Έσπασε το "φράγμα" των 6.000 κλεψιμάτων

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο ΑΡΗΣ… τα κατάφερε και έχασε χθες από τον ΠΑΟΚ στο Παλέ.

Το παιχνίδι έδειχνε να ελέγχεται από την ομάδα του Σάββα Καμπερίδη, πριν… σβήσει στην τελευταία περίοδο και χάσει εν τέλει το ροζ φύλλο αγώνα.

Ακόμα κι έτσι πάντως, προκύπτουν κάπια ενδιαφέροντα στατιστικά για τους “κιτρινόμαυρους” από το χθεσινό ματς.

Οπως αναφέρει και το σάιτ του ΕΣΑΚΕ: 

“Σε ένα παιχνίδι που είχε συνολικά 20 κλεψίματα, ο Άρης έκανε τα περισσότερα. Είχε 11, φτάνοντας για τέταρτη φορά φέτος σε διψήφια επίδοση. Με αυτά έσπασε και το «φράγμα» των 6.000 κλεψιμάτων, μία επίδοση που έχουν φτάσει μόνο ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ και ο Ολυμπιακός.

Κατά τα άλλα…

*Η διαφορά των σχεδόν 15 ποσοστιαίων μονάδων στα τρίποντα σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, ήταν σημαντική. Ο Άρης εκτέλεσε με 17,39% (4/23), επίδοση που αποτελεί αρνητικό ρεκόρ περιόδου γι’ αυτόν, αφού πριν το σημερινό ντέρμπι δεν είχε πέσει κάτω από το 21,42% του αγώνα στο Λαύριο (3/14) ενώ ως γηπεδούχος δεν είχε εκτελέσει με ποσοστό μικρότερο του 34,61% (είχε 9/26 με τον Ηρακλή).

*Σε ατομικό επίπεδο, ο Δημήτρης Χαριτόπουλος με την ολιγόλεπτη συμμετοχή του (6:02) μπήκε στην 20άδα των παικτών με τις περισσότερες εμφανίσεις στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα. Έφτασε τις 357 και ξεπέρασε τον Νίκο Μπάρλο.

*Με τα εννιά ριμπάουντ που μάζεψε στο ντέρμπι, ο Βλάντιμιρ Ντραγκίσεβιτς έγινε ο 18ος ξένος στην ιστορία του Άρη στη Stoiximan Basket League (από το 1992-93) που έφτασε τα 200.

Προτεινόμενα Άρθρα