Time to play the game…

από Γιώργος Γκάτος

Ο ΑΡΗΣ μπαίνει στο άδειο "Κλεάνθης Βικελίδης" με ένα πολύ μεγάλο "πρέπει" της πρόκρισης και ένα πολύ μεγάλο "θέλω" να επιβάλει τον ρυθμό του και τον χαρακτήρα του.

Έφτασε η στιγμή που οι κόποι της προηγούμενης σεζόν εξαργυρώνονται μπροστά σου. Η μπάλα έρχεται ξανά στα πόδια του ΑΡΗ, που έχει το… μαχαίρι και το καρπούζι. Δεν μπορώ να υποτιμήσω την νεοφώτιστη -στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις- Κόλος Κοβαλίβκα.

Μιλαώ για εμένα ως εξωτερικό κριτή της αναμέτρησης και ελπίζω κάτι αντίστοιχο να κάνει και ο ΑΡΗΣ. Ήταν φανερό ότι την Παρασκευή υποτίμησε τη Λαμία και εκτός από “βαριά” πόδια, μπήκε με “ελαφρύ” μυαλό. Δεν έχει να κάνει με το σύστημα. Το σύστημα δεν είναι πανάκεια.

Είναι η νοοτροπία των παικτών κατά κύριο λόγο. Αρκετά από τα λάθη που είδαμε στο πρώτο ημίχρονο δεν είχαν να κάνουν με σύστημα. Είναι οι αντιδράσεις των παικτών που προβλημάτισαν. Απέναντι στην Λαμία δεν κόστισε γιατί ο Ένινγκ έκανε αλλαγές και τακτικές επιλογές που ακόμα και σε μισή ώρα αγώνα μπορούσαν να κάνουν την διαφορά.

Η Ουκρανική ομάδα παραμένει ερωτηματικό. Όχι για τον τρόπο παιχνιδιού της αλλά γιατί κανείς δεν ξέρει τι θα αντιμετωπίσει μπροστά του. Δεν υπάρχει το “δεν έχει τίποτα να χάσει”. Οποιαδήποτε ομάδα που ιδρύθηκε πριν από 8 χρόνια και παίζει Ευρώπη φέτος θα είχε δικαίωμα στο όνειρο. Κι ο ΑΡΗΣ πρέπει να τους “κόψει” τον βήχα.

Μην πιάσουμε τα “κλισέ” με την Σταχτοπούτα των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Ο προπονητής των Ουκρανών και αρκετοί παίκτες προετοιμάζονται για το πρώτο τους Ευρωπαϊκό παιχνίδι. Δεν χρειάζεται ο ΑΡΗΣ να λάβει μέρος σε αυτό το παραμύθι. Βασικά χρειάζεται αλλά μόνο ως ο κακός της υπόθεσης.

“I am the game and i make the rules”

Τα έλεγαν χρόνια οι Motorhead. Και είναι ιδανικό τραγούδι για το αυριανό pre game. Μένουν έξω κάθε λογής δικαιολογίες και απομένει μόνο… η μπάλα στο γήπεδο. Εκεί δίνεις απαντήσεις, για αυτό κρίνεσαι κυρίως.

Ο Ένινγκ δήλωσε ότι η ομάδα του πρέπει να καθορίσει τον αγώνα. Ο ΑΡΗΣ πρέπει να δείξει επιτέλους την ικανότητα επιβολής του σε κατώτερους αντιπάλους. Την Παρασκευή δεν το έκανε για 60 λεπτά, ευτυχώς και δεν το πλήρωσε.

Πλησιάζοντας στην πρώτη μάχη για τον μεγάλο στόχο που είναι η είσοδος στους ομίλους του Europa League, πρέπει να συνειδητοποιήσουν οι παίκτες ότι το κάθε λάθος μετράει… διπλά σε νοκ-άουτ παιχνίδι.

Είμαι σε θέση να αντιληφθώ ότι με βάση το πώς κύλησε το περσινό πρωτάθλημα, την τεράστια διακοπή και την αγωνιστική δράση εντός του καλοκαιριού, οι ομάδες έκαναν την πιο γρήγορη προετοιμασία των τελευταίων ετών και σίγουρα καμία δεν δούλεψε όπως θα έκανε αν είχε χρόνο.

Είναι φυσιολογικό για τον ΑΡΗ να κάνει τα πάντα στο τέλειο. Βάζω στη ζυγαριά τους αρκετούς νέους παίκτες και το νέο σύστημα. Και το σύστημα να μην άλλαζε, όλοι αυτοί για να βρίσκονται με κλειστά μάτια, χρειάζεται χρόνος.

Κάθε νίκη στην αρχή της χρονιάς σου εξαργυρώνει χρόνο και ηρεμία. Είναι επιβεβλημένο οι “Κιτρινόμαυροι” να καταφέρουν να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Κόλος. Ο Σεπτέμβρης είναι σημαντικός μήνας για την Ευρωπαϊκή πορεία και όχι μόνο, αφού αν κοιτάξει κανείς το εν Ελλάδι πρόγραμμα, ο ΑΡΗΣ μπορεί να κάνει ένα πολύ δυνατό ξεκίνημα. Αλλά, ένα βήμα την φορά.

Προς το παρόν, its all about the game and how you play it.

Προτεινόμενα Άρθρα