Λάθη, τρομερή αστοχία και ήττα σε κακό απόγευμα για τον ΑΡΗ Midea

από Γιώργος Γκάτος

Το παιχνίδι με τον Κολοσσό Ρόδου… στράβωσε εξ αρχής, με τον ΑΡΗ Midea να επιστρέφει σταδιακά στο σκορ, αλλά να μην μπορεί να βάλει με συνέπεια τη μπάλα στο καλάθι. Οι 7 πόντοι ενεργητικό στο τελευταίο δεκάλεπτο ήταν το επισφράγισμα μιας κακής εμφάνισης, με την ομάδα της Ρόδου να… επαναφέρει την κατάρα και να φεύγει με το διπλό (60-69) από το Nick Galis Hall.

Το ματς:

Το πρώτο πεντάλεπτο ήταν αρκετά μουδιασμένο για τις δυο ομάδες. Γκάουντλοκ και Τολιόπουλος διαμόρφωσαν το χαμηλό 5-7 στο 5’, ενώ η συνέχεια του δεκαλέπτου ανήκε αποκλειστικά στους φιλοξενούμενους, που βρήκαν χώρους στο ζωγραφιστό για να τρέξουν ένα επιμέρους 6-12. Ο ΑΡΗΣ Midea είχε άσχημο ποσοστό στα σουτ που δοκίμασε πίσω από τα 6,75 και τα πρώτα δέκα λεπτά τον βρήκαν στο -8 (11-19).

Στο πρώτο καλάθι του δευτέρου δεκαλέπτου, με γκολ φάουλ του Χατζηνικόλα, ο Κολοσσός πήρε διψήφια διαφορά (11-22), αλλά αυτό ήταν κάτι που ξύπνησε τους παίκτες του ΑΡΗ Midea. Για πρώτη φορά έτρεξαν ένα 7-0 (18-22), με γκολ-φάουλ του Τολιόπουλου και διαδοχικά λέι απ του Νίκου Περσίδη. Σταρκ, Τολιόπουλος και Μπλούμπεργκς είχαν… ανοιχτή κόντρα στα τρίποντα με τους Παπαδάκη και Περάντες, αλλά όσο περνούσε ο χρόνος, οι «Κιτρινόμαυροι» ροκάνιζαν τη διαφορά. Το τρίποντο του Μπλούμπεργκς έφερε τον ΑΡΗ Midea στο -1 (31-32). Για μερικά δέκατα του δευτερολέπτου το φόλλου του Χάρελ ήταν εκπρόθεσμο και οι «Κιτρινόμαυροι» οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα στο -2 (32-34).

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν εξίσου παραγωγικό για τις δύο ομάδες. Μέχρι το 15’ ήταν πόντο πόντο και η μια ισοπαλία διαδεχόταν την άλλη, ως το 44-44. Εκεί ο Κολοσσός πάτησε γκάζι με τρίποντα του Κολοβέρου και ξέφυγε στο +7 (45-52). Με τον Γκάλινατ να ευστοχεί σε τρίποντο μετά από 2,5 μήνες, ο ΑΡΗΣ μείωσε σε 48-52, ενώ ο Σταρκ πρόλαβε το buzzer του δεκαλέπτου, για να στείλει τους «Κιτρινόμαυρους» στο -1 (53-54).

To τέταρτο δεκάλεπτο ήταν μακράν τόσο το χειρότερο ποιοτικά για τις δύο ομάδες, όσο και για τον ΑΡΗ που… έσπασε τα καλάθια και έκανε πολύ εύκολα λάθος στη τελική απόφαση. Από το 30’ ως το 35’ έγιναν ελάχιστα πράγματα, με το 53-54 του δεκαλέπτου να γίνεται… 57-57.

Η συνέχεια ήταν… εις βάρος του ΑΡΗ Midea, αφού το 57-57 μετατράπηκε σε 60-69, δηλαδή ένα επιμέρους 3-12. Τα ποσοστά του ΑΡΗ ήταν τρομερά άσχημα και οι “Κιτρινόμαυροι” θα έχουν πολλούς λόγους να αλλάξουν την εικόνα τους ενόψει πλέι οφ.

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά του αγώνα

Δεκάλεπτα: 11-19, 32-34, 53-54, 60-69

Προτεινόμενα Άρθρα