Γαλιλαίας στο Novibet AllAboutARIS TV: “Μουσικό πρόγραμμα με έντονο χρώμα και άρωμα… ΑΡΗ” (vid)

από Χάρης Ανοιξιάδης

O καλλιτεχνικός διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, αλλά και μέλος της οργανωτικής επιτροπής για τους εορτασμούς των 110 από την ίδρυση του ΑΡΗ, Χρίστος Γαλιλαίας, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή Novibet AllAboutARIS TV LIVE.

Μεταξύ άλλων, δήλωσε:

Για το εορταστικό διήμερο εκδηλώσεων: «Όταν μας ανατέθηκε από τον ΑΣ ΑΡΗΣ, τον πρόεδρο κύριο Αρβανίτη αυτή η οργάνωση, πιστέψαμε ότι αυτό το διήμερο θα είναι κάτι διαφορετικό αλλά και ότι θα έδινε την ευκαιρία στον κόσμο να απολαύσει δύο διαφορετικά σε είδος event. Την Κυριακή στις 19:00 το απόγευμα θα είμαστε στο «Ολύμπιον» όπου προσκεκλημένοι θα είναι πολλοί αθλητές του ΑΡΗ ακόμα και άνθρωποι από το εξωτερικό (Σούμποτιτς, Μπόνι). Θα υπάρχουν πολλές βραβεύσεις ατομικές αλλά και στις ομάδες που διέπρεψαν. Τέλος, θα υπάρχει και ένα κομμάτι καλλιτεχνικό με παιδιά από την Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής και με την χορωδία του Συλλόγου Φίλων Μουσικής. Το μουσικό πρόγραμμα θα έχει πολλές εκπλήξεις και θα έχει πάρα πολύ έντονο χρώμα και άρωμα ΑΡΗ. Θα το απολαύσουν όσοι βρεθούν εκεί».

Για την εκδήλωση στη Πλατεία Αριστοτέλους: «Την Δευτέρα στην Πλατεία Αριστοτέλους το event έχει ιδιαίτερο συμβολισμό γιατί γίνεται στον αφαλό της πόλης και όπως γνωρίζουμε όλοι στην ιστορία των 110 χρόνων, ο ΑΡΗΣ υπήρξε πολύ ζωντανό κύτταρο αυτής της πόλης και της κοινωνίας, ανέδειξε σπουδαίους αθλητές και προσωπικότητες και είναι μία ευκαιρία όλη η οικογένεια του ΑΡΗ να είναι εκεί. Θα είναι σύσσωμες όλες οι ομάδες του συλλόγου και ο κόσμος θα έχει ευκαιρία να δει από κοντά τα ινδάλματα τους. Το γυάλινο σπιτάκι της Αριστοτέλους θα είναι διακοσμημένο με τα χρώματα του ΑΡΗ και μέσα θα υπάρχει ένα μικρό μουσείο με τα τρόπαια της ομάδας, με τον κόσμο να μπορεί να εισέρχεται και να τα δει από κοντά. Η μέρα θα ολοκληρωθεί με τον Δημήτρη Φίστα που θεωρώ θα δημιουργήσει ένα νοσταλγικό κλίμα και θα μας γυρίσει σε άλλες εποχές».

Για τις επετειακές φανέλες και τα έσοδα που θα δοθούν στην Λάμψη: «Αυτά είναι τα ιδανικά που πρεσβεύει ο ΑΡΗΣ αυτά τα 110 χρόνια και είναι ένα μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε ειδικά στα νέα παιδιά για να ξέρουν τι πρεσβεύει αυτός ο τεράστιος σύλλογος».

Για τις πορείες των ομάδων μπάσκετ και ποδοσφαίρου: «Το μπάσκετ διανύει μία πολύ καλή χρονιά γίνεται μία σοβαρή προσπαθεί και ο κόσμος δείχνει να το έχει καταλάβει, στο ποδόσφαιρο διεκδικούμε έναν τίτλο που σίγουρα θα συμβάλει στον ενθουσιασμό του κόσμου για το event της Δευτέρας».

Για το φετινό event που θα είναι κάτι διαφορετικό φέτος: «Είμαι χαρούμενος που ο κόσμος βλέπει θετικά αυτή την επιλογή θέλαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Είναι δύσκολο να βρείς το σωστό μέρος για κάτι τέτοιο αλλά νομίζω ότι η πλατεία Αριστοτέλους φαντάζει ως ο ενδεδειγμένος χώρος και είμαι βέβαιος ότι το event θα έχει μεγάλη επιτυχία και πάνω απ΄όλα θα είναι γιορτή για τον κόσμο του ΑΡΗ».

Για την συσπείρωση που υπάρχει στον σύλλογο: «Νομίζω το αισθάνονται όλοι αυτό, είναι ωραίο να υπάρχει αυτό το κλίμα γιατί είμαστε όλοι ΑΡΗΣ και είμαστε ΑΡΗΣ σε όλα. Ήταν χαρακτηριστικό παράδειγμα το παιχνίδι στο Παλέ με την Μπουντούτσνοστ που συν έπεφτε με τον αγώνα κυπέλλου κόντρα στην ΑΕΚ. Υπήρξε πολύ κόσμος που βρισκόταν έξω στις καφετέρειες βλέποντας το ποδόσφαιρο, μέσα στο Παλέ ήταν δύσκολα τα πράγματα γιατί οι αντίπαλοι ήταν καλοί και όταν τελείωσε το ματς του ποδοσφαίρου όπως τελείωσε, η δύναμη που πήραν οι καλαθοσφαιριστές όταν μπήκαν στο γήπεδο οι οπαδοί ήταν κάτι μαγικό. Δεν μπορώ να την περιγράψω με λόγια, εκείνο το βράδυ το νιώσαμε πάρα πολύ έντονα».

Παρακολουθήστε όλη την υπόλοιπη συνέντευξη, με εικόνα και ήχο:

Προτεινόμενα Άρθρα