Προπονητής είναι, όχι μάγος…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Να περιμένεις έναν ΑΡΗ διαφορετικό στο ντεμπούτο του Κωστένογλου; Ουτοπικό και σε καμία περίπτωση ρεαλιστικό…

Να περιμένεις έναν ΑΡΗ διαφορετικό στο ντεμπούτο του Κωστένογλου; Ουτοπικό και σε καμία περίπτωση ρεαλιστικό…

Όσοι είδαν από κοντά ή τηλεοπτικά την αναμέτρηση με τον Αιγινιακό, είδαν ένα ΑΡΗ που δεν διέφερε πολύ από την ομάδα των τελευταίων αγώνων, ειδικά μακριά από το «Κλεάνθης Βικελίδης». Ένας ΑΡΗΣ που δυσκολευόταν να πάρει την πρωτοβουλία και να κρατήσει μπάλα, παρόλο που φαινόταν ότι.. επιτέλους προσπαθούσε να έχει ένα πλάνο επιθετικά αλλά κυρίως αμυντικά.

Ο Κωστένογλου δεν είναι… μάγος για να προλάβει να αλλάξει πολλά πράγματα μέσα σε μόλις πέντε προπονήσεις. Ακόμα και 0-4 να έληγε το ματς στο Αιγίνιο, θα ήταν επιπόλαιο να λέγαμε ΄τι ήταν δικό του έργο. Παρέλαβε μία ομάδα και καλείται να την κάνει… δική του. Ομως αυτό θέλει δουλειά και χρόνο. Δύο πράγματα για τα οποία δεν υπάρχει χρόνος.

Ο ΑΡΗΣ χθες κατάφερε και νίκησε χάρη σε μία έμπνευση του Τάτου και την αδυναμία του Αιγινιακού να μετουσιώσει την κατοχή της μπάλα σε ευκαιρίες. Μέσα σε όλα αυτά όμως, η ομάδα έδειξε δύο στοιχεία που είχε καιρό να παρουσιάσει.

Το ένα είναι η μαχητικότητα ή αλλιώς το πάθος που έβγαζαν όλοι οι ποδοσφαιριστές ΑΡΗ, ισορροπώντας έτσι την μέτρια εικόνα τους μέσα στο παιχνίδι. Ενα πάθος που σε συνδυασμό με την οργάνωση στο ανασταλτικό κομμάτι, περιόρισε σημαντικά την επίθεση δράση του αντιπάλου. Υπήρξε πρόοδος, ενώ το ίδιο έγινε και στην κυκλοφορία της μπάλας.

Μπορεί η ομάδα να μην έβγαλε πολλούς συνδυασμούς και να προβλημάτισε ξανά στην ανάπτυξη της. Τουλάχιστον όμως χθες οι παίκτες άλλαζαν πιο γρήγορα τη μπάλα, χωρίς να την κρατούν άσκοπα και να δίνουν χρόνο στον αντίπαλο να οργανωθεί πίσω. Στοιχείο που εντάσσεται στο κομμάτι της ανάπτυξης και ο Κωστένογλου δίνει ιδιαίτερη βάση σε αυτό. Θέλει όμως χρόνο.

Ισως βέβαια να μην μιλούσαμε για όλα τα παραπάνω, εάν η ερασιτεχνική -για να μην τη χαρακτηρίσω αλλιώς- διαιτησία του Τζήλου επηρέαζε το τελικό αποτέλεσμα. Ο Λαρισαίος ρέφερι έπαιξε έδρα και με το παραπάνω και οι φάσεις που ελέγχεται είναι πλέον γνωστές. Το θέμα είναι τι κάνει ο ΑΡΗΣ. Διότι μέχρι τώρα στο κομμάτι της προστασίας της ομάδας ο Καρυπίδης είναι… μεταξεταστέος. Σε άλλα ματς χωρίς να το πληρώσει η ομάδα όμως υπήρχαν και αγώνες που η διαιτησία της στέρησε πράγματα όπως στη Λαμία. Την ώρα που οι συνδιεκδικητές της ανόδου φαίνεται να έχουν… πιάσει το νόημα.

Υ.Γ. Δεν φταις εσύ, εγώ φταίω. Αλλά στη ζωή μου έχω μάθει να μην ασχολούμαι με τους… τίποτες. Ετσι λοιπόν σαν τίποτας και εσύ, χαλάλι σου. Ασε που αν μας γυρίσουν ανάποδα, μάλλον περισσότερα θα πέσουν από μένα παρά από σένα…

Προτεινόμενα Άρθρα