Η μεγάλη ευκαιρία των ποδοσφαιριστών

από Περικλής Τράιος

Στον χθεσινό αγώνα, στο Κλεάνθης Βικελίδης, συγκρούστηκαν δυο διαφορετικοί κόσμοι.

Από τη μια, η ομάδα που κυνηγήθηκε όσο καμία άλλη στο φετινό πρωτάθλημα και γενικά τα τελευταία χρόνια κι από την άλλη μια ομάδα, όπου το σύστημα της ψευτοεξυγίανσης, την πήρε αγκαλιά και έδωσε τον υπέρ πάντων αγώνα για να την στείλει στις ευρωπαικές διοργανώσεις.

Από τη μία ήταν η ομάδα που της λήστεψαν βαθμούς και νίκες και προσπάθησαν με χίλιους δυο τρόπους να την «τρυπήσουν» και να την χτυπήσουν κι από την άλλη, ήταν μια ομάδα η οποία με τη βοήθεια της διαιτησίας, πήρε βαθμούς και έφτασε στο σημείο να μπει στα play offs και να διεκδικεί ένα ευρωπαικό εισιτήριο.

Από τη μία ήταν η ομάδα που την κυνήγησαν θεοί και δαίμονες και την ανάγκασαν να αγωνιστεί τέσσερα χρόνια σε χαμηλότερες κατηγορίες και από την άλλη, μια χαϊδεμένη ομάδα, η οποία ευνοήθηκε σκανδαλωδώς με την καταστρατήγηση του κανονισμού και την παραμονή της στην Superleague, χωρίς να έχει πάρει άδεια.

Αυτή ήταν η εξωαγωνιστική ανάγνωση…

Όσον αφορά το αγωνιστικό, δυστυχώς, τελικά δεν καταφέραμε να κερδίσουμε. 

Παρά την ασφυκτική πίεση και τις πολλές τελικές που κάναμε, η ομάδα δεν κατάφερε να σκοράρει και έμεινε στο μηδέν, ολοκληρώνοντας έτσι τους εντός έδρας αγώνες για τη φετινή χρονιά.

Το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που ήθελα, αλλά η εμφάνιση της ομάδας, με αφήνει εν μέρη ικανοποιημένο, γιατί είδα διάθεση από τα παιδιά και μια προσπάθεια μέχρι τέλους.

Ασφαλώς και μας αδικεί το τελικό σκορ, αλλά τι να κάνουμε, αυτό είναι το ποδόσφαιρο…

Δεν κερδίζει πάντα η καλύτερη ομάδα.

Έτσι ολοκληρώθηκε η προτελευταία αγωνιστική, όπου με βάση τα αποτελέσματα, έδωσε οριστικά τη δεύτερη θέση στο Π.Α.Ο.Κ.. οπότε μπορούν να πανηγυρίσουν οι συμπολίτες την εκπλήρωση του φετινού τους στόχου, δηλαδή να περάσουν τον ΑΡΗ στη τελική βαθμολογία…

Από κει και πέρα, οφείλω να καταγράψω αυτά που είπα και ανέλυσα στην χθεσινή εκπομπή που έγινε αμέσως μετά τον αγώνα με τον Παναθηναικό.

Ο ΑΡΗΣ ολοκλήρωσε τους εντός έδρας αγώνες για τη φετινή χρονιά, με έναν απολογισμό μέτριο έως κακό.

Στους 18 αγώνες που έδωσε στο «Κλεάνθης Βικελίδης» είχε έναν απολογισμό, 9 νίκες, 4 ισοπαλίες και 5 ήττες.

Για μια ομάδα όπως ο ΑΡΗΣ, που έτσι κι αλλιώς, κάθε χρόνο είναι μέσα στο γκρουπ των ομάδων που πρωταγωνιστεί, αλλά ειδικά φέτος, όπου ανέβηκε επίπεδο και πραγματοποίησε μια πορεία εντυπωσιακή, δεν του ταίριαζε μία τέτοια συγκομιδή στους εντός έδρας αγώνες.

Ο ΑΡΗΣ όχι μόνο δεν αξιοποίησε την έδρα του, αλλά έχασε κρίσιμους και σημαντικούς βαθμούς, που θα τον βοηθούσαν να πετύχει ακόμη πιο σπουδαία επιτεύγματα.

