Μακελειό στη Νέα Ζηλανδία: Οι 2 αστυνομικοί που έπιασαν τον μακελάρη εκπαιδεύονταν εκείνη την ώρα

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Είναι οι δύο "ήρωες" της Νέας Ζηλανδίας

Νέες λεπτομέρειες έρχονται στο φως από τη σύλληψη του Μπρέντον Τάραντ, του 28χρονου που σκότωσε 50 ανθρώπους, στην τρομοκρατική επίθεση σε δύο τεμένη. Ο μακελάρης σχεδίαζε να συνεχίσει να εκτελεί πολίτες, καθώς στο αυτοκίνητό του είχε κι άλλα όπλα. Ομως, ευτυχώς, κατάφεραν να φρενάρουν τα φρικτά πλάνα του δύο αστυνομικοί.

Πρόκειται για ένστολους που υπηρετούν σε μικρότερες πόλεις. Βρίσκονταν όμως την ημέρα του μακελειού στο Κράιστσερτς προκειμένου να εκπαιδευτούν στο πώς να αντιμετωπίσουν ένοπλους. «Εκπαιδεύονταν τη στιγμή που ήρθε η κλήση ότι κυκλοφορούσε ένας ένοπλος», δήλωσε ο επικεφαλής τους, Πιτ Στάιλς. «Είχαν μαζί τους τα περιπολικά, στα οποία υπήρχαν όπλα. Μπήκαν στο αυτοκίνητο και άρχισαν να τριγυρίζουν στην πόλη, ακολουθώντας τη διαδρομή που πιθανόν να είχε ακολουθήσει», συμπλήρωσε μιλώντας στη New Zealand Herald.

 
Οι εκτιμήσεις των δύο αστυνομικών επιβεβαιώθηκαν. Επειτα από λίγο εντόπισαν ένα αυτοκίνητο. Είδαν κάποιον που ταίριαζε στην περιγραφή του δράστη, ο οποίος πήγαινε από τη μία λωρίδα του δρόμου στην άλλη. «Επιβεβαίωσαν ότι ήταν το σωστό αυτοκίνητο και έκαναν αναστροφή». Παρότι οι δύο αστυνομικοί έχουν πίσω τους δύο δεκαετίες εμπειρίας, αυτή η κατάσταση ήταν πρωτόγνωρη.

Η σύλληψη του μακελάρη της Ν. Ζηλανδίας

Προτεινόμενα Άρθρα