Οι λάθος χειρισμοί του ΕΣΑΚΕ και η επερχόμενη… απραξία

από Γιώργος Γκάτος

Το παιχνίδι του ΑΡΗ με τον Κολοσσό αναμένεται να είναι το… τελευταίο πριν από μια μεγάλη διακοπή τουλάχιστον τριών εβδομάδων.

Και αυτό γιατί για το φινάλε του γ’ γύρου θα απομένει μια αγωνιστική και ένα εξ αναβολής παιχνίδι, αλλά τα πάντα κρίνονται… από τον Παναθηναϊκό.

Συγκεκριμένα, απομένει μια εξ αναβολής αναμέτρηση ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Προμηθέα (είχε αναβληθεί στις αρχές του μήνα για λόγους ασφαλείας), προκειμένου να ακολουθήσει η τελευταία αγωνιστική του Γ’ γύρου.

Αυτή την εβδομάδα, ο ΕΣΑΚΕ (με την ΕΡΤ) αποφάσισε να χωρίσει μια αγωνιστική σε… πέντε μέρες, εκμηδενίζοντας τα περιθώρια να χωρέσει οποιαδήποτε εμβόλιμη αγωνιστική.

Την ίδια ώρα, η Μακάμπι Τελ Αβίβ, αγωνίστηκε Δευτέρα στα play in της Euroleague, επέστρεψε στο Ισραήλ για να αντιμετωπίσει την Χάποελ Χάιφα χθες και τη Χάποελ Μπερ Σεβά το Σάββατο.

Αντίστοιχα, στη Τουρκία η Φενέρμπαχτσε αντιμετώπισε την Μπεσίκτας χθες και θα παίξει με την Νταρουσάφακα το Σάββατο. Ασφαλώς όλες οι διοργανώτριες αρχές θέλουν να στείλουν τις ομάδες τους όσο το δυνατόν πιο ξεκούραστες στα κρίσιμα παιχνίδια σε Euroleague & BCL, αλλά δεν… τινάζουν στο αέρα τον υπόλοιπο προγραμματισμό.

Για παράδειγμα, ο ΑΡΗΣ Midea θα αγωνιστεί το Σάββατο απέναντι στον Κολοσσό και σύμφωνα με το καλεντάρι αναμένεται να πατήσει παρκέ ξανά σε 15-20 μέρες, για να τελειώσει τον τρίτο γύρο και να παίξει… do or die στα πλέι οφ.

Προτεινόμενα Άρθρα