Η… απόρριψη από το BCL, ο ρόλος της ΕΟΚ και το “κενό” επικοινωνίας

από AllAboutARIS

Κυρίαρχο ζήτημα της χθεσινής μέρας στον μπασκετικό ΑΡΗ ήταν η… απόρριψη των “Κιτρινόμαυρων” από το Basketball Champions League.

Και αυτό κόντρα στις εκτιμήσεις που έλεγαν ότι ο ΑΡΗΣ θα πάρει ευρωπαϊκό εισιτήριο αφού κατάφερε και συνέλλεξε όλα τα απαραίττητα κομμάτια του παζλ για τον φάκελο την τελευταία στιγμή.

Ποιοι πήραν εισιτήριο για απευθείας είσοδο στους ομίλους του Basketball Champions League; Η ΑΕΚ, το Περιστέρι και ο ΠΑΟΚ. Η 6η ομάδα της βαθμολογίας, μαζί με την 8η και την 9η. Ο 7ος ΑΡΗΣ έμεινε… εκτός νυμφώνος.

Όπως είναι κατανοητό, το βάρος… πέφτει στο τι έφταιξε και οι “Κιτρινόμαυροι” θα μείνουν για ακόμα μια χρονιά εκτός Ευρώπης. Εδώ πρέπει να εξετάσουμε και την πλευρά της ΕΟΚ, αφού ουσιαστικά… η εισήγηση που αποκάλυψε ο πρόεδρος της, Βαγγέλης Λιόλιος, ήταν και αυτή που εν τέλει πήρε τα Ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Μπορεί ο ΑΡΗΣ να πήρε… τα εύσημα από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας και η ΑΕΚ να άκουσε βαριές εκφράσεις, όμως η ΕΟΚ εισηγήθηκε την παρουσία της Ένωσης, του Περιστερίου… του Βασίλη Σπανούλη και του ΠΑΟΚ που έμεινε εκτός πλέι οφ.

Ουσιαστικά, τόσο η ΕΟΚ, όσο και η FIBA, παράκαμψαν τον ΑΡΗ και την Λάρισα, με τον μεγαλομέτοχο της Θεσσαλικής ομάδας να δηλώνει από τις 25/5 ότι η ομάδα του έχει κάνει επαφές με τη Παγκόσμια Ομοσπονδία και θα πάρει μέρος στο BCL.

Παράλληλα, οι “Κιτρινόμαυροι” έπεσαν θύμα στο κενό επικοινωνίας ανάμεσα σε ΕΣΑΚΕ, ΕΟΚ και FIBA.

Με τα όσα έγιναν την περασμένη εβδομάδα στο κομμάτι της αδειοδότησης, οι “Κιτρινόμαυροι” είχαν την ενημέρωση ότι η καταληκτική ημερομηνία δεν θα ήταν την περασμένη Παρασκευή (17/6), αλλά εντός αυτής της εβδομάδας και συγκεκριμένα την Τετάρτη (22/6).

Θα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες και στους ανθρώπους που παρείχαν τις πληροφορίες στην ΚΑΕ ΑΡΗΣ. Η πρώτη αντίδραση του ΑΡΗ ήταν η διπλή επιστολή στη FIBA για διαμαρτυρία, καθώς ουσιαστικά… καταστρατηγείται το δόγμα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, να παίζουν οι ομάδες που κέρδισαν τη θέση τους μέσα στο παρκέ και όχι… ομάδες μάρκετινγκ ή… φίλοι.

Κάπως έτσι ουσιαστικά την “πάτησε” ο ΑΡΗΣ, ο οποίος ναι μεν θα μπορούσε να είχε τελειώσει αρκετό καιρό τώρα την υπόθεση… αδειοδότηση-Ευρώπη, όμως υπήρξαν εμφανείς δυσκολίες.

Οι “Κιτρινόμαυροι” είχαν αρχικά να ξεμπερδεύουν με τις υποθέσεις διακανονισμών και εξοφλήσεων για την αδειοδότηση της ομάδας και έπειτα… ζύγισαν τον παράγοντα Ευρώπη.

Αξιολογώντας το αγωνιστικό και οικονομικό ρίσκο, με την παράλληλη καθυστέρηση στη διεκπεραίωση των διακανονισμών, ο ΑΡΗΣ έχασε πολύτιμο χρόνο. Και όπως είναι φυσιολογικό, μειώθηκε ο χρόνος προετοιμασίας της ομάδας για δήλωση συμμετοχής στο Basketball Champions League.

Προτεινόμενα Άρθρα