«Ο ΑΡΗΣ είναι τεράστιος Σύλλογος»

από AllAboutARIS

Ο επί σειρά ετών παράγοντας του ΑΡΗ, Ηλίας Πόππης, μίλησε στην εκπομπή «AllAboutARIS on AIR» για την χθεσινή γιορτή, τον αγώνα με τον Πανσερραικό αλλά και τον Γιάννη Ιωαννίδη.

Αρχικά ο κ. Πόππης είπε: «Είμαι πρώην παράγοντας, δεν έχω πλέον θεσμικό ρόλο στον ΑΡΗ. Αλλά καλύτερα οπαδός πλέον» και πρόσθεσε: «Στον ΑΡΗ έχουμε τρομερή παθογένεια. Χθες τιμήθηκαν άνθρωποι που είναι η ζωντανή ιστορία του ΑΡΗ. Μόνο τον κ. Χολέβα δεν τον πρόλαβα εν ενεργεία. Ήταν πολύ καλή εκδήλωση, ο ΑΡΗΣ έχει πολλούς ανθρώπους να τιμήσει. Ο Γιάννης Ιωαννίδης τιμήθηκε για πρώτη φορά από τον Σύλλογο. Ο Άκης Μιχαηλίδης που έφερε τίτλους, ήταν φανερά συγκινημένος, έκλαιγε.

Ο ΑΡΗΣ πρώτη φορά βρίσκεται στην κατάσταση που είναι, δεν έπιασε… πάτο, έφυγε πιο κάτω. Άρα πρέπει όλα αυτά που μας χωρίζουν, όλα αυτά τα λάθη που κάναμε, όποιος άνθρωπος ήταν στον ΑΡΗ παράγοντας, μου έκανε εντύπωση αυτό όλα αυτά τα χρόνια, μετά «εξαφανίζονταν» από το γήπεδο. Αυτό δεν είναι υγιές. Ήταν κάτι που πραγματικά με τρόμαζε» και πρόσθεσε: «Είναι δυστυχώς κάτι που θα γίνει και με την τωρινή προσπάθεια αν αποτύχει. Αλλά δεν θα αποτύχει. Ο ΑΡΗΣ είναι μεγαλύτερο μέγεθος από τον Πανσερραικό και από οποιαδήποτε άλλη ομάδα σε αυτή την κατηγορία».

Επίσης τόνισε για τα περί διαιτησίας…: «Αμυγδαλή δεν έχουμε και είναι κάτι που πρέπει να το δει ο επίσημος ΑΡΗΣ με μεγάλη προσοχή, γιατί τα… σπρωξίματα που υπάρχουν είναι πρωτοφανή».

Για την φημολογία περί προσπάθειας του Πανσερραικού για παρέμβαση Υπουργού ενόψει του αγώνα με τον ΑΡΗ είπε: «Αυτά είναι για το… θεαθήναι. Ο ΑΡΗΣ δεν είχε κανένα πρόβλημα και δεν γίνει τίποτα. Θα έρθουν όμορφα κι ωραία στο Χαριλάου, ο ΑΡΗΣ θα κερδίσει γιατί πιστεύω ότι έχει καλύτερη ομάδα από τον Πανσερραικό. Τον είδα στο μεταξύ μας παιχνίδι στις Σέρρες. Πέρα ότι ο ΑΡΗΣ σφαγιάστηκε εκεί, το παιχνίδι έπρεπε να είναι 0-3.Και το ρόστερ μας είναι τελείως διαφορετικός» και πρόσθεσε: «Σε σχέση με τα παιχνίδια που έχω δει, ο ΑΡΗΣ στην Αρναία ήταν ο χειρότερος μέχρι τώρα. Δεν ξέρω αν ήταν το άγχος, το γήπεδο, ευτυχώς βάλαμε το γκολ στο 83 και πήραμε την νίκη».

Επίσης είπε: «Είναι δεδομένο, 100% ότι το άγχος θα πάει στον Πανσερραικό, η ανάσα του ΑΡΗ είναι πολύ βαριά. Πιστεύω, είμαι σίγουρος ότι ο ΑΡΗΣ με έξι νίκες θα ανέβει κατηγορία ως πρώτος. Είναι στο χέρι μας» και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι ήμαστε ώριμοι, τα λάθη του παρελθόντος δεν πρέπει να γίνουν».

Αναφερόμενος στην γιορτή και στην παρουσία αρκετών προσωπικοτήτων όπως του Παναγιώτη Γιαννάκη είπε: «τα λόγια του Παναγιώτη Γιαννάκη ήταν καταπληκτικά. Όποιος περνάει από αυτό το σωματείο… μπολιάζεται. Είναι τεράστιο σωματείο ο ΑΡΗΣ, εμείς οι Αρειανοί μάλλον δεν μπορούμε να το καταλάβουμε πόσο μεγάλος Σύλλογος είναι. Εμείς οι ίδιοι απαξιώνουμε τον ΑΡΗ, είναι τεράστιο μέγεθος. Εντυπωσιάστηκα από τον κ.Χολέβα, στα 91 του χρόνια, πήρε την γυναίκα του, μπήκε στο τρένο από την Αθήνα και ήρθε, μίλησε με τόσο ζεστά λόγια. Ο ΑΡΗΣ είναι τεράστιο μέγεθος» και συμπλήρωσε: «Ο ΑΡΗΣ ποτέ δεν έχει εκμεταλλευτεί τις προσωπικότητες του. Ο Νίκος Χρηστίδης, εγώ μεγάλωσα μαζί μου, αυτό που έγινε τότε… δεν είναι πολυτέλεια να έχεις έναν Χρηστίδη εκτός Συλλόγου. Έχουμε τεράστια ευθύνη όλοι μας, για τα λάθη που έγιναν».  

