Ρετζεπέρης: «Το μοντέλο βιώσιμης ομάδας»

από AllAboutARIS

Ο βασικός χορηγός της γυναικείας ομάδας βόλει, Γιάννης Ρετζεπέρης μίλησε στην εκπομπή «AllAboutARIS on AIR» σχετικά με την άνοδο στην Α1 αλλά και το μελλοντικό του πλάνο για την ομάδα.

Αρχικά ο κ. Ρετζεπέρης τόνισε: «Περιμέναμε την άνοδο δύο χρόνια και το χαρήκαμε αρκετά κι εγώ και οι συνεργάτες μου» και πρόσθεσε: «Προσπαθούμε να κάνουμε έναν σωστό προγραμματισμό στα πλαίσια της πολύ δύσκολης περιόδου που περνάμε ως Σύλλογος και ως χώρα. Αυτό φαίνεται ότι πέτυχε και απέδωσε και καρπούς».

Όσον αφορά την περσινή χρονιά όπου δεν ήρθε η άνοδος και ότι παρά την απογήτευση δεν αποχώρησε, είπε: «Πράγματι πέρυσι υπήρχε μία μεγάλη ατυχία, να «χάσουμε» και μάλιστα μέσα σε αγώνα τον προπονητή που είχαμε, τον Γιώργο Περσιανλή. Αυτό επηρέασε την απόδοση της ομάδας, αλλά μας έδωσε δύναμη να συνεχίσουμε. Είχαμε ξεκινήσει μία προσπάθεια και δεν θέλαμε να την αφήσουμε στην μέση. Έτσι φέτος συνεχίσαμε και πετύχαμε».

Για την απόφαση του να ασχοληθεί με το γυναικείο τμήμα είπε: «Το γυναικείο βόλει είναι ένα άθλημα που μου άρεσε, και από την προηγούμενη θητεία μου στο Ανατόλια όπου ήμουν πρόεδρος για έξι χρόνια. Και επειδή είμαι Αρειανός από έξι ετών, είπα να προσφέρω την εμπειρία μου και τις γνώσεις μου στον ΑΡΗ».

Για το αν θα παραμείνει και στην Α1: «Σκέψεις υπάρχουν, όπως και θέληση, όραμα, τεχνογνωσία. Χρειάζεται βέβαια και η συμφωνία του Συλλόγου, από εκεί ξεκινάνε τα πάντα, από τον ΑΡΗ που έχει τον πρώτο λόγο» και συμπλήρωσε: «Είχε γίνει συνεννόηση πριν δύο χρόνια επί προεδρίας Νίκου Παπαδόπουλου και είχαμε συμφωνήσει να κάνουμε μία προσπάθεια δύο ετών η οποία να είχε ως στόχο την άνοδο της ομάδας στην Α1. Δεν το πετύχαμε την πρώτη χρονιά, το πετύχαμε φέτος. Τώρα πρέπει να κάνουμε μία νέα συμφωνία ώστε η ομάδα να λειτουργήσει το ίδιο καλά και στην Α1.Η άνοδος στην μεγαλύτερη κατηγορία αλλάζει τα δεδομένα, Χρειάζεται ένας μεγαλύτερος προγραμματισμός, χρειάζονται μεγαλύτερα έξοδα αλλά και επαγγελματισμός».

Αναφορικά με την προσπάθεια την επόμενη χρονιά στην Α1 και το πλάνο του είπε: «Αυτό είναι το επιθυμητό, όλες οι ομάδες της Α1 προσπαθούν να εντάξουν ξένες παίκτριες που βοηθούν ουσιαστικά την πορεία της ομάδας. Για να μπορέσει να σταθεί η ομάδα στην Α1, θα πρέπει να ακολουθήσει ένα μοντέλο βιώσιμης ομάδος. Να μπορεί να αυτοχρηματοδοτείται για να έχει διάρκεια η προσπάθεια. Αν περιστασιακά βρεθούν απλά κάποια χρήματα από χορηγία την μία χρονιά, τότε η όλη προσπάθεια θα πάει χαμένη. Αυτή η βιωσιμότητα της ομάδας, περνάει μέσα από την αντιμετώπιση του τμήματος βόλει σαν σύνολο. Από τις Ακαδημίες, τις μικρότερες ηλικίες και φτάνει μέχρι την γυναικεία ομάδα. Ώστε το τμήμα να εμφανιστεί ως ενιαίο σύνολο από την μία κατηγορία στην άλλη, και ταυτόχρονα να έχει μία «μαγιά» ας πούμε οικονομική, να μπορέσει να την ανεξαρτητοποιήσει από περιστασιακές χορηγίες. Δεν μπορεί αυτό να γίνει σε μία χρονιά, έχουμε ένα πλάνο διετίας ή τριετίας και πιστεύουμε ότι μπορεί να πετύχει. Πιστεύουμε ότι είναι και ο μόνος τρόπος να λειτουργήσει ένα τμήμα».

Αναφορικά αν το δικό του μοντέλο, μπορεί να λειτουργήσει και στο ανδρικό τμήμα πρόσθεσε: «Μιλάω για το δικό μας πεδίο, κάθε τμήμα έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες, το ανδρικό τμήμα έχει περισσότερες ανάγκες και παλιές οφειλές. Το ανδρικό βόλει δεν έχει μεγάλο εύρος στις Ακαδημίες όσο υπάρχει στις γυναίκες».

Σε ερώτηση αν το μοντέλο που σκέφτεται είναι παρόμοιο με αυτό του μπάσκετ όπου τις Ακαδημίες τις έχει η ΚΑΕ και δουλεύει με αυτές, αλλά παραμένουν και στον ΑΣ είπε: «Αυτό είναι το μοντέλο που σκεφτόμαστε, ναι» ενώ συμπλήρωσε: «Το ποδοσφαιρικό τμήμα είναι η… Ατμομηχανή του Συλλόγου και ελπίζουμε να τα καταφέρει».

 

Προτεινόμενα Άρθρα