Καστρίτης: “Με καρδιά και αυταπάρνηση φτάσαμε στη νίκη”

από AllAboutARIS

Ο Γιάννης Καστρίτης μίλησε για την νίκη του ΑΡΗ επί της Λάρισας, στεκόμενος στο πόσο κακό έκανε η διακοπή των 17 ημερών στην ομάδα, η οποία όμως, παρά τις αντιξοότητες πήρε την νίκη με αυταπάρνηση και καρδιά.

“Κλείνει ένας μεγάλος κύκλος εντός έδρας για το φετινό πρωτάθλημα στη Regular Season. Ειδικά στην ομάδα μας, υπάρχει κόπωση. Πνευματική, σωματική και ψυχολογική. Μιλάμε για παιδιά που αρχές Αυγούστου γνωρίζουμε όλοι τι έχουν περάσει. Ποιες πιέσεις έχουν αντέξει. Από ό,τι φταίει, θα φτάσουμε τέλη Μάη και θα είμαστε εδώ να παίζουμε.

Έχουμε να διαχειριστούμε πάρα πολλές διακοπές. Η τελευταία, αυτή των 17 ημερών, ήταν πολύ δύσκολα. Παρότι δεν είχαμε ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο και στην άμυνα, είδατε την προσπάθεια στην επανάληψη και το πώς έβαζαν τα χέρια τους σε όλες τις μπάλες, βελτιώνοντας τα ριμπάουντ παράλληλα. Φτάσαμε στα πλέι οφ, μετά από 5 χρόνια.

Έχουμε εξασφαλισμένη την 7η θέση και συνεχίζουμε για το τελευταίο μας παιχνίδι. Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό, όπως σε κάθε παιχνίδι. Έχουμε την ευκαιρία να δημιουργούμε καινούργιους στόχους, τόσο ομαδικά όσο και σε ατομικό επίπεδο. Συνεχίζουμε για το επόμενο. Παρότι δημιουργούμε στόχους, αυτό που έχει γίνει είναι απίστευτο και πρέπει να δίνω τα credit με κάθε ευκαιρία” σημείωσε αρχικά.

Για το γεγονός ότι είχε αναφέρει ότι δεν πρέπει κανείς να φοβάται την ομάδα, στην αρχή της χρονιάς και το πώς κύλησαν τα πράγματα έκτοτε:

“Θυμάμαι αυτές τις συζητήσεις, όπως θυμάμαι τις συζητήσεις και μετά από την αποχώρηση του Κέλι. Είχαμε έρθει με όρεξη και διάθεση να δουλέψουμε, γνωρίζοντας το δύσκολο έργο μας. Θέλαμε και ξέραμε ότι θα χτίσουμε την ομάδα, γύρω από νεαρούς παίκτες με ενέργεια και κίνητρο. Ξέραμε πώς θέλαμε να χτίσομε την ομάδα. Όντας συνεπής στη προπόνηση και στα παιχνίδια, επιβραβεύεσαι. Ειδικά όταν έχεις αυτό το γήπεδο να σου δεκαπλασιάζει την ενέργεια. Αν βάλουμε μαζί και τον πρωταθλητισμό της διοίκησης, κρατώντας την ομάδα μακριά από τιμωρίες και αφαιρέσεις βαθμών, μπορούμε να είμαστε διψασμένοι για τη συνέχεια”.

Για το γεγονός ότι ο ΑΡΗΣ έχει κερδίσει υπό διάφορες συνθήκες:

“Τα παιδιά δουλεύουν πολύ σκληρά. Δεν υπάρχει κάποιο μυστικό. Είναι εξαιρετική παρέα, ατμόσφαιρα και ενέργεια. Στα γραφεία είμαστε φοβερά. Υπάρχει συνεργασία και συνεννόηση μαζί με σκληρή δουλειά.”

Για το μέλλον του στον ΑΡΗ:

“Νομίζω ότι ήδη έχω αρχίσει να νιώθω ότι κάνουμε την τελευταία συνέντευξη τύπου της χρονιάς. Είμαστε διψασμένοι και πεινασμένοι. ¨Οχι ότι δεν θέλω αλλά δεν έχουμε συζητήσει κάτι. Συνεχίζουμε ταγμένοι στον στόχο μας.  Είμαι διατεθειμένος και θετικός στο να το συζητήσω.”

Για το αν το παιχνίδι με τον Απόλλων Πάτρας είναι τελικός:

“Όπως και όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια εδώ και έξι μήνες!”

Προτεινόμενα Άρθρα