 Όταν από τα 18 εντός έδρας παιχνίδια μπορείς να πάρεις 54 βαθμούς κι εσύ παίρνεις μόνο 31, δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω…

Βέβαια, εύλογα θα αντιπαραθέσει κάποιος δυο πολύ σημαντικούς παράγοντες, οι οποίοι έπαιξαν κι αυτοί καταλυτικό ρόλο στο να χαθούν αγώνες…

ΠΡΩΤΟΝ, ο παράγοντας ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ, όπου με τις σκανδαλώδεις αποφάσεις και την αδικία που έχει υποστεί ο ΑΡΗΣ, έχασε πολλούς βαθμούς και νίκες τόσο εντός, όσο και εκτός έδρας.

ΔΕΥΤΕΡΟ και σημαντικότερο, η απουσία του κόσμου από τις κερκίδες του Χαριλάου. 

Ο κόσμος δεν βάζει γκολ, αλλά όταν μιλάμε για τον ΑΡΗ και την έδρα του, αλλάζουν τα δεδομένα… 

Η δύναμη και η ενέργεια που λαμβάνουν οι ποδοσφαιριστές από την συμπαράσταση του κόσμου, είναι δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη. 

Σεβαστοί αυτοί οι παράγοντες, αλλά εγώ θα επιμείνω και θα σταθώ μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι και στην κακή εντός έδρας συγκομιδή.

Το ακριβώς αντίθετο με την εκτός έδρας εικόνα. 

Τι να πει κανείς για την εκτός έδρας παρουσία. Εξαιρετική!

Με 8 νίκες μακριά από το Χαριλάου, οι ποδοσφαιριστές μας έχουν ήδη καταγράψει ένα σπουδαίο ρεκόρ και βέβαια, να μην ξεχνάμε ότι υπάρχει ένας ακόμη εκτός έδρας αγώνας, όπου μπορεί το ρεκόρ να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο.

Το θέμα είναι τι κάναμε εντός έδρας… 

Κι όπως ανέφερα και παραπάνω, για μια ομάδα όπως ο φετινός ΑΡΗΣ, ο οποίος στους περισσότερους αγώνες ήταν δεύτερος και κάποιες αγωνιστικές τρίτος στο πίνακα, το να κάνει 9 νίκες στην έδρα του, δεν είναι καθόλου κολακευτικό.

Αρκεί να ρίξουμε μια ματιά στην απόδοση του Ολυμπιακού. 

Οι πρωταθλητές σε 18 αγώνες, είχαν 17 νίκες και μόλις 1 ισοπαλία, αυτή με τον ΑΡΗ.

Συνολικά, μόνο από την έδρα τους, μάζεψαν 52 βαθμούς.

Για να καταλαβαίνετε ποια είναι η διαφορά μας. 

Αυτό λοιπόν είναι ένα αρνητικό στοιχείο, το οποίο μπορεί και πρέπει να βελτιωθεί.

Για όλα αυτά βέβαια και γενικά για τη χρονιά που ολοκληρώνεται, θα έχουμε η δυνατότητα να τα πούμε από την επόμενη Δευτέρα.

Μια χρονιά την οποία εγώ προσωπικά και σύμφωνα με τα δικά μου κριτήρια, αξιολογώ ως επιτυχημένη, αλλά όπως είπα, από Δευτέρα, τόσο μέσα από την εκπομπή, όσο και μέσα από τα σχόλια μου, είτε από εδώ στο All About ARIS είτε στα ΠΙΠΕΡΑΤΑ, θα έχουμε τη δυνατότητα να πούμε περισσότερα και να καταγράψουμε τα θετικά και τα αρνητικά, αυτά που μας αρέσαν και αυτά που δεν μας αρέσαν στο φετινό ΑΡΗ.

Μπροστά μας έχουμε ακόμη ένα παιχνίδι.

Είναι η αυλαία τη φετινής χρονιάς.

Είναι το τελευταίο παιχνίδι.

Είναι το παιχνίδι με το οποίο θα κλείσει η σεζόν και θα αφήσει τις τελευταίες εντυπώσεις.

Η τελευταία μάχη της χρονιάς.

Δεν χρειάζεται να γράψω ή να πω κάτι παραπάνω από τα αυτονόητα…

Οι ποδοσφαιριστές μας έχουν μια πολύ καλή ευκαιρία, στα τελευταία 90 λεπτά που έμειναν, να κλείσουν τη χρονιά, όπως τους πρέπει και τους αρμόζει.

Ας το κάνουν.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X