Τα λασπωμένα δάχτυλα και η… ώθηση του ban

από Νίκος Παπαδόπουλος

Φτάσαμε σε ένα σημείο όπου συσσωρεύτηκαν πολλά… Μικρά-μικρά, που όμως δίπλα στο κυρίαρχο θέμα του ban, μεγαλοποιούνται και αυτά.

Ο ΑΡΗΣ δοκιμάζει πάλι τις αντοχές του σε υψηλές θερμοκρασίες. Δοκιμάζεται ως οργανισμός από τα ανοικτά μέτωπα που έχει να διαχειριστεί. Δοκιμάζεται από αυτούς που βρίσκονται έξω από τις πόρτες του και τον δείχνουν επιδεικτικά με το δάχτυλο. Και κατ’ επέκταση δοκιμάζεται η ενότητά του, εξαιτίας των… Αγίων του ελληνικού ποδοσφαίρου. 

Σηκώνουν το δάχτυλο εκείνοι που έχουν βουτήξει τα χέρια τους βαθιά στα λασπωμένα νερά του ποδοσφαιρικού προϊόντος. Για να δείξουν τον ΑΡΗ; Και εμείς τσιμπάμε αντί για σηκώσουμε το δικό μας δάχτυλο και να υποδείξουμε χειροπιαστά στοιχεία που αποδομούν την αγιογραφία που “χτίζουν” καθημερινά;

Άλλος κάνει μεταγραφές κάτω από το τραπέζι. Αλλος προσθέτει Ενώσεις στην επιορρή του. Άλλος βρίσκεται σε συνεννόηση με κάποιον -αυτοί το δήλωσαν- πιο ισχυρό, δημιουργούν κοινό μέτωπο, παίρνει καμιά βοήθεια για μεταγραφή (ένας απο σας). Και έρχεται να κολλήσει και η… χάρτινη από δίπλα.

Δεν φταίνε αυτοί. Φταίμε εμείς που τους αφήνουμε να μας επηρεάζουν. Φταίμε εμείς που δεν βγαίνουμε ενωμένα μπροστά για να προστατεύσουμε την ομάδα και να απαντήσουμε και επιχειρήματα που υπάρχουν. Διότι μία στάμπα μπαίνει, μόνο αν τους αφήσεις να την βάλουν. 

Είναι βέβαια και τα δικά μας… Τι κάνουμε εμείς. Και αυτό που είναι μονόδρομος εδώ και μέρες, είναι η λύση του ban από τον ίδιο τον Καρυπίδη. Δεν είναι το ηθικό. Δεν είναι το δίκαιο διότι ο ΑΡΗΣ ακολούθησε κάθε νόμο του ελληνικού κράτους. Αλλά είναι αναγκαίο αγωνιστικά και επικοινωνιακά, έχοντας μπροστά μας άλλη μία εβδομάδα μέχρι την ολοκλήρωση των πλέι οφ. Ο προγραμματισμός πρέπει να τρέξει και η επένδυση πρέπει να προστατευτεί. Την ώρα που σχεδόν καθημερινά διατίθενται σημαντικά ποσά για διακανονισμούς ή το υπάρχον ρόστερ, σε περίοδο που δεν υπάρχουν έσοδα και όλα τα χρήματα έρχονται από την τσέπη του Καρυπίδη. Μην ξεχνάμε και την αρνητική τροπή στην μεταγραφή του Φετφατζίδη, η οποία άλλαξε σημαντικά τα οικονομικά δεδομένα των ημερών. Και εγώ θα κρατήσω μία ατάκα ανθρώπου της ομάδας. “Δες το κλίμα πώς είναι τώρα και θα δεις πώς θα είναι μέχρι τα τέλη του μήνα”. 

Το ban θα αποτελέσει την καλύτερη ώθηση για να μπει το “τρένο” στις ράγες της επόμενης μέρας. Τα υπόλοιπα μέτωπα θα παραμείνουν ανοικτά και θα πρέπει επίσης να λυθούν. Θα χάσουν όμως αυτήν την υπερβολή που τους δόθηκε λόγω της όλης κατάστασης. Άλλα δημιουργήθηκαν από δικά μας λάθη, άλλα από την έλλειψη ρευστού λόγω κορωνοϊού. Άλλα από τρίτους που συνεχίζουν να μπλέκονται παρασκηνιακά στα της ομάδας. 

Μην ξεχνάμε ότι δεν φτάσαμε μόνοι μας εδώ. Την μεγαλύτερη ευθύνη έχουν άλλες πλευρές που μας οδήγησαν σε αυτήν την κατάσταση, εντέχνως Και όταν με το καλό περάσει αυτή η μπόρα, πρέπει όλα να δουν το φως της δημοσιότητας. Οι ευθύνες όσων κινούνται στο προσκήνιο ή το παρασκήνιο. Θα φέρει κάτι σαν κάθαρση στην ομάδα. Η ολοκλήρωσή της, θα γίνει όταν και η ίδια η ομάδα μάθει από τα δικά της λάθη και εμφανιστεί πιο οργανωμένη σε όλα τα επίπεδα. Πράγματα που σίγουρα θα μας απασχολήσουν περισσότερο όταν απεμπλακούμε από αυτήν την κατάσταση.

Για το αγωνιστικό, πόσα “μπράβο” να πεις σε όσους έχουν μείνει και συνεχίζουν. Ο Ένινγκ και οι συνεργάτες του περίμεναν να πάνε στο γήπεδο για να δουν ποιοι είναι διαθέσιμοι. Ο Σάσα πριν μπει στα αποδυτήρια δεν ήξερε αν θα παίξει. Το ίδιο και ο Μαντσίνι. Άλλα τρία παιχνίδια είναι. Μοιάζει σαν αιώνας βέβαια όλο αυτό, αλλά όπως ήρθαν τα πράγματα, υπομονή και όσα θετικά μπορούμε να κρατήσουμε.

Ο Μπαγκαλιάνης είναι ένα από αυτά. Ο αρχηγός της Κ-19 είναι σταθερά θετικός και καθόλου “ψαρωμένος”, αν και με μόλις τρεις συμμετοχές ως βασικός.Το ίδιο και ο Μπακούτσης που χθες ήταν πιο σταθερός αλλά συνεχίζεται να αδικείται αφού δεν αγωνίζεται στην φυσική του θέση. Εφόσον αμφότεροι συνεχίσουν έτσι και περάσουν την αξιόλογηση των ανθρώπων της ομάδας, θα δούμε τι επιφυλάσσει το μέλλον για αυτούς. 

Υ.Γ. Για τον Ματέο, επιλέγω να κρατήσω τα λόγια του μάνατζερ του στο AllAboutARIS και στο Yellow. Θα έρθει με τον τρόπο που πρέπει, Ολα τα υπόλοιπα… 

Προτεινόμενα Άρθρα