Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη – Στάση εργασίας το απόγευμα, 24ωρη απεργία την Πέμπτη

από Γιώργος Γκάτος

Ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό.

Χωρίς λεωφορεία θα παραμείνει η Θεσσαλονίκη για 1,5 τουλάχιστον ημέρα, αφού οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ προχωρούν σε στάση εργασίας σήμερα Τετάρτη από τις 19:00 και μέχρι τη λήξη της βάρδιας, ενώ την Πέμπτη ανακοίνωσαν 24ωρη απεργία, με λίγα μόνο δρομολόγια ανα γραμμή να γίνονται αλλά με προσωπικό ασφαλείας.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγη ώρα το Συνδικάτο κάνει λόγο για φιλετοποίηση και εκχώρηση του αστικού έργου στο ΚΤΕΛ ΑΕ και σε άλλους ιδιώτες.

Οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ, καταγγέλλουν για αυταρχισμό τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, ο οποίος όπως τονίζουν δεν έκανε διάλογο με τους εργαζόμενους.

Ο Υπουργός και η διοίκηση του ΟΑΣΘ όπως καταγγέλλουν απέτυχαν να προωθήσουν μέτρα και πολιτικές για τη βελτίωση και ορθολογική λειτουργία του Οργανισμού.

Ακόμα οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ ζητούν την παρέμβαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ καλούν και τα κόμματα της Βουλής να αποτρέψουν την ψήφιση της προτεινόμενης τροπολογίας.

Κλείνοντας την ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ ζητάνε από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη να αποσύρει την τροπολογία.

Πηγή: newsfish.gr

Προτεινόμενα Άρθρα