Ανταγωνιστικός και όπου βγει

από Αντώνης Γκάτζιος

Μετά από απραξία τριών εβδομάδων, ο ΑΡΗΣ επιστρέφει στη δράση κόντρα στον πιο δύσκολο αντίπαλο που θα μπορούσε να βρει απέναντί του. Η ομάδα του Σάββα Καμπερίδη υποδέχεται σήμερα (5/2, 17:00, ERT Sports, Libero 107,4) τον Παναθηναϊκό.

Ο αγώνας είναι σε εξ αναβολής αγώνα για τη 18η αγωνιστική της Basket League. Η δύναμη, η ποιότητα και το βάθος του ΠΑΟ καθιστούν τις όποιες σκέψεις για υπέρβαση ουσιαστικά απαγορευτικές για τον ΑΡΗ. Ωστόσο, οι «κιτρινόμαυροι» παίζουν στην έδρα τους, όπου τα δεδομένα πολλές φορές αλλάζουν υπέρ τους και στόχος τους είναι να φανούν ανταγωνιστικοί απέναντι στον ασυναγώνιστο, στην Ελλάδα, αντίπαλό τους.

Ο Παναθηναϊκός μετρά μόλις δύο ήττες στο πρωτάθλημα, από το Περιστέρι και την ΑΕΚ. Ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη χωρίς τον Ουέσλι Τζόνσον και τον Ίαν Βουγιούκα, όμως έχει λύσεις σε όλες τις θέσεις για να καλύψει τέτοια κενά.

Στον αντίποδα, ο ΑΡΗΣ θα στερηθεί των υπηρεσιών του Δημήτρη Φλιώνη ο οποίος είναι τραυματίας και του Στράτου Βουλγαρόπουλου, που από τον περασμένο αγώνα έχει παραχωρήσει τη θέση του στη 12άδα στον Γιώργο Γεωργάκη.

Για τον ΑΡΗ ο σημερινός αγώνας μπορεί να αποτελέσει ένα δυνατό τεστ για τα επόμενα ματς που ακολουθούν και θα κρίνουν το αν θα καταφέρει να παραμείνει στην Basket League, αρχής γενομένης απ’ αυτό στη Ρόδο στις 29 Φεβρουαρίου. Οι «κιτρινόμαυροι» δεν έχουν αωνιστεί εδώ και τρεις εβδομάδες, ενώ ακολουθεί νέα διακοπή κι αυτό δεν τους βοηθά να διατηρήσουν έναν αγωνιστικό ρυθμό.

Προτεινόμενα Άρθρα