέρους για παράδειγμα, όπου αδικαιολόγητα έδωσε παραπάνω χώρο απ’ όσο έπρεπε στην ΑΕΛ.

Η πρόκριση αυτή αποτελεί κάτι σαν… booster που λένε οι Άγγλοι. Είναι μία μορφή ενίσχυσης. Ψυχολογικής, οικονομικής, οπαδικής. Αγωνιστικά; Σίγουρα μπορεί να δώσει σημαντική ώθηση στην ομάδα. Διατηρεί την ηρεμία σε ένα χρονικό σημείο όπου είναι επιτακτική η ανάγκη της ώστε να συνεχιστεί η δουλειά και η προσπάθεια βελτίωσης από τον προπονητή και τους συνεργάτες του. Πάντα μία ομάδα άλλωστε κρίνεται από την εξέλιξή της. Αυτή του ΑΡΗ δεν μπορείς να την πεις θεαματική, αλλά για την ώρα παίρνει αυτό που θέλει 

Για την Μόλντε θα πούμε πολλά και τις επόμενες μέρες. Το μόνο σίγουρο είναι ότι μιλάμε για έναν πιο δύσκολο αντίπαλο. Και κυρίως πιο έτοιμο. Τα δεδομένα αλλάζουν επίσης λόγω της σειράς των αγώνων (ο ΑΡΗΣ πάει πρώτα έξω). Και πρέπει να βελτιώσει αισθητά την εικόνα που παρουσίασε κόντρα στους Κύπριους, για να μπορέσει να περάσει στα πλέι οφ. 

Προτεινόμενα Άρθρα