Αυτή είναι η Έλιος Ντομζάλε

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ ρίχνεται απόψε (21:00) στην μάχη του Basketball Champions League και το AllAboutARIS σκιαγραφεί, με την βοήθεια της στατιστικής, το προφίλ της πρώτης φετινής ευρωπαϊκής αντιπάλου των «κιτρίνων».

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΣΛΟΒΕΝΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΡΑΠΟΝΙΑΡΗΣ
Η σλοβένικη ομάδα έχει ξεκινήσει δυναμικά το φετινό εγχώριο  πρωτάθλημα, μετρώντας δύο νίκες σε ισάριθμα ματς, επίδοση που την τοποθετεί στην 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Σε αυτές τις δύο πρώτες αναμετρήσεις, οι παίκτες που κάνουν μέχρι στιγμής την διαφορά για την ομάδα του Γιάξα Βούλιτς είναι ο Κάιλ Ντέιβιντ Κέισι, πρώτος σκόρερ με 12 πόντους μ.ο., ο Κόρι Ρέμεκουν, πρώτος ριμπάουντερ, με 8 ανά αγώνα και ο Μπράντιν Κάρι, πρώτος σε ασίστ, με πέντε τελικές πάσες κατά μέσο όρο. Οι συγκεκριμένοι παίκτες είναι οι τρεις «πυλώνες» πάνω στους οποίους στηρίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό το επιθετικό και αμυντικό παιχνίδι των Σλοβένων, γι’ αυτό λοιπόν, ζητούμενο για τον ΑΡΗ είναι να περιορίσει την δράση τους και να τους βγάλει εκτός ρυθμού, προκειμένου οι συγκεκριμένοι να μην μπορέσουν να προσφέρουν λύσεις στις δύο άκρες του παρκέ στην ομάδα τους.

Από εκεί και πέρα η Έλιος σημειώνει 73,5 ανά αγώνα (49,4% δίποντα, 34,3% τρίποντα, 71,1% στις βολές) και δέχεται 56,5, μαζεύει 38 ριμπάουντ, μοιράζει 19,5 ασίστ, κερδίζει 20 φάουλ, κάνει 9 λάθη και 7 κλεψίματα κατά μέσο όρο, μέχρι στιγμής, στα παιχνίδια της.

Η σλοβένικη ομάδα διαθέτει παίκτες που μπορούν να κάνουν την ζημιά, αλλά ο ΑΡΗΣ σαν σύνολο είναι καλύτερος και πιο ποιοτικός και πρέπει να παίξει με συγκέντρωση και μαχητικότητα, προκειμένου να μην «γλιστρήσει» για δεύτερο σερί παιχνίδι.

Προτεινόμενα Άρθρα