Μπερτομέου: "Η Μπαρτσελόνα έχει το χειρότερο γήπεδο της Ευρώπης"

από Γιώργος Γκάτος

Το χειρότερο γήπεδο της Ευρώπης είναι η έδρα της Μπαρτσελόνα, σύμφωνα με τον Τζόρντι Μπερτομέου.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Ευρωλίγκας τόνισε πως το “Παλάου Μπλαουγκράνα” δεν είναι καθόλου λειτουργικό, ενώ στο τέλος ξεκαθάρισε πως όσο η FIBA επιμένει με το δικό της τρόπο στα “παράθυρα”, τότε δεν πρόκειται να βάλει νερό στο… κρασί του. 

“Είναι σημαντικό να φύγει η Μπαρτσελόνα από αυτό το γήπεδο, καθώς είναι το χειρότερο της Ευρώπης. Δεν σου επιτρέπει να κάνεις αυτό που θες, αφού σε περιορίζει πολύ σημαντικά. Αυτό που θα προτιμούσα για την Μπαρτσελόνα, θα ήταν να διαθέτει ένα γήπεδο, το οποίο θα της επιτρέπει να είναι δυνατή χωρίς την στήριξη του ποδοσφαιρικού τμήματος. Θα έλεγα ένα γήπεδο 10-15.000 θέσεων, αλλά στην ομάδα ξέρουν καλύτερα”, δήλωσε αρχικά ο Τζόρντι Μπερτομέου στο “RAC1”. 

Για τη φετινή Ευρωλίγκα: “Είναι η σεζόν της καθιέρωσης του προγράμματος. Στη δεύτερη χρονιά, οι αριθμοί ήταν καλοί και το μόνο που πρέπει να κάνουμε, είναι να βελτιώσουμε κάποιες λεπτομέρειες, προκειμένου να έχουν μία καλύτερη εμπειρία για τους φιλάθλους”. 

Για τα τηλεοπτικά δικαιώματα: “Το τηλεοπτικό μοντέλο είναι κλειστό. Το Champions League είναι κλειστό, όπως και οι μεγάλες λίγκες. Οι συνδρομητικές πλατφόρμες είναι οι μοναδικές που πληρώνουν καλά. Είναι η λογική της αγοράς σε όλη την Ευρώπη και αυτό επηρεάζει όλα τα αθλήματα”. 

Για τη διαμάχη με τη FIBA: “Δεν μπορεί να γίνει τίποτα, εάν δεν αλλάξει το καλεντάρι. Η FIBA αποφάσισε μονομερώς να τοποθετήσει παιχνίδια στα μέσα της σεζόν. Έχουμε προτείνει εναλλακτικές και η FIBA δεν τις αξιολόγησε σωστά”.
 

Προτεινόμενα Άρθρα