Μονακό – Βίρτους 59-83: Τρίποντη καταιγίδα και πρώτη νίκη για την κυρίαρχη Μπολόνια

από AllAboutARIS

Η Βίρτους Μπολόνια έκανε ένα εκπληκτικό παιχνίδι στο Πριγκιπάτο και επιβλήθηκε της Μονακό με 83-59, έχοντας τρομερή επίδοση στα σουτ από την περίμετρο, που αποτέλεσαν κομβικό στοιχείο για την άνετη επικράτηση των Ιταλών.

Πρώτη νίκη για την ομάδα του Λούκα Μπάνκι, με εκείνη του Σάσα Ομπράντοβιτς να συνεχίζει να αναζητά το πρώτο της θετικό αποτέλεσμα, έχοντας κάνει κακό ξεκίνημα με 0/2.

Την επόμενη αγωνιστική η Μονακό ταξιδεύει στο Βελιγράδι για να αντιμετωπίσει τον Ερυθρό Αστέρα (18/10, 21:00), ενώ η Βίρτους Μπολόνια κοντράρεται με την Άλμπα επί ιταλικού εδάφους (18/10, 21:30).

Ο αγώνας
Το πρώτο μέρος του παιχνιδιού εξελίχθηκε σε μονόλογο της Βίρτους Μπολόνια, η οποία, κυριάρχησε απόλυτα, με την Μονακό να δυσκολεύεται να βρει τα πατήματά της. Η ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς στηριζόταν κυρίως στο επιθετικό ταλέντο του Μάικ Τζέιμς, την ώρα που η ιταλική ομάδα έβρισκε λύσεις από την περίμετρο σουτάροντας με το εντυπωσιακό 64% πίσω από την γραμμή των 6μ75 (9/14 τρίποντα). Μάρκο Μπελινέλι, Ίφε Λούντμπεργκ και Τόρνικε Σενγκέλια ηγήθηκαν επιθετικά, με τον Τζέιλεν Σμιθ να αποτελεί ακόμα μία λύση από το τρίποντο. Η ομάδα του Λούκα Μπάνκι βρισκόταν σταθερά σε θέση οδηγού με διψήφια διαφορά, με την ανάπαυλα να βρίσκει την Βίρτους προηγούμενη με 15 πόντους (33-48), η οποία κατάφερε να περιορίσει σε μεγάλο βαθμό την επιθετική λειτουργία των Μονεγάσκων.

Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στο τρίτο δεκάλεπτο. Η Μπολόνια συνέχισε να σουτάρει εντυπωσιακά πίσω από την γραμμή των 6μ75 με την διαφορά να φτάνει ακόμα και στους 25 πόντους. Η Μονακό έμοιαζε ανήμπορη να αντιδράσει και η διαφορά ανέβαινε ολοένα και περισσότερο, παρά το γεγονός ότι είχε σχεδόν τα μισά λάθη σε σχέση με τους Ιταλούς μέχρι την τρίτη περίοδο. Η Βίρτους κυκλοφορούσε πολύ καλύτερα την μπάλα, είχε σχεδόν διπλάσιες ασίστ από τους γηπεδούχους και έβρισκε σουτ υπό σωστές προϋποθέσεις και όχι από βεβιασμένες προσπάθειες. Τελικό σκορ το 83-59 με την Μπολόνια να παίρνει εμφατικά την πρώτη της νίκη για την φετινή σεζόν στην διοργάνωση.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Σρετέν Ράντοβιτς, Όλεγκς Λάτισεβς, Τζόρντι Αλιάγκα

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 15-23, 33-48, 48-70, 59-83.

ΜΟΝΑΚΟ (Ομπράντοβιτς): Οκόμπο, Μπλόσομγκειμ 2, Μπράουν, Ντιαλό 6 (3/6 δίποντα), Κορνέλι 7, Τζαϊτέ, Μοτιεγιούνας 7, Τάρπι 2, Ουαταρά 5, Στραζέλ 9, Τζέιμς 14.

ΜΠΟΛΟΝΙΑ (Μπάνκι): Κορντινιέ 6, Λούντμπεργκ 14 (2/3 τρίποντα, 4 ριμπάουντ), Μπελινέλι 13 (3/6 τρίποντα), Σμιθ 12 (4/5 τρίποντα (80%), Ντόμπριτς (2/3 τρίποντα), Κέικοκ, Σενγκέλια 12 (5 ριμπάουντ), Χάκετ 8, Μίκι 5, Ντάνστον 2, Αμπάς.

Προτεινόμενα Άρθρα