Ορατός ο κίνδυνος να φτάσει τον ένα μήνα χωρίς αγώνα

από Γιώργος Γκάτος

Η πανδημία δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστη ούτε την Basket League, με τα κρούσματα να είναι πολλά και μάλιστα ενεργά το τελευταίο διάστημα.

Ο ΑΡΗΣ δεινοπάθησε το τελευταίο δεκαπενθήμερο, αφού έπειτα από τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, βρέθηκαν 9 θετικά κρούσματα (7 παίκτες και 2 μέλη του σταφ).

Συνεπώς, μετά το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, στις 11 Δεκεμβρίου, ο ΑΡΗΣ δεν έχει αγωνιστεί ξανά. Ακολούθησε το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, το οποίο αναβλήθηκε εξαιτίας της έξαρσης των κρουσμάτων στους “Κιτρινόμαυρους”. Κάπως έτσι, συμπληρώθηκαν σχεδόν 20 μέρες χωρίς αγωνιστική δράση (πάνω από 10 μέρες αναγκαστικής αποχής από τις προπονήσεις εξαιτίας του πρωτόκολλου).

Και ο κίνδυνος είναι ακόμα μεγαλύτερος, αφού ο ΑΡΗΣ που μαζεύει σιγά-σιγά τα κομμάτια του από τον Covid-19, είδε την Λάρισα να ανακοινώνει τέσσερα κρούσματα το τελευταίο 48ωρο. Βάσει πρωτοκόλλου, αν μια ομάδα έχει τέσσερα κρούσματα, το παιχνίδι αναβάλλεται.

Με την τελική απόφαση να ανήκει στον ΕΣΑΚΕ, ο ΑΡΗΣ εφόσον αναβληθεί -και- αυτό το παιχνίδι, θα συμπληρώσει σχεδόν ένα μήνα χωρίς αγωνιστική δράση, αφού το δεύτερο παιχνίδι του 2022, είναι στις 8-9 Ιανουαρίου απέναντι στον Απόλλωνα Πάτρας.

Προτεινόμενα Άρθρα