Το χρονικό της τραγωδίας: Πώς έχασε τη ζωή του ο 16χρονος Βασίλης Τόπαλος

από AllAboutARIS

Ανείπωτη θλίψη επικρατεί στην αθλητική -και όχι μόνο- κοινότητα για τον θάνατο του 16χρονου πυγμάχου Βασίλη Τόπαλου.
Ο άτυχος πρωταθλητής Ευρώπης νοσηλευόταν από τις 16 Δεκεμβρίου σε σοβαρή κατάσταση, λόγω χτυπήματος στο κεφάλι μετά από λιποθυμικό επεισόδιο, κατά τη διάρκεια προπόνησης.

Σήμερα (2 Ιανουαρίου) άφησε την τελευταία του πνοή, μετά από σκληρή μάχη που έδωσε για να κρατηθεί στη ζωή.

Το χρονικό της τραγωδίας
Ο Βασίλης Τόπαλος βρισκόταν για προπόνηση σε γυμναστήριο της Καλλιθέας, όπου συμμετείχε σε αγώνες προπόνησης. Κατά τη διάρκεια του αγώνα ένιωσε αδιαθεσία και ζήτησε να επισκεφτεί την τουαλέτα, όπου λιποθύμησε.
Τον εντόπισε ο πυγμάχος Αλίκ Λαγκαζασβίλι, ο οποίος ειδοποίησε τον πατέρα του 16χρονου και τον ιδιοκτήτη του γυμναστηρίου. Αμέσως κλήθηκε και το ΕΚΑΒ, που μετέφεραν τον άτυχο αθλητή στο Τζάνειο Νοσοκομείο.
Ο 16χρονος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι για να του αφαιρεθεί το αιμάτωμα και συνέχισε να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, μέχρι και την Πρωτοχρονιά.
Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας για το θάνατο του Βασίλη Τόπαλου, στην οποία αναφέρει: «Έφυγε» το Χρυσό παιδί μας, ο χαμογελαστός Βασίλης μας, ο γεννημένος Πρωταθλητής με καρδιά από ατόφιο χρυσάφι. Ανείπωτη θλίψη για την οικογένεια της Ελληνικής Πυγμαχίας… Τα λόγια δεν είναι ικανά να εκφράσουν αυτό που αισθανόμαστε, είμαστε όλοι συντετριμμένοι. Βασίλη μας άφησες πολύ νωρίς. Θα σε θυμόμαστε πάντα με αγάπη και νοσταλγία. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει. Θα είσαι για πάντα στις καρδιές μας».
Ο Λευτέρης Αυγενάκης, που ζήτησε από την πρώτη στιγμή τη διευρεύνηση της υπόθεσης, έγραψε στα social media: «Η αθλητική οικογένεια της χώρας μας θρηνεί τον χαμό του νεαρού πυγμάχου πρωταθλητή,Βασίλη Τόπαλου.
Πολλά τα ερωτηματικά, αλλά είμαι βέβαιος ότι η εν εξελίξει έρευνα θα ρίξει άπλετο φως σε κάθε πτυχή των αδιευκρίνιστων συνθηκών του θανάσιμου τραυματισμού του.
Έφυγες πολύ νωρίς…».

 

 

Πηγή: sport-fm.gr

 

 

Προτεινόμενα Άρθρα