Novibet AllAboutARIS TV: Αρβανίτης για Eurocup, ρόστερ, διαρκείας και χορηγό! (vid)

από Γιώργος Γκάτος

Ο πρόεδρος του ΑΣ ΑΡΗΣ και αντιπρόεδρος της ΚΑΕ, Λευτέρης Αρβανίτης, φιλοξενήθηκε στη μπασκετική εκπομπή του Novibet AllAboutARIS TV.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε, αναφέρθηκε στη επισημοποίηση της επιστροφής του ΑΡΗ στο Eurocup, τη δημιουργία του νέου ρόστερ, τις οικονομικές απαιτήσεις και τη ρύθμιση των χρεών προς το δημόσιο.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για την επιστροφή της ομάδας στην Ευρώπη και τις πρώτες σκέψεις του: “Σήμερα είναι μια μέρα χαράς και για τη διοίκηση και για τον κόσμο του ΑΡΗ. Όταν αναλάβαμε να βγάλουμε την ομάδα από τα εμπόδια, ήταν με το 1,5 πόδι στην Α2. Με δύο χρόνια κορωνοϊό μπροστά μας. Έφτασε τώρα να αγωνίζεται στη δεύτερη διοργάνωση της Ευρώπης, στον προθάλαμο της Euroleague.

Δε μπορεί παρά να είσαι χαρούμενος για όλο αυτό. Φυσικά, όλο αυτό μας γεμίζει περισσότερη ευθύνη και άγχος”

Είναι 9 παιχνίδια για το Eurocup. Πέρσι είχαμε 12 εντός έδρας στη Basket League. Είναι ένα ακόμα κανονικό πρωτάθλημα, το οποίο είναι στη μέση της εβδομάδας. Είναι περίπου σαν μια Ευρωλίγκα.

Το βράδυ ονειρευόμουν ότι μπορούμε να φτάσουμε στο Final Four και να παίξουμε στον τελικό. Καλό είναι να έχουμε στόχους, οράματα και ελπίδες και να προσπαθούμε να τα πετύχουμε όλα αυτά. Όμως, εμείς ως διοίκηση, λειτουργούμε διαφορετικά από τον φίλαθλο. Πρέπει να λειτουργούμε προσγειωμένα και μέχρι όπου φτάνουμε ή όπου θα μας φτάσει ο κόσμος. Αν το γήπεδο είναι γεμάτο σε κάθε παιχνίδι, θα είναι πολύ πιο εύκολα τα πράγματα για όλους μας.”

Για τα διαρκείας της νέας σεζόν:

“Τα εισιτήρια διαρκείας είναι έτοιμα. Έχουμε κοστολογήσει τις τιμές. Ετοιμάζουμε τα βίντεο της προώθησης, τα διαδικαστικά με τη VIVA.

Πιστεύω ότι από εβδομάδα θα έχουμε βγάλει τα διαρκείας. Αυτός είναι ο στόχος μας. Θα είναι ένα πακέτο για το ελληνικό πρωτάθλημα και ένα πακέτο για ελληνικό πρωτάθλημα και Eurocup μαζί. Υπάρχει και το ενδεχόμενο να βγει πακέτο μόνο για το Eurocup, ώστε να υπάρχουν τρεις επιλογές.

Οι τιμές είναι πάρα πολύ καλές και θα βοηθήσει αρκετά ο κόσμος να επιλέξει το πακέτο με το πρωτάθλημα και το Eurocup. Θα βοηθήσει την ομάδα με μία καλή ρευστότητα στην αρχή.”

Για το πώς προσεγγίζει ο ΑΡΗΣ το θέμα των χορηγιών: “Έχουμε ήδη μιλήσει και είμαστε πολύ κοντά στο να ανανεώσουμε τη συνεργασία μας με τη Midea και τη νέα σεζόν. Εκκρεμούσε το θέμα της Ευρώπης, όπου θα άλλαζε προς τα πάνω το ποσό της χορηγίας. Μέσα στην ερχόμενο εβδομάδα θέλουμε να το επισημοποιήσουμε. Υπάρχει και ακόμα μια χορηγία σε περίπτωση που δε προχωρήσει η πρώτη.”

Για το ροστερ: “Το θετικό είναι ότι είμαστε καλά σε αυτήν την φάση με τους Έλληνες. Έχουμε κλείσει αυτούς που θέλουμε και αναμένουμε λίγο ακόμα να δούμε τι θα γίνει και με την αγορά να πέσει το κασέ των αθλητών. Για τους ξένους κλείσαμε το βασικό μας πενταρι (σ.σ. τον Ντε Σοούζα) που είναι πολύ καλός αθλητής.

Το σκεπτικό θα είναι το ίδιο απλά αλλάζουμε επίπεδο. Εκεί που κοιτούσαμε παίκτες λαβράκια για το Ελληνικό επίπεδο τώρα αυτό που ψάχνουμε είναι παίχτες λαβράκια για παίχτες που είναι για επίπεδο Eurocup. Δηλαδή να μπορούν του χρόνου να αγωνιστούν στην Euroleague. Σε αυτό το επίπεδο κινούμαστε και ελπίζω ότι θα τους βρούμε.

