Οι γνωστές φιγούρες και η καλύτερη άμυνα της Basket League

από Αντώνης Γκάτζιος

Ο ΑΡΗΣ θα βρει απέναντί του πολλά γνώριμα πρόσωπα σήμερα (15:30) αντιμετωπίζοντας τον Ήφαιστο Λήμνου, αλλά και την καλύτερη άμυνα της Basket League!

Αρκετοί Παίκτες και στελέχη του Ηφαίστου έχουν περάσει από τον ΑΡΗ. Ξεκινώντας από το παρκέ, ο πρώην αρχηγός των «κιτρινόμαυρων», Σπύρος Μούρτος, ο Μιχάλης Τσαϊρέλης, ο Μιχάλης Πελεκάνος και ο Δημήτρης Χαριτόπουλος έχουν φορέσει τη φανέλα του ΑΡΗ. Στον πάγκο, ο Σωτήρης Μανωλόπουλος ήταν στο πλευρό του Βαγγέλη Αλεξανδρή ως ασίσταντ κόουτς, ενώ ο Θανάσης Μολυβδάς έχει καθίσει στον πάγκο της ομάδας από το 2012 μέχρι το 2018 σε διαφορετικές περιόδους.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Ήφαιστος έχει την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος με παθητικό μόλις 70.9 πόντων. Κι αυτό δείχνει ότι ο ΑΡΗΣ πρέπει να είναι πολύ υπομονετικός και με καλές επιλογές στην επίθεση για να κερδίσει σήμερα.

Από την άλλη, η ομάδα της Λήμνου έχει τη δεύτερη χειρότερη επίθεση στο πρωτάθλημα, με μόλις 71.5 πόντους ανά αγώνα. Ο ΑΡΗΣ έχει δείξει ότι στην έδρα του μπορεί να παίξει καλή άμυνα και αυτό είναι επίσης ένα κομβικό σημείο της αναμέτρησης.

Ο Ήφαιστος έχει μόλις δύο παίκτες με διψήφιο μέσο όρο πόντων, τους Τζέρι Σμιθ με 11.7 και τον Σον Έβανς με 11.1 αλλά διαθέτει παίκτες που μπορούν να κάνουν ζημιά, αν και δεν κάνουν καλή χρονιά, όπως ο Κλιφ Χάμοντς, ο Μάρκους Γκίλμπερτ και ο Βλαντ Μολτοβεάνου, αλλά και ο Έλστον Τέρνερ (9π.) ο οποίος είναι η μοναδική αλλαγή που έγινε στο ρόστερ, παίρνοντας τη θέση του Μάριο Λιτλ 9για πειθαρχικούς λόγους).

Ο Μανωλόπουλος έχει στα χέρια του και καλό ελληνικό υλικό, που έχει σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι της ομάδας. Πέρα από τους προαναφερόμενους πρώην «κιτρινόμαυρους», σημαντικό ρόλο έχει ο Δημήτρης Σταμάτης ως μπακ απ πόιντ γκαρντ

Προτεινόμενα Άρθρα