Ο ΑΡΗΣ κέρδισε… πίσω τον κόσμο του και το όνομα του

από Σταμάτης Μουρελής

Ο ΑΡΗΣ πήρε μία σπουδαία νίκη επί της ΑΕΚ, σε μία βραδιά που έπαιξε περισσότερο με καρδιά και ψυχή παρά με μυαλό και τακτική. Και φυσικά έχοντας δίπλα τον 6ο του παίκτη. Γράφει ο Σταμάτης Μουρελής.

Ο ΑΡΗΣ μπήκε κόντρα στην ΑΕΚ αποφασισμένος για την νίκη. Γνωρίζοντας πως έχει βασικές απουσίες ειδικά στην άμυνα, αφού το κενό του Σανόγκο δεν μπορεί να καλυφθεί εύκολα. Κι όμως κατάφερε να κερδίσει μέσα από την άμυνα του και να έχει το απόλυτο πλεονέκτημα απέναντι σε έναν αντίπαλο με πενταπλάσιο μπάτζετ. Κι αυτό λέει πολλά.

Ο φετινός ΑΡΗΣ έχει τα χαρακτηριστικά του Γιάννη Καστρίτη, όπου όλα ξεκινάνε από την άμυνα και οι παίκτες προσπαθούν να δίνουν πάντα κάτι παραπάνω από αυτό που μπορούν. Να δείχνουν επιμονή σε κάθε φάση, να παλεύουν για κάθε χαμένη μπαλιά και να μην τα παρατάνε σε κανένα σημείο του αγώνα. Και αυτά τα στοιχεία, συν το ταλέντο των παικτών του, τον έχουν βάλει σε μία θέση να κοιτάει ψηλά. Όχι εκεί που είναι η πραγματική του θέση, αυτό θα γίνει σε μερικά χρόνια, αλλά εκεί που μπορεί να φτάσει με βάση τις συνθήκες που λειτουργεί η ομάδα αλλά και το μπασκετικό περιβάλλον μέσα στο οποίο καλείται να ανταγωνιστεί.

Τα οικονομικά θέματα είναι μία καθημερινότητα, με την διοίκηση να προσπαθεί να κάνει ότι μπορεί για να περιορίσει τα… εμπόδια των προηγούμενων ετών. Όπως αυτό το πρόσφατο με τον Πρίφτη που κράτησε τον Ντάνζελ Κεβόν Πιουριφόι στην άκρη του πάγκου με πολιτικά, αντί να είναι στο παρκέ ως ο αντικαταστάτης του Σανόγκο.

Οι κακές διαιτησίες επίσης είναι ένα κομμάτι που έχει «πληγώσει» τον φετινό ΑΡΗ, μιας και από σφυρίγματα στερήθηκε τουλάχιστον δύο νίκες, τις οποίες αν είχε τώρα θα μιλούσαμε πιο έντονα για την τετράδα.
Αλλά τίποτα δεν φαίνεται να βγάζει εκτός πορείας τους παίκτες του Καστρίτη, οι οποίοι συνεχίζουν να βγάζουν… γούστα σε κάθε αγώνα όχι μόνο γιατί κερδίζουν αλλά γιατί παίζουν σε γεμάτο γήπεδο, κάτι που ελάχιστοι συνάδελφοι τους στην Ελλάδα έχουν ζήσει. Ο κόσμος του ΑΡΗ γέμισε το Παλέ και με την ΑΕΚ, όπως είπε και ο Καστρίτης έδωσε την ώθηση για το ξέσπασα, και φυσικά γούσταρε με αυτό που είδε. Την προσπάθεια των παικτών, το πάθος τους και φυσικά την νίκη. Γιατί στο φινάλε μετράει το αποτέλεσμα.

Η χρονιά έχει ακόμα δρόμο αλλά ο ΑΡΗΣ έχει κερδίσει ήδη πολλά. Την αγάπη και την εμπιστοσύνη του κόσμου που είχε δει πολλές τραγικές ομάδες τα προηγούμενα χρόνια, όταν οι συζητήσεις είχαν μέσα στην λέξη… υποβιβασμός. Το «καθαρό» brand name, κάτι που φαίνεται από τις εταιρείες με τις οποίες έχουν ξεκινήσει συνεργασίες, πολυεθνικές με τζίρους εκατομμυρίων. Γιατί έρχονται κοντά στον ΑΡΗ; Γιατί ξέρουν πως θα κερδίσουν από την προβολή τους, ξέρους πως το όνομα τους δεν θα συνδεθεί με 10 προσφυγές, με αποχές από προπονήσεις, με μεγαλομετόχους που ήρθαν με… αλεξίπτωτο και εξαφανίστηκαν σε μία νύχτα. Το όνομα ΑΡΗΣ πλέον εμπνέει εμπιστοσύνη και αυτό είναι σημαντικό.

Επιστρέφοντας στο αγωνιστικό θεωρώ πως ο στόχος της τετράδας είναι εφικτός. Ο ΑΡΗΣ έχει παίξει με Ολυμπιακό, Παναθηναικό και είναι ένα βαθμό κάτω από τους υπόλοιπους, έχοντας Περιστέρι και Προμηθέα εντός. Από τους «ανταγωνιστές» του μόνο το Περιστέρι έχει παίξει με Ολυμπιακό.

Βέβαια εκτός από τα ντέρμπι τα λεγόμενα «μικρά» παιχνίδια θα κρίνουν πολλά. Ένας σοβαρός ΑΡΗΣ με 50-50 διαιτησία πιστεύω θα περάσει από έδρες όπως του Λαυρίου, της Καρδίτσας. Εφόσον το πράξει, τότε η τετράδα που είναι ένας μεγάλος στόχος, θα έρθει. Ένα βήμα παραπάνω από πέρυσι, αυτό είναι το ζητούμενο.

Και όταν «καθαρίσουμε» από τα χρέη, τότε θα αρχίσουμε τα μεαλύτερα όνειρα…

Προτεινόμενα Άρθρα