Αυτόν τον ΑΡΗ χαίρεσαι να τον βλέπεις…

από Σταμάτης Μουρελής

Μετά από πολλά χρόνια έβλεπα Αρειανούς να φεύγουν… γεμάτοι από το γήπεδο. Χαρά, περηφάνεια για την ομάδα του Γιάννη Καστρίτη. Γιατί πολύ απλά χαίρεσαι να την βλέπεις…

Ο ΑΡΗΣ κέρδισε την Καρδίτσα μπροστά σε 5.000 φιλάθλους, νούμερο αδιανόητο για τις υπόλοιπες ομάδες της Basket League αν βάλει κανείς στην «ζυγαριά» το όνομα του αντιπάλου. Ο κόσμος του ΑΡΗ γέμισε το Αλεξάνδρειο και έστειλε τα δικά του μνήματα προς όλους στο ελληνικό μπάσκετ. Πως στηρίζει την ομάδα του Καστρίτη και πως όσο την αδικούνε θα είναι δίπλα της. Πως η δίψα του κόσμου του ΑΡΗ παραμένει μεγάλη και πως θα είναι εκεί στα εύκολα και στα δύσκολα. Επίσης πως αν μπορεί κάποιος να ταρακουνήσει τα… νερά στο ελληνικό μπάσκετ και να σπάσει το δίπολο Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού είναι αυτός. Μόνο αυτός. Όπως το έκανε και το ΄79.

Ο κόουτς δεν το λέει και καλά κάνει αλλά η ομάδα του ΑΡΗ θεωρώ πως έφτασε στο σημείο να «καθαρίζει» εύκολα παιχνίδια με ομάδες όπως η Καρδίτσα. Το Σάββατο η νίκη θα μπορούσε να έρθει πιο εύκολα αλλά οι τραγικοί διαιτητές για μία ακόμη φορά είχαν… αχρωματοψία και δεν έβλεπαν το κίτρινο.
Ο ΑΡΗΣ έχει ίσως ένα μοναδικό παγκόσμιο ρεκόρ αφού δεν σούταρε ούτε μία βολή (!!!) για 34 λεπτά και 58 δευτερόλεπτα, διάστημα στο οποίο οι βολές ήταν 25-0 σε βάρος του. Δεν ξέρω αν άλλη ομάδα έχει τέτοια επίδοση, μόνο σε κάτι παιδικοεφηβικούς αγώνες ίσως όπου το σκορ είναι 120-13. Αλλά κι εκεί χαριστικά δίνουν οι διαιτητές και καμία βολή. Στον ΑΡΗ τίποτα…

Πάμε στο αγωνιστικό και σε αυτό που μου αρέσει να βλέπω στον φετινό ΑΡΗ. Πάθος, αυτοθυσία, καρδιά, αυτοπεποίθηση, ταλέντο, τσαμπουκά αγωνιστικό. Είναι στοιχεία που τα βλέπω στην ομάδα του Καστρίτη. Βλέπω παίκτες όπως ο Σανόγκο που ήρθε αθόρυβα, να παλεύει με τρεις και τέσσερις και να κερδίζει τα επιθετικά ριμπάουντ (με την Καρδίτσα είχε 8 επιθετικά, κανένα αμυντικό).
Να βλέπω τον Γκουντγουιντ να καρφώνει με μανία κάθε φορά που είναι κάτω από το καλάθι όπως πρέπει να κάνει κάθε ψηλός. Τον Χόρκλερ να κυνηγάει κάθε φάση στην άμυνα, δημιουργώντας πλέον φόβο στους αντιπάλους του με την ικανότητα του να ρίχνει… τάπες.
Τον Νότε να μοιράζει… σακούλες δεξιά και αριστερά και να θυμώνει με τον εαυτό του όταν κάνει λάθος. Τον Τολιόπουλο να έχει αυτοπεποίθηση πως κάποια στιγμή θα μπει το σουτ και τότε θα πάρει το ματς πάνω του.
Τον Μήτρου Λονγκ να έχει δύο αγώνες με την ομάδα, να δίνει ποιότητα στην περιφέρεια και να βουτάει για χαμένες μπάλες. Καλά σε αυτό τον τομέα ο Σανόγκο είναι με διαφορά ο ηγέτης.
Τον Σχίζα να τρέχει σαν… σκυλί στην άμυνα, τον Νετζήπογλου να κάνει 100 δουλειές μέσα στο παρκέ, τον Φίλλιο να έρχεται από το… πουθενά και να αλλάξει τις ισορροπίες, τον Σιδηροηλία να παλεύει κάθε φάση. Τον Καββαδά να έχει την εμπειρία να εκμεταλλευτεί το δυνατά του σημεία και να δώσει ηρεμία στην ομάδα.
Τον Χάγκινς να τρελαίνεται στον πάγκο όταν τραυματίας, κάτι που μου δείχνει πόσο «οικογένεια» είναι αυτή η ομάδα.
Όλα αυτά βέβαια οφείλονται στον «αρχιτέκτονα», τον άνθρωπο που θα πρέπει ο ΑΡΗΣ να τον κρατήσει για πολλά χρόνια στην τεχνική ηγεσία. Τον Γιάννη Καστρίτη ο οποίος φέτος νομίζω πως πρέπει να αναδειχθεί Προπονητής της Χρονιάς, όχι για την θέση που θα τερματίσει η ομάδα αλλά γι αυτό που δείχνει στο παρκέ με βάση τα χρήματα που δαπάνησε.
Μου αρέσει αυτός ο ΑΡΗΣ και ξέρω πως είναι νωρίς να βγάζω τέτοια αισιοδοξία αλλά αυτό το δικαίωμα μου το έδωσε η ομάδα με τις εμφανίσεις της. Και πιστεύω πως η φετινή σεζόν θα είναι καλύτερη από την περσινή σε πολλά επίπεδα.
Υ.Γ. Το επίπεδο της ελληνικής διαιτησίας είναι χαμηλό, αρκετά χαμηλό. Δεν νοείται να μην έχει βαρέσει βολή ο ΑΡΗΣ για 3,5 περιόδους. Κανείς δεν μπορεί να το δικαιολογήσει αυτό.
Υ.Γ.1: Για να δικαιολογηθεί η τιμωρία τον διαιτητών του αγώνα στο Περιστέρι αλλά να μην φανεί πως βοήθησαν τον Σπανούλη, εμφανίστηκε η… εφεύρεση για την αποβολή του Σανόγκο που κακώς δεν έδωσαν. Τώρα να τιμωρηθούν τι θα βρουν να πουν; Μήπως γιατί δεν εκκένωσαν το γήπεδο που είχε 5.000 φιλάθλους, μιας και αυτό δεν συνηθίζεται πια στην Ελλάδα;
Υ.Γ.2 Απογοητεύτηκα με τις δηλώσεις του Αγγέλου περί ανακοινώσεων και διαιτησίας. Δηλαδή ο ΑΡΗΣ που δεν πήρε βολή στα πρώτα 14 λεπτά του αγώνα, και είχε συνολικά 7/13 έναντι 15/25 της ομάδας σου ευνοήθηκε;

 

Προτεινόμενα Άρθρα