Η εικόνα της αγοράς για τον ΑΡΗ έχει αλλάξει 100%. Παλαιότερα, μέχρι και πέρσι, μάνατζερ δεν μας έστελναν παίκτες επιπέδου Eurocup/Euroleague. Τώρα άλλαξαν στάση και εξαιτίας ομάδας και Eurocup, έχουν την προσέγγιση που θέλουμε”.

Για την ανανέωση της συνεργασίας του ΑΡΗ με τον Γιάννη Καστρίτη: “Ήταν μια πολύ μεγάλη μεταγραφή, ίσως η μεγαλύτερη. Όταν μια ομάδα με τα προβλήματα που έχει, πηγαίνει πολύ καλά, παίζει ωραίο μπάσκετ, αρέσει στον κόσμο και έχει φιλόδοξο προπονητή, που δουλεύει πολύ και δεν έχει εξαρτήσεις από μάνατζερ, μας αρέσει πολύ. Το Eurocup ήταν στόχος και των δύο μας και ήταν πιο εύκολο να μείνει ώστε να υπάρχει και συνέχεια στην ομάδα. Τον ξέρουμε, μας ξέρει, παλεύουμε μαζί για τον ίδιο στόχο. Πρώτη χρονιά σε Ελλάδα και Ευρώπη με τον Γιάννη Καστρίτη.”

Για το αν υπάρχει ενδιαφέρον από επενδυτή: “Η παλιά πρόταση προς της ΚΑΕ, για την οποία τοποθετήθηκε και ο Αχιλλέας Ρουσιαμάνης, που είναι αδελφός μου και προχωράμε μαζί σε πολλά ζητήματα, έχει απορριφθεί και αποσύρθηκε. Πλέον δεν υπάρχει κάτι άλλο στον ορίζοντα. Πιστεύω ότι η ομάδα αν εμφανιστεί στο Εurocup όπως πρέπει μπορεί να εμφανιστεί κάποιος που θα ενδιαφερθεί”.

Για την Λίγκα και τον έλεγχο που κάνει: “H λίγκα κάνει ότι μπορεί για να κρατήσει κάποια πράγματα, να είναι δίκαια και να υπάρχει κάποιος έλεγχος αλλά δεν την καλύπτει το νομικό πλαίσιο της χώρας που έχει αφήσει έρμαιο διαφόρων ανθρώπων που δεν θα έπρεπε να ασχολούνται με τον Ελληνικό αθλητισμό”.

Για την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου που τρέχει ακόμα: “Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου δεν πήγε καλά. Μπορεί επειδή δεν  επικοινωνήθηκε καλά ή επειδή ο κόσμος μπορεί να μην την πίστεψε. Έίναι ανοιχτή ακόμα έχουν μαζευτεί κοντά στις 90.000, αλλά όποιος θέλει μπορεί να συμμετέχει. Μόλις τελειώσουμε το θέμα αδειοδότησης και οργανωθούμε και γίνει ομάδα θα δούμε με το νομικό μας επιτελείο τι θα γίνει με την αύξηση αυτή. Πως θα την κλείσουμε δηλαδή γιατί δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι”.

Τι προσφέρει το Eurocup: “Καταρχήν πριν αποφασίσουμε να κάνουμε το αίτημα στο Eurocup, ζητήσαμε από ομάδες που συμμετείχαν στο Eurocup τα εξτρά έξοδα τους. Ήταν ένα αρκετά μεγάλο νούμερο και κυμαινόταν ανάλογα την χώρα μεταξύ 200-250 χιλιάδων ευρώ. Το Εurocup σου δίνει τις 100 χιλιάδες. Οπότε ψάχνεις να βρεις 130-150 χιλιάδες ευρώ για να μην μπεις μέσα. Αν σκεφτούμε ότι μας δίνει την χορηγία για το παρκέ, το 50% του χρόνου στα led, τα έσοδα από τα εισιτήρια στο 100%, καταλαβαίνετε μπορεί να βγει το νούμερο”.

Για το αν υπάρχει εξέλιξη με τις δόσεις προς το δημόσιο:

“Το 1/3 των χρεών προς την εφορία και όλο το ποσό του ΙΚΑ μπήκε στις 120 δόσεις. Το υπόλοιπο μπήκε σε 24 και 48 δόσεις. Μιλώντας με το υπουργείο το τελευταίο χρονικό διάστημα, αλλά δίχως να υπάρχει υπουργός λόγω των εκλογών, πήγαμε σε αυτή τη λύση. Μας υποσχέθηκαν νέα τροπολογία από τη κυβέρνηση εντός το καλοκαιριού, ώστε να ενταχθεί και το υπόλοιπο ποσό στις 120 δοσεις. Θα πάρουμε τεράστια ανάσα. Πιστεύω ότι ως το Σεπτέμβριο θα το έχουμε τελειώσει, με όλο το ποσό στις 120 δόσεις.”

Παρακολουθήστε το υπόλοιπο κομμάτι της συνέντευξης παρακάτω:

 

Προτεινόμενα Άρθρα