Οργανωτής αλλά και ικανός στο σκοράρισμα

από AllAboutARIS

Ο αντικαταστάτης του Γουότερς και τα στοιχεία που θα πρέπει να διαθέτει.

Ο Ντόμινικ Γουότερς, παρά το μέτριο ξεκίνημά του, με τις εμφανίσεις του στο δεύτερο μισό της σεζόν… έβγαλε τα λεφτά του και δικαίωσε την επιλογή του Δημήτρη Πρίφτη. Πλέον, όμως αποτελεί παρελθόν και οι «κίτρινοι» έχουν βγει στην αγορά για να αναζητήσουν τον αντικαταστάτη του.

Τα στοιχεία που ψάχνει το προπονητικό επιτελείο της ομάδας είναι συγκεκριμένα καθώς οι αρμοδιότητες και ο ρόλος που θα κληθεί να αναλάβει ο παίκτης που θα αποκτηθεί δεν θα έχουν μεγάλες διαφορές σε σχέση με πέρσι.

Ο ΑΡΗΣ ψάχνει έναν παίκτη που να διαθέτει οργανωτικές ικανότητες κυρίως σε καταστάσεις πικ εν ρολ αλλά να μπορεί να επιτεθεί τόσο ως δημιουργός αλλά και ως εκτελεστής, ρόλο που έπαιξε πολύ καλά ο Γουότερς. Όπως και ο προκάτοχός του, έτσι και ο νέος παίκτης που θα αποκτηθεί θα πρέπει να έχει την ικανότητα να δημιουργεί σουτ για τον εαυτό του μετά από ντρίπλα προκειμένου να «ξεκολλάει» επιθετικά τον ΑΡΗ, φαινόμενο (τα επιθετικά μπλακ άουτ δηλαδή) που εμφάνισαν αρκετές φορές την περσινή περίοδο οι «κίτρινοι».

Η παρουσία του Ξανθόπουλου αποτελεί εγγύηση αμυντικά, άρα αυτός δεν θα είναι ο κύριος τομέας δράσης του παίκτη που αναζητείται. Δύσκολα να βρεθεί εξάλλου παίκτης που να τα καταφέρνει εξίσου καλά και στις δύο πλευρές του παρκέ, ωστόσο μέσα στα ζητούμενα των ιθυνόντων του ΑΡΗ είναι μία μικρή αναβάθμιση σε σύγκριση με τον Γουότερς σε αυτόν τον τομέα. 

Δεν ήταν λίγες οι φορές που ο Αμερικανός έδειχνε πέρσι ανήμπορος να «σπάσει» έστω και τα πιο απλά σκριν που δεχόταν κι εκτέθηκε από τον προσωπικό του αντίπαλο. Έτσι, ανάγκαζε τους συμπαίκτες του να του προσφέρουν βοήθεια, γεγονός που άνοιγε τρύπες στην «κιτρινόμαυρη» άμυνα. Η ικανότητα λοιπόν στην προσωπική άμυνα, εφόσον συνδυάζεται και από τις επιθετικές αρετές που προαναφέρθηκαν θα δώσει προβάδισμα στον παίκτη που θα τη διαθέτει προκειμένου να αποτελέσει την τελική επιλογή του Δημήτρη Πρίφτη.

Προτεινόμενα Άρθρα