"Εγιναν λάθη και υπήρχαν προβλήματα"

από Αντώνης Γκάτζιος

Ο Σούλης Μαρκόπουλος μίλησε για την περσινή σεζόν στον ΑΡΗ, τονίζοντας όλες τις ανορθογραφίες που έγιναν από το περασμένο καλοκαίρι.

Ο πρώην προπονητής των “κιτρινόμαυρων” μίλησε στην εκπομπή “Μένουμε Μπάσκετ” του BasketPlus.gr και επισήμανε:

“Είναι τελείως διαφορετική η κατάσταση, ήταν πολύ δύσκολη και το ξέραμε από την αρχή. Ξέραμε ότι το επίπεδο θα ήταν δύσκολο από την αρχή. Δεν πίστευα ότι θα ήταν τόσο δύσκολο όσο τα βρήκα. Κανένας μάνατζερ δεν μας πίστευε. Μέχρι τρεις μέρες πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα δεν ξέραμε ποιοι παίκτες θα κατέβουν στο παιχνίδι.

Οι μάνατζερ δεν μας έδιναν τους παίκτες, αλλά και παίκτες οι οποίοι στην αρχή το πιστεύανε, μετά μιλούσαν με άλλους πρώην παίκτες του ΑΡΗ και άλλαζαν γνώμη. Δημιουργείται μία κατάσταση οι οποία είναι δύσκολη”.

Για το αγωνιστικό:

“Ξεκίνησε δύσκολα η χρονιά, σίγουρα γίνανε ορισμένα λάθη και θα μπορούσαμε να πάμε καλύτερα. Προβλήματα υπήρχαν, όπως με τον Λευτέρη τον Μποχωρίδη που έχασε μέρος της προετοιμασίας.

Ήρθαν οι τραυματισμοί του Μποχωρίδη και του Μόρις που δεν μπορούσαμε να αντικαταστήσουμε. Αυτό δημιούργησε πολύ μεγάλο στρες στην ομάδα. Υπήρχε η προηγούμενη χρονιά που ήταν δύσκολη και δημιουργήθηκε αρνητικότητα. Δεν φέραμε τα αποτελέσματα που θέλαμε και κάπου εκεί ολοκληρώθηκε η συνεργασία”.

Για το ότι ο ΑΡΗΣ δεν έκανε προετοιμασία:

“Είχαμε πει ότι έπρεπε να λύσουμε τα μπαν πολύ νωρίτερα. Από εκεί και πέρα θα μπορούσαμε να φέρουμε τους παίκτες και να τους φέρουμε σε μία καλή κατάσταση. Υπήρχαν πολλά θέματα. Σκεφτείτε ότι δεν μπορέσαμε να βγάλουμε δελτίο σε νεαρό παίκτη λόγω ενημερότητας”.

Για το ότι ο ΑΡΗΣ κατέληξε με δύο παρόμοιους ψηλούς:

“Όταν μας είπαν για τον Ντραγκίσεβιτς είχε πρόβλημα ο Γκάγκιτς. Είχε έναν τραυματισμό και του δημιουργούσε πρόβλημα, οπότε αυτό μας προβλημάτισε. Τότε ήταν να πάρουμε τον Ντραγκίσεβιτς και να αφήσουμε τον Γκάγκιτς. Μετά όμως μας είπαν ότι δεν μπορούν να εγγυηθούν για τον Λι ότι θα μπορεί να παίξει. Οπότε ξεκινήσαμε με Ντραγκίσεβιτς και Γκάγκιτς με την λογική ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε κάποια αλλαγή”.

Για τον Ντραγκίσεβιτς:

“Είναι ένας παίκτης καταξιωμένος που μπορεί να προσφέρει πολλά πράγματα στο γήπεδο”.

Για τον Νίκο Γκάλη:

“Ήταν ένα διάστημα πριν τους τελικούς ΑΡΗΣ-ΠΑΟΚ την μεγάλη εβδομάδα. Ήταν κάποιοι παίκτες του ΑΡΗ που έκαναν σουτ. Κάποια στιγμή ήρθε ο Γκάλης και λέει “Τέλειωσε η ώρα σας”. Μπήκε στο γήπεδο και μέσα σε 20 λεπτά είχε προλάβει να κάνει όσα σουτ έκαναν οι άλλοι τρεις μαζί. Είχε μόνο έναν πιτσιρικά να του δίνει την μπάλα και ήταν απίστευτα συγκεντρωμένος”.

Προτεινόμενα Άρθρα