Οι δρόμοι του ΑΡΗ για την αδειοδότησή του

από AllAboutARIS

Ο Αλέξης Σαββόπουλος γράφει για τον πιο βατό, εύκολο και νομικά κατοχυρωμένο δρόμο για την αδειοδότηση που περνάει μέσα από την βούληση της κυβέρνησης και την περίεργη στάση της ΕΕΑ.

Από την χθεσινή έστω και υπό τη μορφή ανεπίσημης συζήτησης παρουσία του Άρη ενώπιον της ΕΕΑ επιβεβαιώθηκε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι για κάποιο λόγο εδώ και τρεις μήνες η επιτροπή έχει αλλάξει τακτική και αντιμετωπίζει δυστυχώς τον ΑΡΗ και την υπόθεσή του με ιδιαίτερη αυστηρότητα (προσπαθώ να είμαι όσο πιο επιεικής μπορώ).

Ακόμη και η φρασεολογία που πληροφορούμε ότι χρησιμοποίησαν τα μέλη της αλλά και ο Πρόεδρος συνιστούσαν μια απευθείας επίθεση στους κίτρινους, διόλου αισιόδοξη για την έκβαση της υπόθεσης, εφόσον φτάσει το θέμα το καλοκαίρι στην επιτροπή. Είναι πλέον ξεκάθαρο και στους ανθρώπους του ΑΡΗ που συμμετείχαν ή δεν συμμετείχαν στη συζήτηση ότι μόνο σίγουροι δεν μπορούν να αισθάνονται, παρότι και δικαιολογημένα ερωτηματικά εγείρονται για την στάση και θέμα συνταγματικό με την διαφορετική ερμηνεία του ίδιου νόμου, πέρα από την κατάφωρη αδικία που θα συνιστά η υιοθέτηση μιας τέτοιας στάσης απέναντι στον ΑΡΗ, επειδή δεν έχει ολοκληρώσει την εκκαθάρισή του.

Το λέω εδώ και καιρό, ότι το ζητούμενο για τον ΑΡΗ είναι να απεμπλέξει την δυνατότητά του να πάρει ΑΦΜ η νέα εταιρία από το ΓΕΜΗ, από την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης αφού το πιο πιθανό είναι ότι δεν προλαβαίνει να το κάνει στους προσεχείς μήνες. Πως μπορεί να το κάνει αυτό; Όπως φαίνεται με δυο τρόπους. Ο ένας σχετίζεται με τον νέο αθλητικό νόμο και την βούληση που φαίνεται να υπάρχει από την κυβέρνηση να εξαιρεθούν οι ομάδες που έχουν ξεκινήσει την εκκαθάρισή τους και να μην υπάρξει αναδρομικότητα αφού ο νέος νόμος θα είναι ιδιαίτερα αυστηρός στις ομάδες που επιλέγουν τον εκούσιο υποβιβασμό από εδώ και πέρα. Το είπε ο Αλέξης Αδαμίδης πρόσφατα, το άφησε να εννοηθεί ο ίδιος ο Κοντονής ενώ ανάλογη αίσθηση αποκομίζουν οι άνθρωποι του ΑΡΗ και από τα στελέχη της ΓΓΑ με τα οποία συνομιλούν σε υψηλό επίπεδο. Το ζήτημα είναι πότε θα ψηφιστεί ο νέος νόμος; Αν δηλαδή αρχές Ιουνίου πάει προς ψήφιση αφού πρώτα βγει σε διαβούλευση και δεν κολλήσει ή μετατεθεί για Σεπτέμβριο. Αν συμβεί το πρώτο και η διατύπωση είναι αυτή που θέλουν στον ΑΡΗ τότε όσο και να… φωνασκούν στην ΕΕΑ, δεν θα μπορούν να κάνουν κάτι αφού δουλειά τους είναι να εφαρμόζουν τον νόμο. Στο δεύτερο υποθετικό σενάριο, τότε ο ΑΡΗΣ ενδεχομένως θα πρέπει να κυνηγήσει μια τροπολογία από την κυβέρνηση που θα λέει ότι εξαιρείται, συστήνει ΠΑΕ και παίζει στη Football League δίχως χρέη. Υπάρχει και τρίτος δρόμος που περνάει μέσα από την ΕΕΑ, στη λογική ότι ο ΑΡΗΣ θα πείσει τα περισσότερα μέλη της επιτροπής ότι έχει προχωρήσει την εκκαθάρισή του, δεν ευθύνεται 100% για τις καθυστερήσεις και οφείλει η επιτροπή να του δώσει άδεια και χρόνο να την ολοκληρώσει, όπως έκανε και με πλείστες όσες ομάδες πέρσι.

Οι δυο πρώτοι δρόμοι είναι οι πιο σύντομοι, νομικά κατοχυρωμένοι και θα βοηθήσουν να τρέξουν πιο γρήγορα και όλες οι υπόλοιπες διαδικασίες (μετοχικό, ιδιοκτησιακό, μεταγραφές, προγραμματισμός για την επόμενη σεζόν κτλ). Ο τρίτος είναι πιο μακρύς κάτι που ελλοχεύει τον κίνδυνο, για ένα ακόμη καλοκαίρι, ο οργανισμός που λέγεται ΑΡΗΣ, να παλεύει με τις φήμες, τα σενάρια και την αβεβαιότητα που του τρώνε τα σωθικά.

ΥΓ. Η μη παρουσία του Άρη Μαστρογιάννη στην ΕΕΑ μάλλον κρίνεται ορθή αφού τα μέλη της τον περίμεναν στη γωνία, χώρια που εντάσσεται καθαρά στα πλαίσια στρατηγικής, ελιγμού και υποδείξεων ότι δεν εξυπηρετούσε σε τίποτα μια παρουσία του εκεί. 

ΥΓ1. Κάτι ακόμη δεν άρεσε στην κιτρινόμαυρη αντιπροσωπεία χθες. Η καχυποψία των μελών της για τον Θόδωρο Καρυπίδη. Ας έχουνε γνώση οι φύλακες αφού θα χρειαστεί να περάσει από την επιτροπή τόσο για την απεμπλοκή του από τη Βέροια (μεταβίβαση μετοχών κτλ) και φυσικά για να πάρει τις μετοχές της νέας ΠΑΕ ΑΡΗΣ όπως έχει δηλώσει ότι επιθυμεί να πράξει…

Προτεινόμενα Άρθρα