Ο Καρυπίδης και η σύγκριση με τον Λάσκαρη

από AllAboutARIS

Ο νέος ιδιοκτήτης του ποδοσφαιρικού τμήματος, αν μιμηθεί με την σωστή έννοια του όρου, τον τρόπο λειτουργίας της ΚΑΕ, έχει μια προοπτική αφού μην ξεχνάμε ότι είναι πολύ νεαρός σε ηλικία και αρκετά φιλόδοξος όπως φαίνεται.

Το ότι δεν έχουμε ακούσει ακόμη τον Θόδωρο Καρυπίδη να τοποθετείται δημόσια, ένα μήνα σχεδόν μετά την ανάληψη από μέρους του, του ποδοσφαιρικού τμήματος, μπορεί να έχει διπλή ανάγνωση. Η μια, η προφανής, είναι ότι δεν έχει υπογράψει ακόμη το μνημόνιο και δεν θέλει να μιλήσει πριν πέσουν οι υπογραφές και γίνει πιο… επίσημη πλέον η σχέση του με τον ΑΡΗ. Ο άλλος, και αυτός που θα ήθελαν όλοι οι αρειανοί να συμβαίνει, είναι να έχει παραδειγματιστεί από τον Νίκο Λάσκαρη μιας που είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει προχθές και τον τελικό του τουρνουά Νίκος Γκάλης και πήρε μια γεύση.

Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ, ως γνωστό, είναι λάτρης της φιλοσοφίας «πρώτα κάνουμε και μετά μιλάμε» και το εφάρμοσε πλήρως. Ήρθε, είδε, αποφάσισε, έπραξε, έδωσε σοβαρό δείγμα γραφής τακτοποιώντας χρέη και φτιάχνοντας μια ανταγωνιστική ομάδα και μέσω των ενεργειών του, έδωσε και το όραμα στον κόσμο με τον οποίο έχει κερδίσει ένα πρώτο στοίχημα.

Στο ποδόσφαιρο ο Θόδωρος Καρυπίδης, δεν έχει να αντιμετωπίσει, ευτυχώς, χρέη. Έχει να αντιμετωπίσει όμως κάτι πολύ χειρότερο. Μια χρόνια αμφισβήτηση των πάντων που έχει «ποτίσει» το μυαλό των φίλων του ΑΡΗ, μια συνεπακόλουθη καχυποψία για όλους και για όλα, για να μην πούμε για την άγνωστη πλέον λέξη υπομονή. Και τα τελευταία ψήγματα χάθηκαν την περσινή χρονιά.

Ο νέος ιδιοκτήτης του ποδοσφαιρικού τμήματος, αν μιμηθεί με την σωστή έννοια του όρου, τον τρόπο λειτουργίας της ΚΑΕ, έχει μια προοπτική αφού μην ξεχνάμε ότι είναι πολύ νεαρός σε ηλικία και αρκετά φιλόδοξος όπως φαίνεται. Για παράδειγμα το γεγονός ότι μετά την έλευση Αναστόπουλου ακυρώθηκαν παίκτες που είχαν συμφωνήσει με την διοίκηση, δείχνει μια επιπολαιότητα στον σχεδιασμό, έστω και αν έγινε πάνω στον ενθουσιασμό και είχε λογική εκείνη τη στιγμή.

Η σύγκριση του Καρυπίδη με τον Λάσκαρη θα είναι δυστυχώς αναπόφευκτη για τον πρώτο. Αν την δει καλοπροαίρετα, μπορεί στην πορεία να… αναμετρηθεί στα ίσια με τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ. Μερικές πολύ απλές κινήσεις χρειάζονται. Αγωνιστική και εξωαγωνιστική θωράκιση της ομάδας εν όψει του πρωταθλήματος που αρχίζει την Κυριακή για τον ΑΡΗ, να ξεμπερδέψει με την άνοδο γρήγορα, να μην αφήσει κανένα να εγείρει επιφυλάξεις για το μνημόνιο που κάποια στιγμή πρέπει να υπογραφεί, να είναι φυσικά οικονομικά συνεπής, να τρέξει δίχως τυμπανοκρουσίες την εκκαθάριση αλλά κυρίως να οργανώσει την υπό σύσταση ΠΑΕ με τρόπο επαγγελματικό.

Εκεί ο ΑΡΗΣ πάσχει. Από στελέχη, νοοτροπία, σχέδιο, όραμα, πλάνο. Το ότι με το καλημέρα διέκρινε τις ανορθογραφίες σε Ρύσιο και Κλεάνθης Βικελίδης και θέλει σταδιακά να τις… μακιγιάρει δείχνει ότι στη σκέψη του κυριαρχεί η αλλαγή. Το ότι θέλει να εκμεταλλευτεί το τεράστιο εμπορικό brand name του ΑΡΗ επίσης δείχνει σωστή προοπτική. Αν μάλιστα, όλα αυτά, τα κάνει χωρίς να παρελαύνει καθημερινά από τα ΜΜΕ, αλλά μόνο όταν πρέπει, ακόμη καλύτερα. Ο κόσμος του ΑΡΗ έχει βαρεθεί τα λόγια. Θα πειστεί μόνο με πράξεις που θα αίρουν την αύρα της αμφισβήτησης και του αρνητισμού πάνω από το Κλεάνθης Βικελίδης.   

Προτεινόμενα Άρθρα