Ο Θρίαμβος του ΑΡΗ κόντρα στην Περούτζια

από AllAboutARIS

Έχουν γραφτεί και έχουν ακουστεί πολλά για το λεγόμενο «έπος της Περούτζια». Στις 7 Νοεμβρίου του 1979 Ο ΑΡΗΣ αντιμετώπιζε στην έδρα της δευτεραθλήτρια Ιταλίας Περούτζια για το Κύπελλο UEFΑ.

Στον πρώτο αγώνα στο γήπεδο Χαριλάου ο αγώνας είχε λήξει ισόπαλος 1-1, με τέρματα των Σεμερτζίδη και Ρόσι. Αυτό έδινε ένα μικρό αβαντάζ στους Ιταλούς, όμως οι κιτρινόμαυροι που προηγουμένως απέκλεισαν την μεγάλη Μπενφίκα, δεν φοβήθηκαν τίποτα και πέτυχαν μία από τις πιο μεγάλες νίκες της ιστορίας τους.

 

Η ομάδα του Πέπε Σασία ανάγκασε τους Ιταλούς να υποκλιθούν, με τον αθλητικό τύπο της χώρας να αναφέρει χαρακτηριστικά πως «ο ΑΡΗΣ δίδαξε ποδόσφαιρο γράφοντας χρυσή σελίδα στην ιστορία του, η οποία θα μείνει με ανεξίτηλα γράμματα χαραγμένη στη μνήμη όλων».

 

Για την ιστορία να πούμε ότι το σκορ άνοιξε στο 8’ ο Κούης με προβολή ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Σκόμποε, με τον Σεμερτζίδη να διπλασιάζει τα τέρματα στο 18’ με δυνατό σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή. Ο Ζήνδρος στο 67’ αφού εξουδετέρωσε την άμυνα των Ιταλών, ολοκλήρωσε τον θρίαμβο του ΑΡΗ γράφοντας το τελικό 0-3.

 

ΠΕΡΟΥΤΖΙΑ (Ιλάριο Καστανιέρ): Μαλίτσια, Νάπι (88′ Τακόνι), Τσεκαρίνι, Φρόζιο, Τζεκίνι, Νταλ Φιούμε, Μπάνι, Μπούτι, Ρόσι, Γκορέτι, Γκαλόνι.

ΑΡΗΣ (Πέπε Σασία): Παντζιαράς, Μόκαλης, Τζιφόπουλος, Κούης, Βένος, Φοιρός, Ζήνδρος (75′ Ζελίδης), Μπαλλής, Σεμερτζίδης (82′ Αλεξίου), Ολε, Βάγγης.

 

Διαιτητής: Βόιτσεχ Χριστόφ (Τσεχοσλοβακία)

Προτεινόμενα Άρθρα