Το πιο ουσιαστικό παιχνίδι του Γουίλιαμς πίσω από τα 6,75!

από Γιώργος Γκάτος

Ο Ζίριους Γουίλιαμς ήρθε στην Ελλάδα και από τις πρώτες προπονήσεις, αλλά και φιλικές αναμετρήσεις, έδειξε πως είναι ένας παίκτης που μπορεί να προκαλέσει κινδύνους στην αντίπαλη άμυνα, πίσω από τα 6,75.

Στα πρώτα τρία παιχνίδια της σεζόν, είχε 3/17 τρίποντα, για να ακολουθήσουν τα παιχνίδια με ΑΕΚ όπου επιχείρησε 14 προσπάθειες και με Λαύριο όπου επιχείρησε 10.

Το γεγονός ότι δεν… έμπαινε η μπάλα στο καλάθι, τον οδήγησε και σε κάποια πιο τραβηγμένα σουτ, με αποτέλεσμα η κατάσταση αυτή να λειτουργεί κατά του.

Ακολούθησαν δύο παιχνίδια, με τον ΑΡΗ να ρίχνει όλο το βάρος του στον Τζέιμς Κέλι επιθετικά, όπου ο Ζίριους Γουίλιαμς προσαρμόστηκε εντελώς στην λογική της ομάδας. Κόντρα σε Ηρακλή και Προμηθέα, πήρε από τρεις προσπάθειες για τρίποντο.

Όλα αυτά, για να κάνει το απόγευμα της Κυριακής την πιο ουσιαστική εμφάνιση του πίσω από τα 6,75. Ο 24χρονος φόργουορντ είδε τους Κέλι και Τζούστον να υπερκαλύπτουν τον ΑΡΗ επιθετικά στο ζωγραφιστό και αγκυροβολήθηκε στη περιφέρεια.

Έδωσε πλάτος στην επίθεση της ομάδας και ευστόχησε σε 4 προσπάθειες από τις 7 που πήρε ο ίδιος, με τον ΑΡΗ να εκτελεί για ακόμα μια φορά με 27% (7/26 σουτ).

Πρέπει να σημειωθεί πως για τρίτη φορά φέτος, έμεινε κάτω από τα 30 λεπτά συμμετοχής, έχοντας έτσι περισσότερη ενέργεια και καθαρό μυαλό για τις επιλογές του.

Προτεινόμενα Άρθρα