Φωτιά στην Ηλεία: Εγκλωβισμένοι άνθρωποι στο χωριό Κλαδέος – Καίγονται σπίτια στις Πεύκες (vid)

από AllAboutARIS

Περίπου 150 κάτοικοι βρίσκονται στο Κλαδέο – Ζητήθηκε η συνδρομή της ΕΛΑΣ – Πάνω από 20 οικισμοί έχουν εκκενωθεί από χθες

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ηλεία, καθώς περίπου 150 άτομα είναι εγκλωβισμένα στο χωριό Κλαδέος.

Η φωτιά βρίσκεται προ των πυλών και μάλιστα οι άνεμοι αποτελούν μεγάλο κίνδυνο.

Η πυροσβεστική, σύμφωνα με το ilialive.gr, έχει ζητήσει τη συνδρομή της αστυνομίας για να μην υπάρξει κίνδυνος για τους πολίτες.

Στις φλόγες οι Πεύκες

Το πύρινο μέτωπο έχει φτάσει στις Πεύκες, όπου καίγονται σπίτια και περιουσίες. Περίπου 20 άτομα εγκλωβίστηκαν για περίπου μιάμιση ώρα. Σύμφωνα με κάτοικο της συγκεκριμένης περιοχής κινδύνευσαν άνθρωποι ενώ οι φλόγες έκαιγαν τις γύρω αυλές. 

«Η φωτιά ερχόταν προς το μέρος μας με άγριες διαθέσεις. Με ιδιωτικά μέσα καταφέραμε και με την συνδρομή των αστυνομικών που ήρθαν στη συνέχεια καταφέραμε να ανοίξουμε τον δρόμο. Αυτοί που μείναμε πίσω είχαμε έτυχε και είχαμε υδροφόρες. Τα λεπτά περνούσαν απελπιστικά», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

«Στο χωριό έχουν καεί κάποιες αποθήκες και δεν μπορώ να γνωρίζω για σπίτια. Πιθανότατα έχουν μείνει πίσω και άνθρωποι, ο δρόμος από ένα σημείο και μετά ήταν ανοιχτός για να φύγει όποιος ήθελε, αλλά δε γνωρίζω», τόνισε ακόμη. 

Προτεινόμενα Άρθρα