Έπρεπε να χάσει και «αποστολή εξετελέσθη» από τους… γκρι χειρούργους

από AllAboutARIS

Κάθε αγώνα και χειρότερα… Η ελληνική διαιτησία συνεχίσει να μας εκπλήσσει για το πόσο κακή είναι. Καθώς αν δεν είναι θέμα ικανότητας, τότε μιλάμε για οργανωμένο σχέδιο.
Ο ΑΡΗΣ έπρεπε να χάσει στην Καρδίτσα και έχασε γιατί το ήθελαν τρεις απίθανοι διαιτητές και γιατί η τύχη του γύρισε την πλάτη όταν την χρειάστηκε. Αλλά αν οι «γκρι» ήταν αυτοί που έπρεπε, ο αγώνας δεν θα έφτασε στο κομμάτι τύχη ή στην βολή του Γκούντγουιν στα 4΄΄ πριν το τέλος της κανονικής περιόδου.
Οι παίκτες του Καστρίτη τα έδωσαν όλα, έπαιξαν φορτωμένοι με φάουλ, με τους Χάγκινς και Σανόγκο να τραυματίζονται μέσα στον αγώνα στο πρώτο ημίχρονο. Αλλά δεν μπόρεσαν να κερδίσουν τους διαιτητές, το ξύλο της Καρδίτσας και τη κούραση, γνωρίζοντας την ήττα στην παράταση με 78-77.

Οι Τσολάκος, Θεωνάς και Σκάλτσης απλά δεν πρέπει να ξανασφυρίξουν παιχνίδι μπάσκετ. Ήταν οι βασικοί υπεύθυνοι της ήττας του ΑΡΗ, γιατί αυτό που ήθελαν ήταν να χάσει ο ΑΡΗΣ όχι να κερδίσει η Καρδίτσα.
Οι συγκεκριμένοι κύριοι ελέγχονται από το πρώτο δευτερόλεπτο του αγώνα. Τ να πρωτοθυμηθεί κανείς…
Τα τρία φάουλ του Γκούντγουιν στα πρώτα τρία λεπτά; Την διαφορά στα φάουλ που έφτασαν να είναι 10-20 σε βάρος του ΑΡΗ; Τις βολές όπου η Καρδίτσα είχε 22/33 και ο ΑΡΗΣ 9/17, παίρνοντας μερικές στην παράταση την στιγμή που στο τέλος της κανονικής διάρκειας του αγώνα ήταν 20/29 με 6/11; Σε ένα παιχνίδι που έληξε 69-69, η μία ομάδα πήρε 14 πόντους παραπάνω από βολές.
Αποκορύφωμα η φάση με τον Αγραβάνη ο οποίος δείχνοντας και πάλι την αθλητική του… παιδεία, πάτησε τον Χόρκλερ ο οποίος αντέδρασε φυσιολογικά με το σκορ στο 64-67 και την μπάλα στον ΑΡΗ, ενώ απέμεναν τρία λεπτά. Όμως οι συγκεκριμένοι κύριοι με τα… γκρι, είδαν αντιαθλητικό του Χόρκλερ, δίνοντας βολές και την κατοχή στην Καρδίτσα και δεν μπήκαν καν στον κόπο να δουν την φάση σε ριπλέι την ώρα που είδε ξεκάθαρα την… αλητεία του Αγραβάνη όλη η Ελλάδα.
Έτσι αντί ο ΑΡΗΣ να έχει βολές και κατοχή με το σκορ στο 64-67, η Καρδίτσα κατάφερε να μειώσει σε 66-67 και να προηγηθεί με 69-67, πριν οι «κίτρινοι» ισοφαρίσουν με τον Γκούντγουιν στην τελευταία φάση του αγώνα και με 4΄΄ για το φινάλε. Εκεί όπου ο Αμερικανός έχασε την βολή και ο αγώνας πήγε στην παράταση.
Ο ΑΡΗΣ έπαιξε για το μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα χωρίς τον Χάγκινς που υπέστη διάστρεμμα στην πρώτη περίοδο και τον Σανόγκο που χτύπησε στην δεύτερη στο γόνατο, αμφότεροι δεν επέστρεψαν ποτέ.
Στην παράταση ο ΑΡΗΣ προηγήθηκε με 75-76, αλλά έγιναν δύο λάθη από τους κουρασμένους παίκτες του Καστρίτη που στο τέλος έμειναν από δυνάμεις. Βέβαια ακόμα και στην τελευταία φάση οι διαιτητές δεν άφησαν τον ΑΡΗ πολλές ελπίδες αφού δεν είδαν δύο φορές βήματα παικτών της Καρδίτσας στα τελευταία 20 δευτερόλεπτα, θεωρώντας πως έληξε η επίθεση των γηπεδούχων με την μπάλα στα χέρια τους και με 2΄΄ για την επίθεση του ΑΡΗ όπου ο Νότε αστόχησε σε τρίποντο.
Τα δεκάλεπτα: 16-16, 36-34, 50-56, 69-69 (καν.αγ.), 78-77 (α΄παρ.)
Δείτε τα στατιστικά

 

Φωτορεπορτάζ: EUROKINISSI

Προτεινόμενα Άρθρα