Πουλιανίτης στο AllAboutARIS TV: “Η νίκη και η ομάδα πάνω από κάθε επίδοση μου” (vid)

από Γιώργος Γκάτος

Ο απόλυτος πρωταγωνιστής του ΑΡΗ, στη νίκη επί του Προμηθέα, Στέλιος Πουλιανίτης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του AllAboutARIS TV Basketball Edition, όπου μίλησε για την σημασία της ομάδας, τα συναισθήματα του μόλις άκουσε το όνομα του από τις κερκίδες του Παλέ και την προσπάθεια που καταβάλει ο ίδιος.

Αναλυτικά:

Για το γεγονός πως όλο το γήπεδο φώναζε το όνομα του:

“Τι να πω; Είναι μαγικό! Η σημασία αυτού που έγινε, ειδικά για εμένα, είναι τεράστια. Πόσο μάλλον σε αυτό το γήπεδο. Δεν μπορώ να το περιγράψω με λέξεις”.

Για το αν άξιζε όλο αυτό, μετά την προσωπική μάχη που έδωσε όλη την χρονιά με προβλήματα και τραυματισμούς:

“Είμαστε μια δεμένη παρέα. Οι ξένοι είναι πλέον σαν Έλληνες, γιατί έχουν μπει στο κλίμα. Εγώ προσπαθώ πολύ να δικαιώσω και τον κόουτς και τον εαυτό μου, τόσο με την έξτρα προπόνηση το καλοκαίρι όσο και με την αφοσίωση που έχω δείξει στο μπάσκετ. Είμαι καθημερινά στο γήπεδο. Προσπαθώ να δώσω ό,τι περισσότερο μπορώ, ώστε να νικάει η ομάδα. Είναι το σημαντικότερο η ομάδα να νικάει. Και 50 πόντους να βάλεις, αν η ομάδα σου χάνει, δεν μετράει. Είναι ομαδικό άθλημα. Είναι πολύ πιο σημαντικό να το ζήσεις έτσι, με πολλούς να χαίρονται με εσένα, παρά μόνος σου.”

Για το αν ένιωσε σε κάποια στιγμή, ότι όλα τα καλάθια θα μπουν:

“Αυτό το κατάλαβα λίγο στην αρχή, στο πρώτο drive, αλλά και στο πρώτο τρίποντο. Πάτησα μακριά και σκέφτηκα «τώρα γιατί σταμάτησα»; Δεν ήθελα να κάνω ντριμπλα και σούταρα. Μόλις είδα ότι πάει καλά, ένιωσα και εγώ πολύ καλύτερα.”

Για το γεγονός ότι η ομάδα δεν έχασε την συγκέντρωση της σε κανένα διάστημα του παιχνιδιού:

“Ο κόουτς, το σταφ και εμείς, κάνουμε αρκετή δουλειά στην προετοιμασία για τα παιχνίδια. Ακολουθούμε το πλάνο που έχουμε. Ακόμα και αν ο κόουτς δεν ήταν στο παρκέ. Ήταν καλή η συνεννόηση και κάλυψαν το κενό τους εκείνη τη στιγμή, λέγοντας μας ποια plays να επιχειρήσουμε. Είχαμε συγκεκριμένη φιλοσοφία και την ακολουθήσαμε. Για την διαιτησία, ο κόουτς δεν θέλει να μιλάμε καθόλου. Δεν μας επηρεάζει πλέον, γιατί αφήνουμε κάποιον άλλο να κάνει αυτή τη δουλειά”

Για το γεγονός πως η ομάδα, το σταφ και η διοίκηση ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς:

“Εμείς πιέζουμε αρκετά τους εαυτούς μας. Θέλουμε να βγάλουμε αποτέλεσμα. Σίγουρα και η διοίκηση πιέζεται, γιατί υπάρχουν προβλήματα, οπότε με ένα θετικό αποτέλεσμα ξελαφρώνεις. Πρέπει να καλύψουμε διαφορετικά κενά, από την αρχή της σεζόν. Τώρα ήταν ο Όλι (σ.σ. Χάνλαν) και Τζέιμς (σ.σ. Κέλι). Η πίεση είναι διαφορετική και παραγωγική απ’ ότι φαίνεται. Είναι φυσιολογική η αντίδραση μας, βάση της προσπάθειας. Δεν είναι γραφικό, αλλά προσπαθούμε πάρα πολύ στην προπόνηση.”

Για την παρουσία του κόσμου στο γήπεδο:

“Τι να πω για τον κόσμο; Κομμάτι του κόσμου είμαστε και εμείς σε αυτές τις στιγμές. Αυξάνονται σε όλα οι τιμές, δεν μπορείς να πας πουθενά. Η βενζίνη ξαφνικά κρατάει 1-2 μέρες. Είναι πάρα πολύ δύσκολες στιγμές. Με κάνει χαρούμενο που ακούω από ανθρώπους ότι έρχονται στο γήπεδο και ξεσκάν. Θέλω να το ευχαριστιέται ο κόσμος και να βγάζει φωνή. Υπάρχουν στιγμές που μπορεί να μην είναι τόσο πολύς ο κόσμος. Όταν μου είπαν ότι ο κόσμος δεν ήταν τόσο πολύς, είπα ότι ακούγονται σαν πάρα πάρα πολλοί! Η ενέργεια που βγάζει ο κόσμος, έχει αποτέλεσμα. Ένα ευχαριστώ είναι λίγο σε ανθρώπους που έρχονται και μας στηρίζουν.”

Ενώ τέλος, απάντησε στο αν ο ίδιος θα νιώσει ικανοποιημένος από το αν πάει από τους 25 πόντους στους 5 στο επόμενο παιχνίδι, αλλά η ομάδα του κερδίσει:

“Αν έρθει η νίκη, θα είμαι ικανοποιημένος 100%. Μέσα από την ομάδα βγαίνει το καλό του κάθε παίκτη. Δεν το συζητάω. Η νίκη και η ομάδα είναι πάνω απ’ όλα”.

Δείτε παρακάτω ολόκληρη την συνέντευξη:

Προτεινόμενα Άρθρα