Στο ίδιο… έργο θεατές: Όταν χρειάστηκε οι «γκρι» ήταν εκεί για να… καθαρίσουν

από Σταμάτης Μουρελής

Ο ΑΡΗΣ MIdea δεν ήταν ίσως αυτός που έπρεπε για να κερδίσει τον Παναθηναϊκό. Αλλά πάλεψε και προσπάθησε να διεκδικήσει τις όποιες πιθανότητες είχε. Αλλά φρόντισαν οι «γκρι» να… καθαρίσουν για τον Παναθηναϊκό με συγκεκριμένα σφυρίγματα, με τους «κίτρινους» να γνωρίζουν την ήττα με 65-75 σε ένα κατάμεστο από 5.000 και πλέον οπαδούς της ομάδας.
Ο Μπάνκστον ήταν εξαιρετικός και πάλι με 16 πόντους και 4 ριμπάουντ, ο Τολιόπουλος είχε την… έκρηξη του με 15 πόντους, ο Γκάλινατ στο τέλος πήρε… μπρος έχοντας 11 πόντους ενώ 10 πόντουτς πρόσθεσε ο βελτιωμένος Καρ.
Θετικός ο Κατσίβελης, Σανόγκο και Ντε Σόουζα προσπάθησαν αλλά ειδικά ο πρώτος είχε πρόβλημα με τα φάουλ.
Αμυντικά εξαιρετικός ο Χάρελ που υστέρησε επιθετικά, ο Μποχωρίς πάλεψε αλλά χρεώθηκε με φάουλ και βγήκε εκτός ρυθμού.

Ο ΑΡΗΣ Midea δεν μπήκε καλά στον αγώνα και βρέθηκε στο -7 (2-9 και 7-14), με τον Παναθηναϊκό να πηγαίνει την μπάλα στην ρακέτα. Οι «κίτρινοι» αντέδρασαν και βρήκαν πόντους από Τολιόπουλο και Μπάνκστον προκειμένου να κλείσουν το πρώτο δεκάλεπτο μπροστά με 15-14, χάρη σε ένα σερί 8-0.
Ξανά ο Πανθηναϊκός πήρε το προβάδισμα με 15-19, πριν οι παίκτες του Καστρίτη πιέσουν στην άμυνα και κάνουν εκ νέου ανατροπή στο σκορ με 22-19. Οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο, με τον ΑΡΗ Midea να κλείνει με εντυπωσιακό τρόπο το πρώτο μέρος, με το απίστευτο κάρφωμα του Μπάνκστον με 5 δέκατα να απομένουν για το τέλος.
Στην τρίτη περίοδο ο ΑΡΗΣ Midea ήταν κακός. Δεν μπόρεσε αν απειλήσει από το τρίποντο με0/2 προσπάθειες ενώ έκανε και 8 λάθη. Τα οποία δεν συγχώρησε ο Παναθηναϊκός ο οποίος έστειλε την διαφορά τους 11 πόντους (44-55), πηγαίνοντας στην τελευταία περίοδο με σαφέστατο προβάδισμα. Οι «κίτρινοι» έσφιξαν αμυντικά και προσπάθησαν για μία επική ανατροπή. Και φάνηκ ενα το πετυχαίνουν όταν με ένα επιμέρους 11-4, μείωσαν σε 55-59 στο 35ο λεπτό. Εκεί ήρθαν οι τρεις διαιτητές, οι οποίοι στο δεύτερο μέρος ήταν κακοί, να δώσουν δύο… ανάποδα και ουσιαστικά να «τελειώσουν» το παιχνίδι. Ένα καθαρό φάουλ του Λεσότ στον Γκάλινατ, έγινε «γκολ-φάουλ» του Μήτογλου ενώ ακολούθησε και δεύτερη ανάλογη φάση με τους φιλοξενούμενους να κάνουν σε εκείνο το διάστημα ένα σερί 9-0 και να προηγούνται με 55-68. Ο ΑΡΗΣ Midea προσπάθησε για μία τελική αντεπίθεση, μείωσε σε 65-73 αλλά δεν είχε δυνάμεις, χρόνο και ευστοχία για κάτι περισσότερο.

Τα δεκάλεπτα: 15-14, 33-32, 44-55, 65-75.

Δείτε τα στατιστικά

Προτεινόμενα Άρθρα