ΚΑΕ ΑΡΗΣ: Έκλεισε τρία μέτωπα με “ντεμαράζ” τις τελευταίες μέρες του Ιουνίου

από Γιώργος Γκάτος

Η ΚΑΕ ΑΡΗΣ ενημερώθηκε με κάθε επισημότητα από τον ΕΣΑΚΕ για την εξέταση του φακέλου της και πήρε το “πράσινο” φως, εν μέσω μιας μεγάλης κόντρα του συνεταιρισμού με την ΕΟΚ.

Το σημαντικό σε όλη την υπόθεση, είναι ότι ο ΑΡΗΣ μετά από μια στασιμότητα στις πρώτες μέρες του Ιουνίου, έκανε ντεμαράζ και έκλεισε τρία ανοιχτά ζητήματα.

Το πιο σημαντικό είναι ο φάκελος της αδειοδότησης. Οι “Κιτρινόμαυροι”, μετά την κατάθεση εγγυητικής επιστολής και απόκτησης φορολογικής/ασφαλιστικής ενημερότητας, γνώριζαν ότι έχουν να διευθετήσουν διακανονισμούς προκειμένου να καταθέσουν έναν πλήρη φάκελο.

Η διαδικασία αυτή καθυστέρησε, ο ΑΡΗΣ αντιμετώπισε αρνητική εισήγηση, αλλά δεν χρειάστηκε καν τη παράταση που έδωσε ο ΕΣΑΚΕ ως τις 30/6, καθώς ήταν έτοιμος εδώ και αρκετές μέρες. Ο μοναδικός αστερίσκος παραμένει το που θα καταλήξει η κόντρα ΕΣΑΚΕ-ΕΟΚ, αναφορικά με τους φακέλους που πήραν (ή δεν πήραν) εγκαίρως αδειοδότηση, αλλά το σημαντικό είναι ότι οι “Κιτρινόμαυροι” είναι πλέον πλήρεις.

Τα επόμενα δύο ζητήματα, ουσιαστικά συνδυάστηκαν. Ο Γιάννης Καστρίτης ήθελε τη συμμετοχή της ομάδας του στην Ευρώπη, ο ΑΡΗΣ ήθελε η ομάδα να έχει Ευρωπαϊκά παιχνίδια και ο “γάμος” έγινε.

Ο Έλληνας τεχνικός ανανέωσε το συμβόλαιο του, αρκετά νωρίς μετά το τέλος της σεζόν και πλέον θα χτίσει εξ αρχής το νέο ρόστερ. Το θέμα της Ευρώπης… απασχόλησε έντονα τον ΑΡΗ, τόσο όσο Basketball Champions League, όσο και ως FIBA Europe Cup.

Οι “Κιτρινόμαυροι” ταλαντεύτηκαν αρκετά στο αν θα έπρεπε η ομάδα να πάρει μέρος σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση, καθώς κανείς δεν ήθελε να θέσει σε κίνδυνο την οικονομική βιωσιμότητα. Ο χαμένος χρόνος από πλευράς ΑΡΗ και το κενό επικοινωνίας ανάμεσα σε ΕΟΚ-ΕΣΑΚΕ με τα όσα διαδραματίζονται, έφεραν τον ΑΡΗ εκτός του BCL.

Όμως, η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη ήθελε να παίξει Ευρώπη και έτσι ο Έλληνας τεχνικός ετοιμάζεται για το Ευρωπαϊκό του ντεμπούτο σε διασυλλογική διοργάνωση.

Το σημαντικό είναι ότι ο ΑΡΗΣ κέρδισε αρκετό χρόνο με την αδειοδότηση και την οριστικοποίηση του νέου προπονητή και θα μπει στον Ιούλιο, δρώντας απερίσπαστος για την κατάθεση πλήρους φακέλου στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (15 Ιουλίου).

Παράλληλα, ο μεταγραφικός σχεδιασμός τρέχει ήδη, με τον ΑΡΗ να βλέπει τόσο Ελλάδα, όσο και Αμερική για την ενίσχυση του ρόστερ του που θα χτιστεί από το “μηδέν” (συμβόλαιο έχουν οι Σχίζας, Νετζήπογλου και Σιδηροηλίας).

Επόμενο “αγκάθι” που θα βρει μπροστά του ο ΑΡΗΣ, είναι η άρση των μπαν (Μαρμπλ, Γιάνκοβιτς) και η διευθέτηση μερικών περιπτώσεων που έμειναν πίσω το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Προτεινόμενα Άρθρα