"Μην πυροβολείτε τον πιανίστα"

από AllAboutARIS

Μικρός διάβαζα φανατικά Λούκυ Λουκ γιατί πάντα με γοήτευε η Άγρια Δύση, οι καουμπόηδες, οι σερίφηδες, ο καλός πιστολέρο και οι κακοί και βλάκες Ντάλτον. Αυτό που με έκανε να γελάω σχεδόν πάντα ήταν οι καυγάδες σε ένα σαλούν όπου το εύκολο θύμα ήταν ο πιανίστας, με τους θαμώνες να αγνοούν τον βασικό νόμο του Φαρ Ουέστ που ήταν "μην πυροβολείτε τον πιανίστα". Αυτός ήταν στο σαλούν ο πιο εύκολος στόχος, όμως αυτό έχει προέκταση και στην κανονική μας ζωή, σε αρκετές πτυχές της. Κάτι ανάλογο ισχύει κατά την άποψη μου αυτή την στιγμή και στον ΑΡΗ.

Όπου “πιανίστας” βάλτε τον Δημήτρη Πρίφτη και θα εξηγήσω τι εννοώ. Ο Έλληνας τεχνικός έχει το μερίδιο ευθύνης για τις ήττες όπως και για τις νίκες. Το ίδιο όμως ισχύει και για τους παίκτες. Όταν χάνεις έναν αγώνα από το +12, δεν μπορώ να πιστέψω ότι είναι μόνο ευθύνη του προπονητή. Υπάρχουν κάποιοι παίκτες που παίζουν και κάποια πράγματα γίνονται αυτόματα. Δεν έχω ξεκάθαρη εικόνα για την ήττα στον Κόροιβο, από μεμονωμένες φάσεις δεν μπορώ και δεν θέλω να πω ότι φταίει εκείνό ή το άλλο. Αλλά η λογική λέει ότι για να χάσεις ένα παιχνίδι από το +12, σίγουρα έκανες λάθη. Και ο προπονητής και οι παίκτες. Αλλά έκανε… μαγικά και ο αντίπαλος. Δεν λέω ότι ο Κόροιβος έγινε ξαφνικά Γκόλντεν Στέιτ, αλλά είναι μία πολύ καλή ομάδα. Όμως το παιχνίδι ήταν του ΑΡΗ και το έχασε αυτός. Δεν το κέρδισε ο Κόροιβος. Τέτοιες ήττες θα έρθουν μέσα σε μία χρονιά. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι η αντίδραση της ομάδας μετά από τέτοιες ήττες. Να παραμείνει ενωμένη και συγκεντρωμένη για τον επόμενο αγώνα που είναι επίσης κρίσιμος. Ο Δημήτρης Πρίφτης πρέπει να δεχθεί την κριτική που του αναλογεί, όπως και οι παίκτες. Προσωπικά εξακολουθώ να πιστεύω στον Δημήτρη Πρίφτη, το έχω γράψει από την πρώτη μέρα που ήρθε και τον θεωρώ ως την ιδανική επιλογή αυτή την στιγμή. Ο Νίκος Λάσκαρης τον στηρίζει και αυτό είναι το σημαντικό. Το ίδιο ισχύει και για τους παίκτες του, και πιστεύω ότι ισχύει και για την πλειοψηφία του κόσμου.
Για το θέμα του ρόστερ, κυρίως του Τσούπκοβιτς (τον κάλυψε απόλυτα ο Πρίφτης μετά το παιχνίδι και αυτό ήταν το σωστό) ο οποίος δεν έπαιξε ούτε χθες, έχω καταθέσει μία σκέψη μου σε προηγούμενο σχόλιο μου (http://www.allaboutaris.com/blog/mourelis/60927/o-trelamenos-o-ampalos-kai-o-adynamos-krikos). Ούτε προπονητής είμαι, ούτε πρόεδρος, ούτε μάνατζερ. Απλά είναι μία σκέψη. Ο Πρίφτης θα δώσει χρόνο στον Τσούπκοβιτς, είναι δική του επιλογή (η δεύτερη βέβαια, μιας και άλλος ήταν η πρώτη) και θέλει να την στηρίξει. Πιστεύω ότι ο Νοέμβριος θα είναι ο μήνας που θα κριθεί το μέλλον του Τσούπκοβιτς στον ΑΡΗ. Και ο Πρίφτης θα πράξει το καλύτερο για την ομάδα. Το γεγονός ότι έχεις μία διοίκηση με οικονομικές δυνατότητες δεν σημαίνει ότι θα αλλάζει παίκτες κάθε μήνα. Υπάρχει ένα πλάνο και πρέπει να προχωρήσει η ομάδα πάνω σε αυτό. Το ξέρει ο Πρίφτης, το ξέρει και συμφωνεί με αυτό και ο Νίκος Λάσκαρης. Κάποιες άλλες… φωνές ευτυχώς έχουν απομονωθεί.
Ο ΑΡΗΣ παραμένει μέσα στους στόχους του. Ποιοι είναι αυτοί; Τετράδα στο πρωτάθλημα, πρόκριση στην επόμενη φάση στο EuroCup και ότι καλύτερο στο Κύπελλο. Όσον αφορά το πρωτάθλημα, οτιδήποτε άλλο εκτός της τετράδας είναι ΑΠΟΤΥΧΙΑ και δεν χρειάζεται να το πω εγώ. Το ξέρει η διοίκηση, το ξέρει και ο Πρίφτης, το ξέρει και η πλειοψηφία του κόσμου.
Ο κόσμος πρέπει, πιστεύω θα το πράξει, να συνεχίσει να στηρίζει την προσπάθεια όπως κάνει ήδη. Και ότι πρέπει να γίνει για το καλό της ομάδας θα γίνει.

