"Φρέσκος" και με εμφάνιση… οδηγό

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Νίκος Παπαδόπουλος γράφει στο AllAboutARIS για την νίκη επί του Πανιωνίου και την εμφάνιση του ΑΡΗ

Τι είναι αυτό που φάνηκε πρώτα στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο; Πόση διαφορά μπορεί να κάνει σε αυτήν την ομάδα η ξεκούραση. Οι επιπλέον ανάσες τις οποίες είχε για πρώτη φορά έπειτα από έναν μήνα. 

Ήταν η πρώτη εβδομάδα με ρεπό έπειτα από έναν μήνα. Ήταν η πρώτη εβδομάδα, μετά από καιρό, χωρίς επίσημη υποχρέωση μεσοβδόμαδα. Οι ανάσες των παικτών λοιπόν, φάνηκαν σήμερα. 

Ένας ΑΡΗΣ πιο “φρέσκος”. Με τρεξίματα, πρέσινγκ που… έπνιξε τον Πανιώνιο και συνεχείς κινήσεις στα μεσοδιαστήματα, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις προκαλούσαν ανισορροπία στην άμυνα του Πανιωνίου. Με αποτέλεσμα ο ΑΡΗΣ να έχει έξι κλασσικές ευκαιρίες έως το 20′ και μία κατοχή συντριπτικά υπέρ των γηπεδούχων. 

Μπορεί να απουσίαζε ο κλασσικός φορ, όμως η ταχύτητα και η ποιότητα των μεσοεπιθετικών έκανε τον ΑΡΗ πιο ευέλικτο μπροστά. Απλά το μόνο που θα πρέπει να τον “ανησυχήσει” είναι οι ευκαιρίες που έχασε και θα μπορούσε να ανεβάσει πολύ παραπάνω τον δείκτη του σκορ. 

Κάποιες φορές βέβαια υπήρχε ο Μαλέρμπ. Άλλες τα δοκάρια και άλλες το VAR. Δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται να γυρνάς μία φάση 28 δευτερόλεπτα πίσω και να ακυρώνεις ένα γκολ. Οχι τα έντεκα που ζητούσε ο ΑΡΗΣ στο “Καραϊσκάκης με το φάουλ στον Φετφατζίδη. Σχεδόν μισό λεπτό πήγε πίσω ο Σέζος! 

Στο end of the day, ο ΑΡΗΣ έκανε αυτό που έπρεπε. Οχι τόσο η νίκη όσο ο τρόπος με τον οποίο ήρθε και η εμφάνιση που πραγματοποίησε η ομάδα. Τέτοια παιχνίδια, με αντιπάλους αυτού του επιπέδου, έτσι πρέπει να τα “καθαρίζεις”. Εύκολα και χωρίς άγχος. Είναι οδηγός αυτό το ματς για αντίστοιχα παιχνίδια που θα ακολουθήσουν φέτος και του χρόνου. Και ένα μάθημα για τις “γκέλες” του ΑΡΗ σε τέτοιου είδους παιχνίδια την φετινή σεζόν. 

Παράλληλα βέβαια είναι και μία εμφάνιση που “φτιάχνει” τόσο τους παίκτες όσο κασι τον κόσμο εν όψει Κυπέλλου. Το πρώτο ματς με τον Ατρόμητο είναι από τα μεγαλύτερα της σεζόν. Η ομάδα πρέπει να είναι… παρούσα. Και με εμφάνιση όπως η σημερινή, μπορεί να “καθαρίσει” με την πρόκριση από την επόμενη Πέμπτη. Οπως “παρών” οφείλει να είναι ο κόσμος! Δεν είναι λαϊκίστικο κάλεσμα. Είναι η πραγματικότητα. Είναι η ανάγκη της παρουσίας του σε ένα ματς όπως αυτό που έχει μπροστά της η ομάδα. 

Υ.Γ. Όπου και να τον βάλεις τον Ρόουζ τελικά, είναι λίρα εκατό! Το μάτι του… θείου σπάνια κάνει λάθος.

Υ.Γ.1 Θετική επιστροφή για Σούντγκρεν στην ενδεκάδα. Μόνο που το μομέντουμ παραμένει με τον Ρόουζ, εν όψει και της επιστροφής του Κόρχουτ. 

Υ.Γ.2. Στους κορυφαίους και πάλι ο Γκάμα, δικαιώνοντας όσους τον θέλουν εντός της ομάδας και την επόμενη σεζόν. 

Προτεινόμενα Άρθρα