Η παράταση και οι… δύο εγγυητικές

από Αντώνης Γκάτζιος

Ο ΑΡΗΣ πήρε την αναβολή που ήθελε για την υπόθεση της εγγυητικής και στην ΚΑΕ ελπίζουν ότι μέχρι τις 25/5 θα έχουν βρει την άκρη με τον Νίκο Πετράτο και τους πιστωτές που εκπροσωπεί.

Η χθεσινή (12/5) συζήτηση είχε ένταση και στον ΑΡΗ τονίζουν ότι άλλα είχαν συμφωνηθεί μεταξύ των δύο πλευρών για τα οφειλόμενα και ειπώθηκαν στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Μάλιστα, πριν από λίγες μέρες η ΚΑΕ είχε καταβάλει χρήματα στους πιστωτές που τελικά επέμειναν στην κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής.

Οι “κιτρινόμαυροι” ελπίζουν να κλείσει αυτό το θέμα στο προσεχές διάστημα, ώστε η ΚΑΕ να διατηρήσει την εγγυητική της και να μη χρειαστεί να ανοίξει νέα, καταβάλλοντας 60.000 ευρώ. Κάτι ιδιαίτερα σημαντικό, αφού όλα δείχνουν ότι ο ΕΣΑΚΕ θα επιμείνει στη, έξτρα εγγυητική των 80.000 ευρώ, ως “εγγύηση” για την εύρυθμη λειτουργία των ομάδων! Κάτι που σημαίνει ότι και αυτά τα χρήματα πρέπει να βγουν άμεσα από τα ταμεία των ΚΑΕ. Χρήματα που θα αποδεσμευτούν τον προσεχή Οκτώβριο, μετά την έναρξη της Basket League.

Όπως γίνεται κατανοητό, αν ο ΑΡΗΣ δώσει 140.000 ευρώ μόνο σε εγγυητικές θα στριμωχτεί πολύ, οπότε στην ΚΑΕ ελπίζουν ότι η υπάρχουσα των 60.000 ευρώ θα μείνει ανέγγιχτη.

Τα ανοιχτά μέτωπα είναι πολλά. Σύντομα θα ολοκληρωθούν οι συμφωνίες με τους παίκτες της φετινής ομάδας, κάτι που σε συνδυασμό με την ύπαρξη φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας θα επιτρέψει στον ΑΡΗ να παρουσιάσει πλήρη φάκελο στον ΕΣΑΚΕ σε ένα μήνα.

Παράλληλα, συνεχίζονται αδιάκοπα οι συζητήσεις με τους παίκτες που έχουν επιφέρει τα ban στη ΦΙΜΠΑ. Οι πιστωτές είναι επιφυλακτικοί, αφού ειδικά τον Σεπτέμβριο του 2019 βίωσαν την ανακολουθία της ΚΑΕ στις συμφωνίες που έγιναν και οι περισσότεροι θέλουν μεγάλα ποσά ως προκαταβολή για να υπογράψουν. Οι επαφές συνεχίζονται ώστε ο ΑΡΗΣ να αποτινάξει και αυτόν το βραχνά του παρελθόντος από την πλάτη του.

Προτεινόμενα Άρθρα