Ήττα με τρεις βολές σε… νεκρό χρόνο

από Γιώργος Γκάτος

Οι δύο ομάδες σπατάλησαν ένα ολόκληρο ημίχρονο και παρουσιάστηκαν μετά την ανάπαυλα, ικανές να παίξουν όμορφο μπάσκετ. Ο ΑΡΗΣ στο πρώτο παιχνίδι της χρονιάς θα μπορούσε να… ισχυριστεί ότι έχασε το παιχνίδι (68-67) μέσα από τα χέρια του, αφού όλα κρίθηκαν στις τρεις βολές του Τζεϊ Θρετ, 1,5″ πριν το τέλος.

Ο ΑΡΗΣ ξεκίνησε με τους Κάουαν, Χάνλαν, Νετζήπογλου, Γουίλιαμς και Κώττα, την “συνταγή” που χρησιμοποίησε ο Γιάννης Καστρίτης στα φιλικά προετοιμασίας.

Το παιχνίδι ξεκίνησε αποκαρδιωτικά για τις δύο ομάδες, αφού το ένα σουτ μετά το άλλο κατέληγαν εκτός, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα το 0-0 να παραμείνει για περίπου 2:30 λεπτά αγώνα.

Ο ΑΡΗΣ με δύο τρίποντα από Κάουαν Τζούνιορ και Ζίριους Ουίλαμς, έκανε ένα 0-6, με τον Όμηρο Νετζήπογλου να διαμορφώνει το 0-8 πριν ο Ουσμάν Κρουμπάλι πετύχει πόντους από τη γραμμή των βολών.

Το τρίποντο του Χάνλαν (2-11) οδήγησε τους γηπεδούχους σε τάιμ άουτ, που όμως επέστρεψαν καλύτερα στο δεύτερο μισό της περιόδου και ροκάνισαν τη διαφορά στο -5 (8-13).

Η διαφορά παρέμεινε στο -5 ως το τέλος της πρώτης περιόδου (11-16) με τον ΑΡΗ να βγάζει αρκετή ενέργεια στην άμυνα και να υποχρεώνει τους γηπεδούχους σε λάθη και άστοχα σουτ.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τον ίδιο “άσφαιρο” τρόπο για τις δύο ομάδες, που και πάλι έκανα 2:30 λεπτά για να σημειώσουν πόντους.

Επανάληψη του πρώτου δεκαλέπτου και “φτωχή” παραγωγικότητα

Όμως, σε ένα κακό ποιοτικά πρώτο 5λεπτο, οι “Κιτρινόμαυροι” έτρεξαν ένα σερί 0-4. Η Λάρισα έμεινε χωρίς πόντο για 5:30 λεπτά στο δεύτερο δεκάλεπτο αλλά αφυπνίστηκε, αφού με τους Ζάρα (τρίποντο) και Χάντσον (8 πόντους) πέρασε για πρώτη φορά μπροστά με 23-22, ένα λεπτό πριν τη λήξη του ημιχρόνου.

Ο Κάουαν Τζούνιορ σημείωσε τον πόντο που έστειλε τις δύο ομάδες ισόπαλες (23-23) στην ανάπαυλα, με τον ΑΡΗ να βλέπει τρεις παίκτες του από την βασική πεντάδα (Κάουαν Jr, Γουίλιαμς, Κώττας) να έχουν δύο φάουλ. Παράλληλα, η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη σημείωσε μόλις 7 πόντους, με τον Έλληνα τεχνικό να έχει δικαιολογημένα παράπονα από τους παίκτες του.

Οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν το πρώτο ημίχρονο με 8/30 σουτ (6/19 δίποντα, 2/11 τρίποντα), ενώ ο ΑΡΗΣ έχει αντίστοιχα 9/33 σουτ, με 6/17 τρίποντα και 3/16 τρίποντα.

Ανέβηκε η παραγωγικότητα, δεν έλειψαν τα κενά διαστήμα

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν μακράν το πιο παραγωγικό για τον ΑΡΗ, που σχεδόν έφτασε τους πόντους που σημείωσε σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο. Ο Κάουαν Τζούνιορ με ατομικές προσπάθειες αλλά κυρίως ο Ζίριους Γουίλιαμς με τρία τρίποντα, αύξησαν σταδιακά τη διαφορά, ως το +7 (35-42), με τον Παπανικολόπουλο να καλεί εσπευσμένα τάιμ άουτ.

Όπως και στο πρώτο ημίχρονο, έτσι και τώρα, μετά το τάιμ άουτ οι “Κιτρινόμαυροι” έχασαν την συγκέντρωση τους και είδαν τη Λάρισα να μειώνει στον πόντο. Ο Κάουαν Τζούνιορ με ψυχραιμία ανέβασε το σκορ στο 41-44, αλλά ο Θρετ επιφύλασσε ένα τρίποντο για να οδηγήσει τις δύο ομάδες σε νέα ισοπαλία με τη λήξη του δεκαλέπτου (44-44).

Ο ΑΡΗΣ κινήθηκε έξυπνα στα πρώτα λεπτά της τέταρτης περιόδου, φτάνοντας κάτω από το καλάθι και ουσιαστικά εκμηδένισε τα γρήγορα τρίποντα του Γιαν Σπαν, με προσωπικές προσπάθειες των Έρικ Λόκετ και Όμηρου Νετζήπογλου.

Οι δύο αθλητές έφεραν μπροστά τον ΑΡΗ με 50-53, ενώ από την γραμμή της φιλανθρωπίας το σκορ έφτασε στο 50-57 αναγκάζοντας τον τεχνικό των γηπεδούχων να καλέσει τάιμ άουτ. Χωρίς συγκέντρωση και με τον Θοδωρή Ζάρρα να αναλαμβάνει τον ρόλο του σκόρερ, έχοντας πετύχει τρία τρίποντα, η Λάρισα πέρασε μπροστά με 3 πόντους (63-60).

Με την συνεισφορά του Χάνλαν και τον Ζίριους Γουίλιαμς να σημειώνει το 5ο (!) του τρίποντο, ο ΑΡΗΣ πέρασε μπροστά με 65-67. Ο ΑΡΗΣ έπαιξε σωστή άμυνα και δεν κατάφερε να περάσει ακόμα πιο μπροστά στο σκορ, με τα τελευταία 20 δευτερόλεπτα να ανήκουν στους γηπεδούχους.

1,5″ πριν την λήξη της αναμέτρησης, ο Θρετ με βήμα πίσω στο τρίποντο, κέρδισε τρεις βολές και ευστόχησε σε όλες, για να δώσει στη Λάρισα τη πρόκριση με τελικό σκορ το 68-67.

Λάρισα (Παπανικολόπουλος): Γουάσινγκτον 4, Χάντσον 7 (1), Θριτ 6 (1), Κρουμπάλι 11, Τσαϊρέλης 10, Σαχπατζίδης 1, Ζάρας 13 (4), Φόρτσουν 5 (1), Σπαν 9 (3), Καράμπελας 2.

ΑΡΗΣ (Καστρίτης): Τζούιστον 2, Κόουαν 16 (3), Σιδηροηλίας 2, Πουλιανίτης, Λόκετ 6, Νετζήπογλου 8 (1), Γουίλιαμς 17 (5), Χάνλαν 14 (1), Κώττας 2.

Η στατιστική του ΑΡΗ:

Προτεινόμενα Άρθρα