Λύγισε την Άρσεναλ με «χρυσό» σκόρερ Κίμιχ η Μπάγερν

από AllAboutARIS

Η Μπάγερν Μονάχου επιβλήθηκε 1-0 της Άρσεναλ, με τον Κίμιχ να σκοράρει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης και με τους Βαυαρούς να προκρίνονται στα ημιτελικά του Champions League με συνολικό σκορ 3-2!

Ο προημιτελικός ξεκίνησε με την Μπάγερν Μονάχου να μπαίνει πιο δυνατά απειλώντας δύο φορές την εστία των φιλοξενούμενων, με τον Κέιν. Αρχικά στο 4’, ο Άγγλος επιθετικός έκανε άστοχο σουτ από πλεονεκτική θέση μετά από σέντρα του Κίμιχ, ενώ στο 6’ σούταρε από το ημικύκλιο, πάνω από την εστία του Ράγια. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο κυριαρχίας των γηπεδούχων, η Άρσεναλ πήρε μέτρα στο γήπεδο κυκλοφορώντας περισσότερο την μπάλα, αλλά η Μπάγερν ήταν εκείνη που απείλησε ξανά στο 16’, με τον Γκάμπριελ να προλαβαίνει τελευταία στιγμή με τάκλιν την… επέλαση του Σανέ.

Στο 21’ ο Μαρτινέλι μπήκε στη μεγάλη περιοχή της Μπάγερν και κινήθηκε σε μικρό χώρο ανάμεσα σε δύο αμυντικούς, πριν δει τον Νόιερ να βγαίνει και να καθαρίζει τη φάση, ενώ στο 23’ ο Μαζράουι έκανε κούρσα από τα αριστερά και συνδυάστηκε με τον Γκερέιρο, αλλά το διαγώνιο σουτ του κόντραρε σε Γουάιτ και Ράγια, πριν καταλήξει σε κόρνερ. Ένα λεπτό αργότερα (24’), ο τερματοφύλακας της Άρσεναλ είχε απάντηση σε μακρινό αλλά απειλητικό σουτ του Μουσιάλα.
Η Άρσεναλ βρήκε ρυθμό και στο 29’ ο Έντεγκαρντ έπιασε δυνατό σουτ από τα όρια της μεγάλης περιοχής, αναγκάζοντας τον Νόιερ σε δύσκολη επέμβαση, ενώ στο 31’ ο Έντεγκαρντ έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, αλλά ο Μαρτινέλι αν και εντελώς αμαρκάριστος σε πολύ πλεονεκτική θέση, πλάσαρε αδύναμα στην αγκαλιά του Γερμανού τερματοφύλακα. Στο 38’ ο Ράις έκλεψε από τον Λάιμερ έξω από την περιοχή της Μπάγερν, αλλά το γύρισμα του Έντεγκαρντ αντιμετωπίστηκε από τους αμυντικούς, στο 41’ ένα μακρινό σουτ του Γουάιτ κατέληξε πολύ ψηλά άουτ, ενώ το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς γκολ και με την υπόθεση-πρόκριση να παραμένει ορθάνοιχτη.
Η Άρσεναλ απείλησε μόλις 12’’ μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, με τον Έντεγκαρτν να μπαίνει στη μεγάλη περιοχή της Μπάγερν, σουτάροντας όμως ψηλά άουτ από πλάγια θέση, ενώ οι γηπεδούχοι έχασαν τεράστια διπλή ευκαιρία στο 47’, όταν μετά από σέντρα του Κίμιχ ο Γκορέτσκα έστειλε την μπάλα με κεφαλιά στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στην εξέλιξη της φάσης, ο Γκερέιρο έκανε το σουτ που κόντραρε στον Γουάιτ και στη δεξιά κάθετη δοκό, πριν καταλήξει κόρνερ.
Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε, με τον Γκάμπριελ παραλίγο να… χαρίζει το προβάδισμα στην Μπάγερν στο 57’, βλέποντας τη λάθος πίσω πάσα του για τον Ράγια να περνάει λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι. Τελικά, οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 64’, με τον Γκερέιρο να κάνει ιδανική σέντρα από τα αριστερά και με τον Κίμιχ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με πολύ δυνατή κεφαλιά, σκοράροντας μόλις το δεύτερο γκολ του στη φετινή σεζόν και δίνοντας προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του!

Μάλιστα, δύο λεπτά αργότερα η Μπάγερν λίγο έλειψε να κάνει και το 2-0, αλλά ο Σανέ έκανε κάκιστο τελείωμα της φάσης, παρότι βρέθηκε αμαρκάριστος μετά από συρτό γύρισμα του Μαζράουι, ενώ στο 68’ ο Αρτέτα πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Τροσάρ και Ζεσούς, οι οποίοι αντικατέστησαν Ζορζίνιο και Μαρτινέλι.
Περισσότερα σε λίγο…

Οι συνθέσεις των ομάδων
Μπάγερν Μονάχου (Τούχελ, 4-2-3-1): Νόιερ – Κίμιχ, Ντάιερ, Ντε Λιχτ, Μαζράουι (76’ Κιμ Μιν Τζάε) – Λάιμερ, Γκορέτσκα – Σανέ (89’ Ουπαμεκανό), Μουσιάλα, Γκερέιρο – Κέιν
Άρσεναλ (Αρτέτα, 4-3-3): Ράγια – Γουάιτ, Γκάμπριελ, Σαλιμπά, Τομιγιάσου (86’ Ενκέτια) – Έντεγκααρντ, Ζορζίνιο (68’ Τροσάρ), Ράις – Σάκα, Χάβερτς, Μαρτινέλι (68’ Ζεσούς)

Πηγή: sport-fm.gr

Προτεινόμενα Άρθρα