Επίσκεψη του Χρηστίδη στο μουσείο της ΧΑΝΘ

από AllAboutARIS

Ο Βασίλης Χρηστίδης είχε την ευκαιρία να δει από κοντά αντικείμενα και να μάθει ιστορίες για το πως ξεκίνησε το μπάσκετ στην Ελλάδα.

Η ενημέρωση από τη σελίδα του μουσείου της ΧΑΝΘ στο facebook, αναφέρει:

“Τον νεαρό διεθνή σέντερ του Άρη, Βασίλη Χρηστίδη φιλοξένησε το Μουσείο μας. Ο 18χρονος καλαθοσφαιριστής ξεναγήθηκε από το Γιωργή Μπουσβάρο στο Μουσείο Μπάσκετ της Χ.Α.Ν.Θ. χαρακτηρίζοντας «πολύ σημαντική» την προσπάθεια για την νέα γενιά. «Είναι μια σπουδαία προσπάθεια γιατί έχει την ευκαιρία και η νέα γενιά να μάθει πως ξεκίνησε το μπάσκετ στην χώρα μας. Το να ξέρεις την ιστορία σου είναι πολύ σημαντικό». Αναφερόμενος στην συμμετοχή του με την Εθνική Εφήβων είπε: «Το καλοκαίρι θα παίξουμε στο Πανευρωπαϊκό της Σαμψούντας, πάμε εκεί ως κάτοχοι του τίτλου και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο». Όσο για το μέλλον του: «Αυτό που με ενδιαφέρει κυρίως είναι να είμαι υγιής, θα συνεχίσω να δουλεύω σκληρά και να ακολουθώ τις οδηγίες των προπονητών μου».

Ο Βασίλης Χρηστίδης γεννήθηκε στις 10 Ιουλίου του 1998 στην Θεσσαλονίκη. Έχει ύψος 2.06μ. και αγωνίζεται στις θέσεις του πάουερ φόργουορντ και του σέντερ. Ξεκίνησε την καριέρα του στον Μαντουλίδη το 2011, με τον οποίο την σεζόν 2013-14 κατέκτησε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων, στο οποίο ήταν πρώτος σκόρερ, MVP και φυσικά μέλος της καλύτερης 5άδας.

Έχει 10 συμμετοχές με την Εθνική Παίδων και 25 με την Εθνική Εφήβων. Το 2015 στέφθηκε Πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική Εφήβων (U18) στον Βόλο. Στη συγκεκριμένη διοργάνωση έπαιξε 9 αγώνες, είχε μέσο όρο 9.8 λεπτά συμμετοχής, 4.8 πόντους και 2.6 ριμπάουντ”.

Προτεινόμενα Άρθρα