Καστρίτης: «Θυμηθήκαμε να παίζουμε άμυνα με ενέργεια»

από Σταμάτης Μουρελής

Ο Γιάννης Καστρίτης φάνηκε ικανοποιημένος από την απόδοση του ΑΡΗ, ειδικά στο δεύτερο μέρος.
Ο προπονητής του ΑΡΗ Midea τόνισε στην συνέντευξη τύπου για την νίκη επί του Λαυρίου:

«Δίκαια φτάσαμε στην νίκη, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο παίζοντας με έναν τρόπο που είναι κοντά στο επίπεδο που θα θέλαμε να επανέλθουμε σιγά σιγά για να διανύσουμε το υπόλοιπου του πρωταθλήματος.
Όπως είπα μετά το Περιστέρι, είναι μία περίοδος 30 ημέρων δύσκολη για εμάς με πολλούς τραυματισμούς, κάναμε μία πετυχημένη πορεία στο Eurocup αλλά και στο Κύπελλο φτάσαμε μέχρι εκεί που μπορούσαμε. Ήρθε μία διακοπή την είχαμε ανάγκη για να ξεκουραστούμε αλλά εκεί βγήκαν όλα μαζί, κόπωση, τραυματισμοί, κάποιοι παίκτες πήγαν στην Εθνική και αυτό δεν μας επέτρεψε να ήμαστε στον ρυθμό και στον βαθμό ετοιμότητας που θέλαμε στην επιστροφή. Ήταν κάτι φυσιολογικό όπως συζητήσαμε και μαζί. Έχουμε μπει σε διαδικασία να ξεκιναμε από την αρχή, προπονηθήκαμε καλύτερα αυτή την εβδομάδα. Περιμένουμε και τον Γκάλινατ να επιστρέψει».
Επίσης τόνισε: «Προχωράμε κατοχή κατοχή, βήμα βήμα, να παρουσιαστούμε έτοιμοι για να τελειώσει η σεζόν όπως θέλουμε. Κάναμε μία εξαιρετική προσπάθεια, θυμηθήκαμε πως είναι να παίζουμε άμυνα με ενέργεια και αυτό μας έδωσε αυτοπεποίθηση στην επίθεση. Δεν είναι εύκολο, θα αγαπήσουμε όλα τα λάθη που θα κάνουμε, θα βελτιωνόμαστε από παιχνίδι σε παιχνίδι».
Ο Γιάννης Καστρίτης δήλωσε ακόμα: «Είχαμε καλύτερο ρυθμό και αυτοπεποίθηση, είναι αδύνατον για μία ομάδα όπως εμείς, να παίζει στα… κόκκινα, να είναι συνεπής στο πλάνο, στην ενέργεια, στην προσπάθεια. Αν δούμε ένα παιχνίδι μεμονωμένα, όλοι καταλαβαίνουμε πως δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε στις δύο γραμμές του γηπέδου στα τελευταία παιχνίδια. Με μία βαθιά ανάσα, πρέπει να το ευχαριστηθούμε, παίζοντας με τις αρχές μας και προσπαθώντας στην άμυνα, θα έρθουν και τα εύστοχα σουτ. Θα έρθει ένας τρόπος παιχνιδιού που δεν θα σε κουράζει. Οι αποφάσεις μας και η ροή μας ήταν πολύ καλή, άσχετα αν μπήκαν τα σουτ.

Προτεινόμενα Άρθρα