Με οδηγό το Β΄ ημίχρονο

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ κινείται από σήμερα στον παλμό του τελικού και επιθυμία των παικτών του Πρίφτη είναι να παρουσιάσουν κόντρα στον Παναθηναϊκό πρόσωπο, ανάλογο με αυτό που παρουσίασαν στο Β΄ ημίχρονο της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό.

Οι «κίτρινοι» στο χθεσινό ματς με τον Ολυμπιακό, δεν είχαν την απαιτούμενη διάρκεια στην απόδοσή τους, με αποτέλεσμα οι «ερυθρόλευκοι» να «χτίσουν» ισχυρή διαφορά με το κλείσιμο του Α΄ ημιχρόνου (40-21). Στην επανάληψη όμως, ο Αυτοκράτορας βελτιώθηκε τόσο επιθετικά, όσο και αμυντικά και κατάφερε να βγάλει γι’ αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός ρυθμού τον αντίπαλό του.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός στο πρώτο μισό πέτυχε 40 πόντους ενώ στο δεύτερο 29. Οι «ερυθρόλευκοι» στο Α΄ ημίχρονο είχαν 8/15 τρίποντα (53% ευστοχία) ενώ στο δεύτερο 1/7 (14,28% ευστοχία). Επιπλέον, στο πρώτο κομμάτι οι Πειραιώτες είχαν 5 επιθετικά ριμπάουντ και 11 ασίστ ενώ στο δεύτερο 3 επιθετικά και 6 ασίστ.

Συν τοις άλλοις, ο ΑΡΗΣ περιόρισε των αριθμό των λαθών του στο Β΄ ημίχρονο (είχε 11 στο πρώτο και 6 στο δεύτερο), κυκλοφόρησε πιο σωστά την μπάλα στην επίθεση και με τους Κάμινγκς και Γιάνκοβιτς ν’ ανεβάζουν την απόδοσή τους και να δίνουν λύσεις στο σκοράρισμα, έγινε πιο απειλητικός.

Στον τελικό του Σαββάτου, οι «κίτρινοι» θα πρέπει να παίξουν από το πρώτο δευτερόλεπτο με τον τρόπο που έπαιξαν στο Β΄ ημίχρονο κόντρα στον Ολυμπιακό. Με υψηλή ένταση και μαχητικότητα στην άμυνα να βγάλουν εκτός ρυθμού τα επιθετικά «όπλα» του Παναθηναϊκού, να οδηγήσουν τους «πράσινους» σε λάθη τα οποία θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για παιχνίδι στο ανοιχτό γήπεδο. Πέρα από την ικανότητα και τα τεχνικά χαρίσματα που διαθέτει μία ομάδα, σ’ ένα ματς που κρίνει τίτλο σημαίνοντα ρόλο παίζει η ψυχή και η προσωπικότητα των παικτών. Ο ΑΡΗΣ διαθέτει παίκτες με αυτά χαρακτηριστικά που πρέπει να κατατεθούν στο παρκέ του «Nick Galis Hall».

Προτεινόμενα Άρθρα