Άνοιξε η πλατφόρμα για το “freedom pass” στις ηλικίες 15-17 (vid)

από AllAboutARIS

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ, σχετικά με τα 50 GB στους νέους ηλικίας 15 έως 17 ετών, οι οποίοι εμβολιάστηκαν κατά του κορωνοϊού.

Η επιταγή μπορεί να παραληφθεί άμεσα, και όχι τμηματικά, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί. Οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν ηλεκτρονικά ή μέσω ΚΕΠ. Η ηλικιακή ομάδα που αφορά είναι οι νέοι 15-17, που στο σύνολό τους ανέρχονται στα 350.000 άτομα, από τους οποίους έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου ή έχουν εμβολιαστεί πλήρως ή έχουν κλείσει ραντεβού για την πρώτη δόση περίπου 105.000.

Η διαδικασία της αίτησης

Η αίτηση γίνεται μέσω του emvolio.gov./freedomepass ή στα ΚΕΠ, ενώ για υποβολή μέσω του gov.gr απαιτούνται οι κωδικοί του Taxisnet του γονέα και ο ΑΜΚΑ του δικαιούχου ανηλίκου. Στα ΚΕΠ απαιτείται η αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριο του γονέα κι ο ΑΜΚΑ του δικαιούχου ανηλίκου.

Σημειώνεται ότι η αίτηση υποβάλλεται από τον γονέα ή τον έχοντα τη γονική μέριμνα, ο οποίος δηλώνει τον αριθμό κινητού τηλεφώνου για την πίστωση του πακέτου ή εξουσιοδοτώντας τρίτο πρόσωπο.

Η διαδικασία ολοκληρώνεται μια ημέρα μετά την αίτηση και ο ενδιαφερόμενος λαμβάνει όλες τις σχετικές οδηγίες μέσω SMS. Έπειτα από την επιτυχή αίτηση του ενδιαφερόμενου, το πακέτο πιστώνεται από τον πάροχό του στον αριθμό κινητού τηλεφώνου του.

«Δικαιούχος της διευκόλυνσης είναι κάθε φυσικό πρόσωπο που έχει γεννηθεί κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ 1.1.2004 έως και 31.12.2006 και έχει ολοκληρώσει την πρώτη δόση εμβολιασμού ή, σε περίπτωση μονοδοσικού εμβολίου, τη μόνη δόση εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού COVID-19, από την έναρξη του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμού μέχρι και την 31η.12.2021 («Εμβολιασθείς»). Το «Freedom Pass/Data» πιστώνεται από την ανώνυμη εταιρεία του Ελληνικού Δημοσίου «Κοινωνία της Πληροφορίας Mονοπρόσωπη Α.Ε.» (Κ.τ.Π. Μ.Α.Ε.)» αναφέρει η ΚΥΑ.

 

 

Προτεινόμενα Άρθρα