Για τον Γιάννη Ιωαννίδη και τα όσα ακούγονται περί εμπλοκής του είπε: «Θέλει να βοηθήσει, δεν έχει να κερδίσει τίποτα. Ο Γιάννης Ιωαννίδης θεωρώ ότι θα παίξει σημαντικό ρόλο στα δρώμενα του ΑΡΗ. Δεν θέλω να πω κάτι, ξαναλέω στα δρώμενα του ΑΡΗ. Εγώ πιστεύω ότι μπορεί να βοηθήσει, όχι μόνο στο μπάσκετ αλλά και στο ποδόσφαιρο. Ο ΑΡΗΣ πρέπει να εκμεταλλευτεί τον Γιάννη Ιωαννίδη. Ξέρω ότι όποτε μπορούσε, βοήθησε την ομάδα» ενώ για παλιότερη φημολογία περί βοήθειας του στη ένταξη του ΑΡΗ στο άρθρο 99: «Δεν υπάρχει αυτό, έτσι απαξιώνονται προσπάθειες και φαίνεται και ο ΑΡΗΣ ευνοούμενος της Πολιτείας. Ο ΑΡΗΣ βέβαια έχει ακούσει πολλά τέτοια, δεν είναι η πρώτη φορά και μια ζωή είναι στους χαμένους».

Για το θέμα των 100 δόσεων, και αν μπορούσε να γίνει στον ΑΡΗ κάτι παρόμοιο όπως με τον Π.Α.Ο.Κ. είπε: «Στον ΑΡΗ δεν μπορούσε να γίνει. Τώρα μάθαμε πόσα είναι τα χρέη του συμπολίτη, βέβαια να λέμε την αλήθεια τώρα ήρθε ένας άνθρωπος και πλήρωσε. Αλλά τα προηγούμενα χρόνια δεν είχαν πρόβλημα, και εισιτήρια σφραγίζανε. Εγώ θυμάμαι ο ΑΡΗΣ έκανε άπειρες φορές αγώνα για το πώς θα σφραγίσει τα εισιτήρια. Βέβαια τον απλό φίλαθλο τον ενδιαφέρει να μπαίνει η μπάλα μέσα στα δίχτυα. Τα τελευταία χρόνια στον ΑΡΗ έχουμε γίνει λίγο… δικηγόροι, λογιστές, γι’ αυτά που έχουμε τραβήξει».

Για το μοντέλο της Λέσχης πρόσθεσε: «Ήταν ένα μοντέλο που είχε συγκεκριμένη χρονική διάρκεια. Ο Ολυμπιακός το είχε κάνει πριν χρόνια, αλλά κι αυτό βλέπεις ότι δεν περπάτησε. Στην Ελλάδα οι συνθήκες δεν είναι κατάλληλες όπως για παράδειγμα στην Μπαρτσελόνα».

Επίσης συμπλήρωσε για το καλοκαίρι και την επόμενη μέρα: «Εγώ πιστεύω ότι ο ΑΡΗΣ είναι γωνιακό μαγαζί, με μηδέν χρέη. Με τον κ.Κάλλας, γιατί απ’ ότι ξέρω το καλοκαίρι θα ανοίξει η μετοχική διαδικασία. Και ο κ.Κάλλας έχει βοηθήσει πάρα πολύ φέτος, όλα είναι πληρωμένα» ενώ πρόσθεσε: «Άμα είχαμε κερδίσει στην Δράμα, θα ήμασταν δύο βαθμούς πάνω την Κυριακή. Δεν ξέρω αν δεν μπορεί να ανέβει η Καβάλα, αλλά στα δύο παιχνίδια που την είδα με τον ΑΡΗ, είναι καλύτερη ομάδα από τον Πανσερραικό. Θα ανέβει ο ΑΡΗΣ, δεν μπορώ να πιστέψω ότι θα πάει κάτι στραβά. Θεωρώ ότι το Χαριλάου την Κυριακή θα είναι «καμίνι» με την καλή έννοια και πιστεύω ότι θα κερδίσει εύκολα».

Κλείνοντας ο Ηλίας Πόππης είπε για την χθεσινή γιορτή: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους διοργανωτές για την καταπληκτική γιορτή, συγκινήθηκα με την τελευταία βράβευση στον Γιώργο Αποστολίδη, από τον SUPER 3, ήταν εκπληκτική στιγμή, ανατριχιάσαμε όλη μέσα στην αίθουσα».

Προτεινόμενα Άρθρα