Εκεί στην ΚΕΔ, παρατράβηξε το αστείο με τις βολές…

από Σταμάτης Μουρελής

Για έναν ακόμη αγώνα ο αντίπαλος του ΑΡΗ έχει σχεδόν τις διπλάσιες βολές από τους «κίτρινους». Ένα στοιχείο που προκαλεί αλλοίωση του αποτελέσματος, μιας και στην Πάτρα ο Προμηθέας είχε 15 παραπάνω… ξεκούραστους πόντους σε αντίθεση με τον ΑΡΗ.
Σε ένα παιχνίδι όπου κυριάρχησαν οι άμυνες, ο Προμηθέας είχε συνολικά 26/34 βολές την ίδια ώρα που ο ΑΡΗΣ είχε 11/16, οι περισσότερες εκ των οποίων στα τελευταία λεπτά.
Χαρακτηριστικό της τραγικής διαιτησίας στο ημίχρονο οι βολές ήταν 14/17 για τους Πατρινούς και μόλις 2/4 για τους «κίτρινους» με το σκορ στο 36-31.
Ο ΑΡΗΣ δέχθηκε δύο τεχνικές ποινές, μία ο Τολιόπουλος και μία ο Χάγκινς 86 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, την ίδια στιγμή που ο τηλεοπτικός φακός «πιάνει» τον προπονητή του Προμηθέα να έχει φτάσει σχεδόν στο… κέντρο. Αντί για τεχνική ποινή, απλά παρατήρηση για να μην το ξανακάνει.
Στην τελευταία φάση του αγώνα ελέγχεται παράβαση 5 δευτερολέπτων στην επαναφορά του Προμηθέα.

Γενικότερα οι Κορομηλάς, Σταματόπουλος και Τσιμπούρης έδειξαν μία ιδιαίτερη… ευαισθησία στην άμυνα του ΑΡΗ, χρεώνοντας από το πρώτο δεκάλεπτο με τουλάχιστον δύο φάουλ τους ψηλούς των «κιτρίνων», ενώ συνολικά στο τέλος τέσσερις παίκτες είχαν από 4 φάουλ στο συνολικό 22-28 των φάουλ.

Για να δούμε τώρα στην ΚΕΔ ποια θα είναι η… σιωπηρή τιμωρία για τους συγκεκριμένους διαιτητές. Βέβαια το ίδιο έπραξαν με τον Σταματόπουλο μετά την «σφαγή» στο Περιστέρι αλλά το τελικό συμπέρασμα είναι πως ο ΑΡΗΣ έχει δύο ήττες που θα μπορούσε να μην τις είχε υπό φυσιολογικές συνθήκες.

Προτεινόμενα Άρθρα