Υ.Γ.: Για το αν είναι λάθος που ο κόσμος είναι ενθουσιασμένος από την ομάδα και ίσως κάποιοι να έχουν υψηλότερες προσδοκίες απ’ όσο πρέπει, μερίδιο ευθύνης έχουμε κι εμείς, οι δημοσιογράφοι. Γιατί από αυτά που γράφουμε για μεταγραφές, για… μπαμ και μπουμ, ο φίλαθλος ενθουσιάζεται και περιμένει ΝΒΑερς και άλλα τέτοια. Μην βγάζουμε την… ουρά μας απέξω.
Υ.Γ.1: Εγώ προσωπικά διαφωνώ με την λογική ότι ο κόσμος δεν πρέπει να ενθουσιάζεται εύκολα, να κρατάει… χαμηλά την μπάλα γιατί θα επηρεαστεί η ομάδα. Οι παίκτες, το τεχνικό τιμ και η διοίκηση ξέρουν ποιες είναι οι δυνατότητες της ομάδας. Και προτιμώ ο φίλαθλος να είναι ενθουσιασμένος και να ελπίζει, επισημαίνω ελπίζει, για το κάτι παραπάνω, παρά να θεωρεί τη πορεία δεδομένη. Το θέμα είναι η διοίκηση να μην… ξεφύγει γιατι αυτή παίρνει τις αποφάσεις.
Υ.Γ.2: Ο ενθουσιασμός αυτός οδήγησε τους οπαδούς του ΑΡΗ να κάνουν εκδρομή στο εξωτερικό και να βρεθούν 50-100 άτομα στην Κωνσταντινούπολη κοντά στην ομάδα, κάτι που είχε λείψει. Εντάξει οι… πιστοί 5-6 που πάνε παντού θα ήταν εκεί, αλλά ταξίδεψαν αρκετοί από Ελλάδα για τον αγώνα. Και περιμένω μεγαλύτερη εκδρομή για το Βουκουρέστι ή την Μποντγκόριτσα. Και αυτό είναι κέρδος για την ομάδα.
Υ.Γ.3: Και ξαφνικά μέσα στα ονόματα, να και αυτό του Βεζένκοφ. Δεν νομίζω ότι μπορεί να υπάρχει θέμα την δεδομένη χρονική στιγμή. Και δεν ξέρω κατά πόσο είναι σωστό, αν υπάρξει θέμα, να αλλάξεις την ομάδα σου για έναν παίκτη που θα σου φύγει μετά από μερικούς μήνες. Γιατι απλά δεν είναι δικός σου.

Προτεινόμενα Άρθρα