Εξαφάνιση Σουάι Πενγκ: Η WTA είναι έτοιμη να πετάξει εκτός καλενταριού την Κίνα

από AllAboutARIS

Ο CEO της WTA ξεκαθάρισε ότι είναι έτοιμος να φτάσει ως το τέλος την υπόθεση της Σουάι Πενγκ και επεσήμανε ότι είναι έτοιμος να αποσύρει όλα τα τουρνουά που διεξάγονται στην Κίνα.

Σημεία ζωής εδώ και αρκετές ημέρες έχει να δώσει η Κινέζα πρωταθλήτρια του τένις, Σουάι Πενγκ, μετά τις καταγγελίες της για σεξουαλική κακοποίηση από τον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Κίνας, Γκαολί Ζανγκ.

Η εξαφάνισή της έχει προκαλέσει αντιδράσεις και η WTA ζητά απαντήσεις από την πλευρά της Κίνας για το τι συμβαίνει με την Κινέζα πρωταθλήτρια.

Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του Στιβ Σάιμον. Ο CEO της WTA ξεκαθάρισε ότι είναι έτοιμος να φτάσει ως το τέλος την υπόθεση της Σουάι Πενγκ και επεσήμανε ότι είναι έτοιμος να αποσύρει όλα τα τουρνουά που διεξάγονται στην Κίνα.

“Βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι για την επιχείρησή μας με την Κίνα. Είναι κρίμα γιατί έχουμε κάνει σπουδαία πράγματα εκεί και η χώρα βγάζει νέες ταλαντούχες αθλήτριες. Όμως, υπάρχουν πάρα πολλές φορές στον κόσμο μας όπου αφήνουμε τις επιχειρήσεις, την πολιτική, τα χρήματα να υπαγορεύουν τι είναι σωστό και τι λάθος.

Όταν έχουμε ένα πρόσωπο που έχει το θάρρος να κάνει αυτές τις καταγγελίες και εμείς να μην μπορούμε να το υποστηρίξουμε και να ζητήσουμε δικαιοσύνη, πρέπει να πάρουμε αποφάσεις που θα έχουν να κάνουν με το σωστό. Είμαστε έτοιμοι να αποσύρουμε τα τουρνουά στη Κίνα και να χειριστούμε όλα τα διαδικαστικά που θα προκύψουν” είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια σε ερώτηση για το εάν έχει καταφέρει να μιλήσει με κάποιο συγγενικό πρόσωπο της Πενγκ είπε: “Δεν έχουμε καταφέρει να μιλήσουμε με κανέναν δικό της και αυτό δείχνει πως είναι φοβισμένη. Πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη και χωρίς ίχνος λογοκρισίας”.

Προτεινόμενα Άρθρα