Πάλεψε όσο μπορούσε ο ΑΡΗΣ των προβλημάτων, ήττα από Ολυμπιακό

από Σταμάτης Μουρελής

Όταν πας με σύνθεση ανάγκη, με επτά «ετοιμοπόλεμους» παίκτες απέναντι στην κορυφαία ομάδα της Ευρώπης δεν μπορείς να περιμένεις και πολλά. Ο ΑΡΗΣ πήγε στο ΣΕΦ για να παλέψει όσο μπορεί, είχε τα… καλά του διαστήματα αλλά φυσιολογικά γνώρισε την ήττα από τον Ολυμπιακό με 97-73 με το σκορ στην σειρά των πλέι οφ στο 1-0 για την ομάδα του Πειραιά.
Ο ΑΡΗΣ ξεκίνησε με πεντάδα… ανάγκης, αφού στο παρκέ ήταν Τολιόπουλος, Νότε, Μήτρου Λονγκ, Νετζήπογλου και μοναδικός ψήλος ο Γκούντγουιν. Στην άμυνα πήγε στην λογική της ζώνης για να περιορίσει την απώλεια στα ριμπάουντ, ενώ επιθετικά προσπαθούμε κυρίως με τρίποντα. Ο Ολυμπιακός πήγε την μπάλα στην ρακέτα όπως αναμένονταν και έτσι προηγήθηκε με 13-4 και έκλεισε την πρώτη περίοδο στο +16 (28-12).
Με την έναρξη του δεύτερου δεκαλέπτου ο ΑΡΗΣ με ένα 8-0 μείωσε σε 28-20, αλλά αυτό ήταν πρόσκαιρο μιας και οι γηπεδούχοι επέβαλλαν ξανά τον ρυθμό τους, πήγαν την μπάλα και πάλι στην ρακέτα όπου είχαν προβάδισμα για να στείλουν την διαφορά πάνω από τους δέκα πόντους, με το 53-36 να είναι το σκορ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Ο ΑΡΗΣ έδειξε βελτίωση στο επιθετικό κυρίως κομμάτι στην 2η περίοδο, πετυχαίνοντας τους διπλάσιους πόντους (24) σε σχέση με την πρώτη (12) ενώ μπόρεσε να μειώσει και την διαφορά στα ριμπάουντ μιας και οι «κίτρινοι» είχαν 15 έναντι 16 του Ολυμπιακού.
Στην τρίτη περίοδο ο ΑΡΗΣ μπήκε δυνατά και πάλι κατάφερε να μειώσει την διαφορά στους 8 πόντους (53-45) στο πρώτο δίλεπτο. Ο Ολυμπιακός απάντησε με ένα σερί 13-0 και το σκορ έγινε 66-47 στο 27ο λεπτό. Οι παίκτες του Καστρίτη προσπάθησαν να μειώσουν την διαφορά, οι γηπεδούχοι δεν είχαν καμία διάθεση να αφήσουν κάτι τέτοιο. Έτσι δεν υπήρξε κάτι που να αλλάξει την ροή του αγώνα ως το τέλος, με τον Ολυμπιακό να κερδίζει με 97-73 και να κάνει το 1-0.
Τα δεκάλεπτα: 28-12, 53-36, 73-54, 97-73.

Δείτε τα στατιστικά

Φωτορεπορτάζ: EUROKINISSI

Προτεινόμενα Άρθρα