«Βασικός στόχος η εξυγίανση»

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η αποπληρωμή των χρεών, βασικός στόχος του ισχυρού άνδρα της ΚΑΕ

Ο Νίκος Λάσκαρης προσπαθεί εξ αρχής να κρατήσει χαμηλούς τόνους για την εμπλοκή του στον ΑΡΗ, τονίζοντας ότι πρωταρχικός στόχος είναι η εξυγίναση της ομάδας.

«Πληρώσαμε αρκετά από τα χρέη προς το Δημόσιο μέχρι το τέλος τους ετούς. Αγωνιστικά, φτιάξαμε μία ομάδα που θα παίξει ωραίο και θεαματικό μπάσκετ. Τώρα περιμένουμε να ξεκινήσει η χρονιά, για να δούμε πως θα σταθεί απέναντι στις ελληνικές και ευρωπαϊκές ομάδες. Δεν περιμένουμε να σηκώσουμε κάποιο ευρωπαϊκό κύπελλο φέτος, αλλά δεν θα με… ξάφνιαζε. Με τον προπονητή που έχουμε και παρά το χαμηλό μας μπάτζετ σε σχέση με άλλες ομάδες, πιστεύω θα τα πάμε καλά.

Μην ξεχνάμε βέβαια, ότι βασικός στόχος είναι η εξυγίανση της ομάδας  για να απαλλαγεί από τα χρέη. Προσδοκούμε τα έσοδα μας, να καλύπτουν τα έξοδα μας. Δεν προσδοκούμε να κάνουμε αυτό που γινόταν στο παρελθόν. Οι ομάδες πρέπει να κρίνονται από τις επιτυχίες τους, εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου».

Σε συνέχεια της παραπάνω τοποθέτησης του, ο κ. Λάσκαρης απάντησε και στο ενδεχόμενο απόκτησης ενός πρωτοκλασάτου Ελληνας παίκτη και τόνισε για ακόμη μία φορά την πολιτική της ομάδας. «Το σκεφτήκαμε πολύ σοβαρά. Το πρώτο μας μέλημα όμως, ήταν να σωθεί ο ΑΡΗΣ και όχι να τον κάνουμε πρωταθλητή Ευρώπης. Εχει καιρό που συζητούσαμε να αναλάβουμε το ποσοστό μίας ομάδας στο NBA. Ο ΑΡΗΣ δεν ήταν στα πλάνα μας. Αρα, αυτό που θέλαμε να κάνουμε, ήταν να διασωθεί ο ΑΡΗΣ. Μεγαλώσαμε μαζί του και μας έδωσε πολλές συγκινήσεις.

Δεν γίνεται να την αφήσεις να πτωχεύσει. Ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω πως μπόρεσε να φτάσει εκεί. Εγιναν πολλά λάθη, αλλά το να μην βρεθεί κάποιος για να σώσει την ομάδα, είναι αδιανόητο. Επρεπε να έρθω εγώ με την Τζώρτζια για να το κάνουμε; Καταλαβαίνω ότι ο φίλαθλος θέλει να δει πρωταθλήματα. Πρέπει όμως να υπάρχει μία σταθερότητα, πάνω στην οποία θα μεγαλώσεις την ομάδα. Δεν θέλουμε φούσκες. Εχουμε δει πολλές. Βήμα-βήμα θα προχωρήσουμε και θα προσπαθήσουμε να μάθουμε το πρωτάθλημα καλύτερα. Τι όφελος θα είχα να φτιάξω μία ομάδα καλύτερη του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού και να μας σφάζουν; Να έχουμε πόλεμο στους δρόμους; Θέλω να παραμένω ρομαντικός με την ιδέα του αθλητισμού. Δεν είμαι όμως χαζός. Ξέρω πως δουλεύει το σύστημα. Θα προσπαθήσουμε να οχυρωθούμε όσο καλύτερα μπορούμε».

Προτεινόμενα Άρθρα